18/7/19

Δήλωση ντροπής από τους 5 της ΕΣΗΕΑ για ΕΡΤ - ΑΠΕ ,δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ

 Τα γεγονότα είναι όπως τα αποκαλύψαμε από την περασμένη εβδομάδα:

 1.Η προγραμματική θέση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη προβλέπει μικρότερη ΕΡΤ με το ανταποδοτικό τέλος (μοναδικό έσοδο της ΕΡΤ) που επιβάλλεται στους λογαριασμούς του ρεύματος να μειωθεί κατά 50%. 

2. Από το σύνολο του όμως ανταποδοτικού τέλους, στην ΕΡΤ ήδη αναλογεί μόνο κάτι λιγότερο από το μισό ,επειδή τα υπόλοιπα χρήματα καταλήγουν στους δανειστές ή ( με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) στην ενίσχυση των ΑΠΕ (ανανεώσιμων πηγών ενέργειας). 

3.Η προχθεσινή δήλωση του Διευθύνοντος Σύμβουλου της ΕΡΤ ότι τα 2/3, από το ανταποδοτικό που αναλογεί στην ΕΡΤ, προορίζονται για δικαιώματα σε συγκεκριμένες ΠΑΕ, μπερδεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. 

4.Στο ερώτημα πόσα ακριβώς χρήματα εισπράττει η ΕΡΤ από την ΔΕΗ, που είναι στο κόκκινο δεν έχει απάντηση Ούτε τι και πόσα έρχονται να κόψουν οι καινούργιοι. 

5. Το πλεόνασμα τετραετίας που εμφανίζεται στα οικονομικά της ΕΡΤ προέρχεται κυρίως από όσα οφείλονται ( με τόκους και άλλα) στους συναδέλφους αλλά και στα δημοσιογραφικά Ταμεία από την περίοδο του Μαύρου. 

6. Το ΠΔ 81/2019 που μεταφέρει ΕΡΤ, ΑΠΕ, ΓΓ Ενημέρωσης, στο γραφείο του Πρωθυπουργού δεν έχει προηγούμενο και ισοδυναμεί με κρατική ενσωμάτωση και ασφυκτικό έλεγχο της δημόσιας τηλεόρασης από την κυβερνητική εξουσία. 

6.Η προηγούμενη χειραγώγηση με εργολαβικές παραγωγές και άλλα που εφαρμόσθηκε τέσσερα χρόνια τώρα από Σύριζα-Ανελ απλώς είναι το χαλί πάνω στο οποίο πατάει ο αυθεντικός αυταρχισμός . Όλα αυτά δεν πτοούν την σύμπραξη Σύριζα και Δεξιάς του Κυρίου στην ΕΣΗΕΑ. Το μόνο που λένε ( όπως και στη χθεσινή συνεδρίαση) είναι ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας!.. 

Το ίδιο όπως τότε που Σαμαράς και Σία έβαλαν τις χειροπέδες στην ενημέρωση με τα ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο. 
Η ΕΣΗΕΑ δεν έχει (ή δεν θέλει) να παρουσιάσει την παραμικρή θέση, για όλα αυτά που έγιναν και όσα μεθοδεύονται σε βάρος των δημοσιογράφων και της ενημέρωσης και κυρίως για τον ρόλο που οφείλουν να διαδραματίζουν η ΕΡΤ, το ΑΠΕ, η ΓΓ Ενημέρωσης τα δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ.

 Εκδόθηκε μια ανακοίνωση –φρίκη με εντολή Αντωνιάδου, δια χειρός της μικρής από την ΕΡΤ, που αλλού βρίσκεται και αλλού πατάει. 
Το κείμενο της πολιτικής συναλλαγής ψήφισαν μόνο 5 από τους 8 παρόντες στη συνεδρίαση του ΔΣ και μαζί τους ο Καπάκος για να μείνει ως ΓΓ στην ΕΣΗΕΑ και ως πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ. 
Τώρα αρχίζει η… δουλειά με τις επικουρικές συντάξεις, τα εφάπαξ και ότι άλλο θέλει το καρτέλ στην ενημέρωση και η αγορά μαζί με την Κυβέρνηση. 
Η ΕΣΗΕΑ εμφανίζεται λοιπόν να δηλώνει πρόθυμη να προσέλθει σε διάλογο υποταγής με την Κυβέρνηση για όλα αυτά τα οποία ήδη έχουν συντελεσθεί. Συνυπογράφει δηλαδή την ληξιαρχική πράξη!...
 Όπως ακριβώς με τους εργοδότες και την διαπλοκή για τους τίτλους τέλους στα Ταμεία. 
Τι δεν καταλαβαίνετε συνάδελφοι; 
Με την ψήφο που τους δώσατε, γίνονται όλα αυτά. 

17/7/2019

 Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τί να την κάνει την..."ενημέρωση" ο ελληνικός λαός, κ. Χατζαρα; Με την..."ενημέρωση" λύθηκαν τα προβλήματά του; Πολύ σωστά έπραξε ο Σαμαράς και έκλεισε την ΕΡΤ!

Ανώνυμος είπε...

1.ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΜΗΜΕΝΟΥ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΕΡΤ ΠΟΥ ΠΙΝΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΜΗ ΜΑΦΙΟΖΟΥ ΛΑΟΥ

2.ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΘΙΑΣΟΥ ΤΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΣΤΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΩΤΑ ΜΑΣ

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ Η ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ


3. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΜΗΜΕΝΟΥ ΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΟΝΟΜΑΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΞΗΛΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΜΩΜΕΝΑ ΣΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥ ΠΕΝΤΟΧΙΛΙΑΡΟΥ


4.ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΓΑΜΗΜΕΝΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΒΡΩΜΟΠΟΔΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΣΟΓΛΑΝΟΠΑΙΔΑ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΜΑΦΙΩΝ ΑΕ

ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΟΤΥΣ ΚΛΩΤΣΟΠΟΔΑΡΑΔΕΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΜΠΑΝΙΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΤΟΥΣ

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΑΜΦΟΤΕΡΟΥΣ


5.ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΟΥΤΕ ΘΕΣΜΟΙ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΚΑΙ ΙΔΩΤΙΚΑ ΛΟΜΠΙ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ

ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ είπε...

Μας έπιασε ο πόνος για την ΕΡΤ των Μπολσεβίκων;
Ναι σε δημόσιο φορέα ενημέρωσης χωρίς κομματόσκυλα που κάνουν "στάση εργασίας" όταν ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ότι θα ακουστεί κάτι που δεν τους αρέσει...
Θα πληρώνω εγώ νταβατζιλίδικα για να μου σερβίρουν οι "κομισάριοι" ό,τι γουστάρουν;
Υ.Γ. Ξέχασα... Έχουμε Δημοκρατία...
Υ.Γ2. Η δημοσιογραφία είναι ένα επάγγελμα στο οποίο περνάει κανείς τη μισή του ζωή μιλώντας για πράγματα που δεν ξέρει και την άλλη μισή σωπαίνοντας γι’ αυτά που ξέρει.
Henri Béraud, 1885-1958, Γάλλος δημοσιογράφος & συγγραφέας

Ανώνυμος είπε...

Σωστά έπραξε ο Σαμαράς.

Κατερινα είπε...

Ευχαριστώ :)

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...