14/12/10

Ο Νίκος Παπανδρέου, ο Τζωρτζ Χάλαγκ, ο Ε.Βενιζέλος και ο Ε.Βασιλάκος

Επίθεση στην κυβέρνηση, στον Ευάγγελο Βενιζέλο, στον Πάνο Μπεγλίτη και σε όλους αυτούς που τον αποδέχθηκαν και συνεργάστηκαν μαζί του επί ένα ολόκληρο χρόνο εξαπέλυσε ο τέως γενικός διευθυντής αμυντικών επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βασιλάκος σε συνέντευξή του.
“Οι παλαιότερες διεφθαρμένες πρακτικές συνεχίζονται και σήμερα”, υποστήριξε στο ΣΚΑΪ, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της συμφωνίας παραγγελίας των δύο υποβρυχίων και την αποδοχή από την κυβέρνηση της Privinvest για τα ΕΝΑΕ λέγοντας:
“Αυτά που ζήτησαν και πήραν οι Γερμανοί με τη συμφωνία αποτελούσαν αίτημα και επί της δικής μου θητείας.Ωστόσο δεν το αποδέχτηκα (το αίτημα), επειδή θεωρούσα ότι επέφερε προφανή βλάβη στο δημόσιο συμφέρον”.
Η επίθεση είναι πρωτοφανής, ειδικά κατά του Ε.Βενιζέλου ο οποίος είναι πρωταγωνιστής της συμφωνίας για τα ΕΝΑΕ και την αγορά των νέων υποβρυχίων, με τον οποίο υποτίθεται ότι είχε καλή σχέση.
Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τόσο από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλο τον αυτουργό της σύμβασης των υποβρυχίων και τον Π.Μπεγλίτη, δεν έχει υπάρξει η παραμικρή απάντηση στα όσα τους καταλογίζει ο πρώην συνεργάτης τους για συνεχιζόμενη διαφθορά και συνέργειά τους σε βλάβη του δημοσίου συμφέροντος.
Στο ερώτημα γιατί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δέχθηκε τις απαιτήσεις των Γερμανών, ο κ. Βασιλάκος υποστήριξε ότι το υπουργείο βρισκόταν ήδη σε δύσκολη διαπραγματευτική θέση, διότι η πώληση των Ναυπηγείων από τους Γερμανούς στους Άραβες ήταν απόφαση της κυβέρνησης, μετά την εμπλοκή του αδερφού του πρωθυπουργού, Νίκου Παπανδρέου.
Για τις συμβάσεις των υποβρυχίων, ο τέως γενικός διευθυντής επενδύσεων υποστήριξε ότι η χρυσή ευκαιρία χάθηκε το καλοκαίρι του 2008, όταν οι Γερμανοί δέχθηκαν να ναυπηγήσουν δύο καινούρια υποβρύχια τύπου 209, σε αντικατάσταση του προγράμματος εκσυγχρονισμού τους χωρίς να επιβαρυνθεί το ελληνικό δημόσιο ούτε ένα ευρώ.
“Με τη συμφωνία της κυβέρνησης δεχθήκαμε τη ναυπήγηση δύο υποβρυχίων τελευταίου τύπου (214), πληρώνοντας όμως τουλάχιστον 1,3 δισ. ευρώ επιπλέον”, κατέληξε ο κ. Βασιλάκος.
Επίσης τόνισε ότι ”Τα τελευταία 15 χρόνια οι περισσότερες αγορές οπλικών συστημάτων ήταν υπερκοστολογημένες, με απευθείας αναθέσεις, ενώ μέχρι το 2006 δεν επιβαλλόταν ποινική ρήτρα σε περίπτωση που τα οπλικά συστήματα ήταν ατελή.
“Δέχθηκα κριτική όταν άρχισα να επιβάλω ποινικές ρήτρες, αφού κανείς δεν ήταν συνηθισμένος να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον”, είπε.
Σε ό,τι αφορά τη δικαστική έρευνα για τους εξοπλισμούς που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Ε.Βασιλάκος ανέφερε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο για οποιαδήποτε εισαγγελική έρευνα να τεκμηριώσει ποινικές ευθύνες, διότι όλοι οι εμπλεκόμενοι δεν καταθέτουν όλα όσα γνωρίζουν. Ουσιαστικά προέβλεψε το αδιέξοδο της εισαγγελικής έρευνας που έχει ξεκινήσει μετά τις καταγγελίες Βασιλάκου την ημέρα της απoχώρησής του για “παρασιτούντες εμπόρους όπλων που τον απειλούσαν”.
“Αν το πολιτικό σύστημα δεν είναι διατεθειμένο να αποδώσει τις ευθύνες που το ίδιο έχει, τι να κάνει ο οποιαδήποτε εισαγγελέας;” αναρωτήθηκε
Ο τέως γενικός διευθυντής επενδύσεων πρότεινε να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για να διερευνήσει μια προς μια τις συμβάσεις από το 1996, καθώς -όπως είπε- το υπέρογκο κόστος τους συνέβαλε να οδηγηθεί η χώρα στη σημερινή δυσμενή οικονομική κατάσταση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σαρανταοκτώ ώρες μετά την δημοσιοποίηση της συνέντευξης του πρώην γενικού διευθυντή της ΓΔΑΕΕ Ευάγγελου Βασιλάκου και την επίθεση που εξαπέλυσε με βαριές εκφράσεις κατά της κυβέρνησης και κυρίως κατά του αδελφού του πρωθυπουργού Νίκου Παπανδρέου, ειδικά στο θέμα της προμήθειας των δύο νέων υποβρυχίων Type 214, από το συνήθως λαλίστατο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ειδικά από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, ακόμα δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αντίδραση, ενώ πλέον εμπλέκεται και το όνομα ενός "φίλου από τα παλιά" του Ελληνολιβανέζου Τζωρτζ Χάλαγκ.

