19/2/22

Η Ρωσία εξεπλάγη από την αντίδραση του ΟΑΣΕ σε όσα συμβαίνουν στο Ντονμπάς

 

«Η αντίδραση σε όσα συμβαίνουν στα ανατολικά της Ουκρανίας από την πλευρά του Προεδρεύοντα του ΟΑΣΕ Ζμπίνιε Ράου, του Ειδικού Εκπροσώπου του για την Ουκρανία Μίκο Κινούνεν και της Γενικής Γραμματέα του ΟΑΣΕ Χέλγκα Σμιντ προκαλεί έκπληξη», σχολίασε  το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Και οι τρεις υιοθέτησαν  τις δηλώσεις της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης ότι τα στοιχεία για την προετοιμασία της επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι παραπληροφόρηση.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) επιβεβαίωσε ότι έπεσαν στο έδαφος της Ρωσίας  δυο βλήματα προερχόμενα από το Ουκρανικό  έδαφος. Η μία οβίδα  εξερράγη 2 χιλιόμετρα εντός της ρωσικής επικράτειας   στα περίχωρα του χωριού Μιτιακίνσκαγια στην περιοχή Ταραζίβκα. Το άλλο κατέστρεψε ένα κτίριο στο αγρόκτημα Μανότσκι της περιοχής Ταρασόβσκι.

Κρατούμενος Ουκρανός πράκτορας  επιβεβαίωσε  τα σχέδια του Κιέβου να καταλάβει το Ντονμπάς

Ο Ουκρανός πράκτορας Αντόν Μάτσανιουκ συνελήφθη από τις υπηρεσίες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ

Συμμετείχε στην ανατίναξη του αυτοκινήτου του επικεφαλής της πολιτοφυλακής της DPR Ντένις Σινάνκοφ. Σύμφωνα με το κανάλι, ο Ματσάνιουκ αναφέρθηκε στις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες για τις κινήσεις του.

                                

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ένα αυτοκίνητο ανατινάχτηκε στο πάρκινγκ κοντά στο κυβερνητικό Μέγαρο στο κέντρο του Ντόνετσκ. Ανήκε στον επικεφαλής της Λαϊκής Πολιτοφυλακής DPR Ντένις Σινάνκοφ. Ο ίδιος ο Σινάνκοφ δεν τραυματίστηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Ρωσοτουρκική Συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1812 στην εφαρμογή της οποίας είχε ρόλο ο Ιωάννης Καποδίστριας ο οποίος δημιούργησε το δίκτυο των Ρώσων Προξένων . Αυτό ήταν το πρώτο βήμα για την Ελληνική Επανάσταση

  Ι  Στο άνω εικονιζόμενο Πανδοχείο, του Ρώσου πράκτορα Μανούκ Μπέη στο Βουκουρέστι, υπογράφηκε εσπευσμένα στις 16/28 Μαΐου η Συνθήκη του Βο...