25/2/22

Οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές προσγειώθηκαν στα προάστια του Κιέβου και το απέκλεισαν από τα δυτικά

Το  Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε την επιτυχή προσγείωση των Ρωσικών Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων στο αεροδρόμιο Γκόστομελ  στα δυτικά προάστια του  Κιέβου.

«Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις διεξήγαγαν μια επιτυχημένη επιχείρηση  κατάληψης του αεροδρομίου στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 200 Ρωσικά ελικόπτερα»  

«Η επιτυχία της επιχείρησης εξασφαλίστηκε από την εξουδετέρωσε ολόκληρου του συστήματος αεράμυνας στην περιοχή προσγείωσης, και την πλήρη απομόνωση της περιοχής μάχης από τον αέρα και την ενεργό διεξαγωγή ηλεκτρονικού πολέμου» ανέφερε η ανακοίνωση.

Το  Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας σημείωσε  επίσης ότι κατά τη διάρκεια της κατάληψης του αεροδρομίου, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 200 άνδρες από τις ειδικές μονάδες της Ουκρανίας. Δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ του ρωσικού στρατού.

«Επί του παρόντος, οι κύριες δυνάμεις των εναέριων στρατευμάτων έχουν ενωθεί με τις μονάδες της ρωσικής δύναμης προσγείωσης στο αεροδρόμιο Γκόστομελ, εξασφαλίζοντας τον αποκλεισμό της πόλης του Κιέβου από τα δυτικά», κατέληξε το υπουργείο Άμυνας.

Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων 

της Ρωσίας απέκλεισαν τις ουκρανικές πόλεις Σάμι και Κονότοπ στη Βόρειοανατολική΄Ουκρανία.  Τα ρωσικά στρατεύματα λαμβάνουν μέτρα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια του άμαχου πληθυσμού σε αυτές τις πόλεις, καθώς και στους γύρω οικισμούς.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ ανακοίνωσε ότι η Λαική Πολιτιοφυλακή του Λουγκάνσκ σήμερα προχώρησε σε βάθος 21 χιλιομέτρων από τη «γραμμή επαφής» και τελευταία απελευθέρωσε το χωριό Τρεχιζμπένκα  στην περιοχή Τσαστίνσκι. Επίσης, οι μονάδες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ προχώρησαν σε βάθος 25 χιλιομέτρων, γεγονός που κατέστησε δυνατή την απελευθέρωση  της πόλης Βολνοβακχά.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις απενεργοποίησαν 211 στρατιωτικές εγκαταστάσεις της στρατιωτικής υποδομής της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων 17 σημείων ελέγχου και κέντρων επικοινωνίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, 19 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300 και OSA, και 39 σταθμούς ραντάρ. 

Κατέρριψαν έξι μαχητικά αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και πέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Κατέστρεψαν 67 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, 16 πολλαπλά πυραυλικά συστήματα εκτόξευσης, καθώς και 87 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 26η Απριλίου στην Ιστορία

Η 26η Απριλίου είναι η 117η ημέρα του δίσεκτου 2024. Απομένουν 249 ημέρες μέχρι τη λήξη του.   1220.  Ο Φρειδερίκος Β΄ Χοενστάουφεν υπέγραψε...