Η έλλειψη αντίδρασης έχει δημιουργήσει υπόνοιες σε κάποια κέντρα περί το Μαξίμου ότι "Πιθανόν το υπουργείο γνωρίζε εκ των προτέρων την επίθεση που θα εξαπέλυε ο πρώην ΓΔΑΕΕ κατά του Νίκου Παπανδρέου". Εν πάση περιπτώσει φαίνεται ότι βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο σε ότι αφορά το μέλλον της ναυπηγικής βιομηχανίας στην Ελλάδα και το περιεχόμενο της συνέντευξης του Ε.Βασιλάκου, φαίνεται ότι δεν είναι άσχετο με αυτές τις εξελίξεις.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές στο defencenet.gr, πιθανόν να είναι και θέμα ημερών να έχουμε αποφάσεις στο θέμα της ναυπηγικής βιομηχανίας που να έχουν σχέση και με το πρόγραμμα των FREMM. Σήμερα έγινε μία συνάντηση στο Μαξίμου με Γάλλο αξιωματούχο, όπου συζητήθηκε το θέμα αυτό.


Κατά τα λοπά εντυπωσιάζει η χρονική συγκυρία που επιλέχθηκε τόσο από τον Ε.Βασιλάκο, όσο και από φιλοκυβερνητική εφημερίδα με απολήξεις τόσο προς την πλευρά Βασιλάκου, όσο και προς την πλευρά Βενιζέλου, να υπάρξει αναφορά στον αδελφό του πρωθυπουργού και στο ρόλο που υποτίθεται έχει παίξει στην επιλογή του I.Safa ως νέου ιδιοκτήτη των ΕΝΑΕ.
Αλλά και όχι μόνο στον αδελφό του πρωθυπουργού: Ένας φίλος από τα παλιά, ο Τζωρτζ Χάλαγκ (ή Γιώργος Χάλλακ, όπως υπογράφει ο ίδιος) εμφανίζεται και πάλι μπλεγμένος στην υπόθεση πώλησης των ΕΝΑΕ. Υποτίθεται μάλιστα ότι αυτός έφερε σε επαφή τον Ι.Safa με τον Νίκο Παπανδρέου και στο περίφημο ταξίδι της Λ.Κατσέλη και του Χ.Παμπούκη στο Αμπού Ντάμπι υπήρξε στην Δαμασκό συνάντησή τους με τους μετέπειτα πρωταγωνιστές της υπόθεσης.

