20/2/22

Βοήθεια έρχονται οι Ρώσοι.To εγκυρότατο CBS ξέρει πριν από τον Πούτιν οτι έδωσε την εντολή για εισβολή

Ο Ρώσος Πρεσβευτής δήλωσε ότι η χώρα του  δεν προσπαθεί να πάρει εδάφη από άλλες χώρες, και τόνισε: «Δεν θα γίνει καμία εισβολή. Και δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια» .

Ο Ρώσος Πρεσβευτής, τόνισε ακόμα ότι το ζήτημα της κατάστασης στην Ουκρανία δεν αποτελεί καίριο ζήτημα και  ότι  είναι σημαντικό οι χώρες να είναι σε θέση να αναπτύξουν σταθερές εγγυήσεις στον τομέα της ασφάλειας για όλους.

«Θέλουμε όλα να διορθωθούν σε χαρτί. Θέλουμε να δούμε νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις για τη ρωσική ασφάλεια. (...) Δεν θέλουμε να δούμε το επόμενο κύμα επέκτασης του ΝΑΤΟ», ανέφερε ο διπλωμάτης.

Παρόλα αυτά το CBS, χωρίς να παράσχει στοιχεία, μετέδωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα "έλαβαν εντολή" να "εισβάλουν" στην Ουκρανία. "Οι μυστικές υπηρεσίες (του Μπράντον) αναφέρουν ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν λάβει εντολές να εισβάλουν στην Ουκρανία", είπε ο έγκυρος ανταποκριτής Ντέιβιντ Μάρτιν σε ζωντανή μετάδοση του καναλιού.

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Γαλλίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και Εμανουέλ Πουστρόν, είχαν τηλεφωνική συνομιλία διάρκειας 1 ώρας και 45 λεπτών. Ο Πούτιν είπε στον Πουστρόν ότι οι αρχές του Κιέβου παίζουν θέατρο με τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και αρνούνται πεισματικά να εφαρμόσουν τις συμφωνίες του Μινσκ. Μετά τη συνομιλία, ο Μακρόν κάλεσε τον Ζελένσκι. Μετά τη συνομιλία, η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου ανακοίνωσε ότι , «υπήρξε μια διεξοδική ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, καθώς και για την ανάπτυξη μακροπρόθεσμων νομικών εγγυήσεων για την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Ο Πούτιν είπε στον Γάλλο ότι πίσω από την κλιμάκωση της κατάστασης στο Ντονμπάς βρίσκονται οι προκλήσεις των δυνάμεων ασφαλείας του Κιέβου και εξέφρασε επίσης ανησυχία για την απότομη επιδείνωση της κατάστασης στη γραμμή επαφής.

  ΥΓ. Η Μόσχα έμαθε τα ευρω-Βρυξελλιώτικα και ζήτά "Νομικά δεσμευτικές  εγγυήσεις"

 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα τραβήξει μήνες αυτή η ιστορία, με στόχο να ρημάξουν οικονομικά τους ευρωπαίους πολίτες / επιχειρήσεις με υψηλά ενεργειακά κόστη.

Ευρωπαίοι ηγέτες κατώτεροι των περιστάσεων, όσο λιγότερο υπολογίζει ο κόσμος τις ΗΠΑ τόσο περισσότεροι τις υπακούν οι ευρωπαίοι, τώρα που πάνω ειναι στην εξουσία εκεί ο αγαπητός των ΜΜΕ. Μία κυνηγούν τους πολιτες με βελόνες των εμβολίων, την άλλη ετοιμάζουν αντιρωσικές κυρώσεις που θα πλήξουν οικονομικά πρώτα την ίδια την Ευρώπη.

Ιουδαιοφοβία Ν. Μακρή είπε...

Εγω για τα συμβαντα στην Ουκρανια, ενημερωνομαι ΜΟΝΟ απ' το Υπουργειο Αληθειας του CNN, του Radio Free Europe...... ααααα και μη ξεχασω....απ την ξανθεια στου Αλαφουζολ.

ΥΓ
Ο Στραβελακης ζει!