Το περασμένο καλοκαίρι (Ιούνιος) ο Νίκος Παπανδρέου ήταν στο σπίτι του Τ.Χάλαγκ στην Δροσιά σε ένα από τα πάρτι που θύμισαν σε όσους βρισκόντουσαν εκεί «τις παλιές καλές εποχές». Ο Λιβανέζος Τ.Χάλαγκ, σίγουρα δεν είναι τυχαίος. Πανέξυπνος, με μεγάλες επιτυχίες στην παγκόσμια αγορά οπλικών συστημάτων, ήταν στενός φίλος του μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου και ένας από τους «δανειστές» του για την περίφημη «ροζ βίλα». Αλλά και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο κάθε άλλο παρά άγνωστος είναι: Το 1995 ως κυβερνητικός εκρπόσωπος τον υπερασπιζόταν ακριβώς στην υπόθεση των δανειστών του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου:

Τότε, στον μακρινό Ιανουάριο του 1995, η συζήτηση στην ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Ευάγγελου Βενιζέλου, επικεντρώθηκε στο ρόλο και το "ποιόν" ενός εκ των δανειστών του Α. Παπανδρέου του Τζ. Χάλαγκ,ο οποίος στην πρωθυπουργική δήλωση του "πόθεν έσχες" εμφανίζεται να διαμένει στην ίδια διεύθυνση με την αγοράστρια του παλιού διαμερίσματος της Δήμητρας Παπανδρέου.

Ο Λιβανέζος, παλαιστινιακής καταγωγής και πολιτογραφημένος Έλληνας πολίτης, Τζ. Χάλαγκ παρουσιαζόταν ως παλιός φίλος του τότε πρωθυπουργού και του έχει δώσει έντοκο δάνειο ύψους 65 εκατομμυρίων δραχμών για την αγορά οικίας, που ανήκει στην κυριότητα της Δήμητρας Παπανδρέου.

Όπως έγραφαν οι εφημερίδες της εποχής

« Ο Ε. Βενιζέλος επιχείρησε τότε να υποβαθμίσει το θέμα και προδίκασε για λογαριασμό του Χάλαγκ ότι "θα αμυνθεί με τα νόμιμα μέσα που διαθέτει" (!).
Κληθείς να εξηγήσει την παρουσία του Χάλαγκ στο επίσημο δείπνο του πρωθυπουργού στο Αμμάν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Α. Παπανδρέου στην Ιορδανία, την απέδωσε στην καταγωγή του από την περιοχή και στους στενούς φιλικούς δεσμούς που έχει με κρίσιμους παράγοντες της περιοχής. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δε μετείχε στην επίσημη ελληνική αντιπροσωπεία.

Εμφανής ήταν όμως η αδυναμία του Ε. Βενιζέλου να απαντήσει σε ερωτήσεις γύρω από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Χάλαγκ, τον οποίο ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ως έμπορο όπλων.

Περιορίστηκε να δηλώσει ότι γνωρίζει τις επίσημες ιδιότητες που είχε ο Τζ. Χάλαγκ ως επίτιμος πρόξενος της Νικαράγουα. Μεταφέροντας δήλωση - αντίδραση του πρωθυπουργού στα χτεσινά δημοσιεύματα, είπε ότι υπάρχει μια φιλική παλιά σχέση του Α. Παπανδρέου με τον Χάλαγκ.

Επιβεβαιώνοντας την αμηχανία του, ο Ε. Βενιζέλος κάλεσε τους δημοσιογράφους να υποβάλουν τις ερωτήσεις γύρω από το πρόσωπο του Χάλαγκ στον ίδιο !

Τότε ο Τ.Χάλαγκ είχε εκδώσει και ανακοίνωση όπου διέψευδε τα δημοσιεύματα που τον αφορούσαν, τα οποία χαρακτηρίζει «κατασκευασμένα ψεύδη, που ανάγονται στο χώρο της νοσηρής φαντασίας». Μάλιστα δηλώνει υπερήφανος για την ελληνική καταγωγή του, διαβεβαιώνοντας ότι ο πατέρας του υπηρέτησε ως έξαρχος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων από το 1940 μέχρι τα βαθιά γεράματά του, έως ότου πέθανε το 1986 στην Αθήνα.

Οσον αφορά την επαγγελματική δραστηριότητά του, αναφέρει ότι δεν έχει καμία σχέση με τις βρόμικες δουλιές που επικαλούνται οι συκοφάντες του. Αισθάνεται τέλος υπερήφανος για το "σύνδεσμό του με ηγετικές προσωπικότητες σε όλο τον κόσμο, που έχει αξιοποιήσει για το καλό της πατρίδας του, που είναι η Ελλάδα".

Τώρα οι πρωταγωνιστές του τότε, είναι και πάλι στο προσκήνιο κατά μία ιδιοτροπία της ιστορίας. Ίσως σε διαφορετικούς ρόλους, αλλά και πάλι πρωταγωνιστές...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr




Ακρόαση Ε. Βασιλάκου από την Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής ζητά ο Ε.Βενιζέλος
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=16133&Itemid=40
13-12-2010

Μετά από 52 ώρες από τη δημοσιοποίηση της συνέντευξης του πρώην Γενικού Διευθυντή Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων Ευάγγελου Βασιλάκου ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος αντέδρασε σήμερα ζητώντας από τον πρόεδρο της επιτροπής αμυντικών εξοπλισμών της Βουλής Ευτύχιο Δαμιανάκη να καλέσει σε ακρόαση από την επιτροπή τον Ε. Βασιλάκο.

Ο υπουργός Άμυνας εξήγησε στην επιστολή του προς τον Ε. Δαμιανάκο πως αυτό γίνεται προκειμένου να διευκολυνθεί τόσο το Υπουργείο όσο και η Βουλή στη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλεται για την εγκαθίδρυση κλίματος διαφάνειας και την εκκαθάριση συσσωρεμένων εκκρεμοτήτων του παρελθόντος.

Χαρακτηριστικό πάντως είναι πως ο Ε. Βενιζέλος στην επιστολή του δεν διαφοροποιείται από το περιεχόμενο των δηλώσεων του Ε. Βασιλάκου που έκανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε.

Και αυτό που μπορούμε να πούμε ότι όλες οι πλευρές συντηρούν ένα κλίμα σκανδαλολογίας στο χώρο των εξοπλισμών που φυσικά αποβαίνει σε βάρος της αμυντικής ικανότητας της χώρας. Δηλαδή τι περισσότερο θα πει ο Ε.Βασιλάκος στον Επιτροπή Εξοπλισμών από αυτά που έχει πει μέχρι τώρα; Και πως και με ποια λογική θα μιλήσει τώρα και θα πει πράγματα που δεν έλεγε όταν ήταν Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών; Ήξερε και δεν μιλούσε; Μα, αυτό από μόνο του είναι ποινικό αδίκημα.

Πρακτικά υπάρχει εφαρμογή της λαϊκής ρήσης "Σε δουλειά να βρισκόμαστε". Και από την στιγμή που υπάρχει σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα δεν προσθέτει τίποτα, μα τίποτα περισσότερο η παρουσία Βασιλάκου, πέρα από τον θόρυβο που θα προκληθεί και τις παπαρολογίες που θα διατυπωθούν εκατέρωθεν.

Και την ίδια στιγμή "οι απέναντι" έχουν αποδυθεί σε μια κούρσα εξοπλισμών που όμοιά του δεν έχει αντικρύσει η ευρύτερη περιοχή. Και οι Έλληνες, ως συνήθως, τρώνε ο ένας τα σπλάχνα τόυ άλλου.

Πιο αναλυτικά η επιστολή του Ε. Βενιζέλου έχει ως εξής:

Αθήνα, 13.12.2010

Κύριε Πρόεδρε,

ο μέχρι πριν λίγες εβδομάδες Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βασιλάκος, ο οποίος διορίστηκε το 2006, με δημόσιες δηλώσεις του θέτει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και διαφάνειας σε σχέση με συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων της τελευταίας – τουλάχιστον – δεκαπενταετίας. Ήδη για το θέμα αυτό κλήθηκε – όπως ανακοινώθηκε – να καταθέσει στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Θεωρώ αναγκαίο και χρήσιμο για την Επιτροπή να καλέσει σε ακρόαση τον κ. Βασιλάκο προκειμένου να την ενημερώσει για τις απόψεις και εκτιμήσεις του παραθέτοντας και όλα τα σχετικά στοιχεία.
Άλλωστε ο κ. Βασιλάκος είναι εξοικειωμένος με τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής γιατί από τη σύστασή της (με τη μορφή υποεπιτροπής) έως τώρα παρίστατο σ΄ όλες σχεδόν τις συνεδριάσεις της, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλουμε εδώ και 14 μήνες να εκκαθαρίσουμε συσσωρευμένα προβλήματα του παρελθόντος.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ευάγγελος Βενιζέλος

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ δεν μαζεύουμε όλοι μαζί με εξοπλισμό και να μπουκάρουμε μέσα στην ΒΟΥΛΗ και να ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΜΕ όλα τα πράσινα σκουλήκια μαζί με τα δεκανίκια τους ξέρετε ποια εννοούμε , την ώρα που συνεδριάζουν όλοι μαζί , ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΑ έχουν ΨΗΦΙΣΕΙ θα είναι πλέον αργά και κανείς μας δεν θα Ξέρει τι μας περιμένει και που θα πάει αυτή η κατάστασης που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΔΕΚΑΝΙΚΑ ΤΟΥ.
ΑΝ αυτά τα πολύ σκληρά μέτρα τα πέρναγαν σε άλλες χώρες θα μπουκάρει μέσα ο λαός στα κοινοβούλια τους και θα τους είχαν ήδη εκτελέσει .
ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ;;;;;;
ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑΜΑΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΟΥΝ ;;;;;;;;;
ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ
ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ;;;;;;;
ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Όλοι μαζί στην απεργία των πλουσίων .
Ας σταθούμε πλάι πλάι με τον πρόεδρο της ΓΕΣΕΕ κύριο Παναγόπουλο που παίρνει 75000 ευρώ τον μήνα όπως ο ίδιος δήλωσε στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου .
Ας συμπαρασταθούμε σε όλους τους συνδικαλιστές , τα παιδιά του λαού που παίρνουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ τον μήνα νόμιμα βέβαια , τα παράνομα δεν τα γνωρίζουμε .
Ελάτε όλοι αύριο στην απεργία να δώσουμε ένα χέρι βοηθείας σε αυτά τα κουρασμένα και τίμια και φτωχά παλικάρια και ας είναι το χέρι στο σχήμα της γροθιάς και ας κρατάει το Ρόπαλο του Ηρακλή .

Ανώνυμος είπε...

Αι θεοπνευσται ομολογιαι πιστεως της φιλογενεστατου προεδρου κ. Ντορας Μητσοτακη.

(Αλλωστε ολοι, in God we trust)

""Λένγκω, πάψε να με κυβερνάς
Λένγκω, πάψε να με τυραννάς,

Κι αν μάς χτυπάει με μανία και φωνάζει
Την βάζουν ΑΛΛΟΙ με Συμφέροντα πολλά
Το όνειρο που φεύγει την τρομάζει
ν’ αναζητάει μια χαμένη λευτεριά ""

Εν-διδουσα εξετασεις,η κυρια Ντορα Μητσοτακη,προσφατως προεβη κατα την επισκεψη της ως προεδρος ελλαδικου νεοπαγους κομματος εις την Τουρκιαν σε μια σειρα απο χαριτοβρυτους διαβοκουλισμους της ιστοριας,ενεγραψασα ουτως πως υποθηκας εις την ημεδαπην δια το μελλον ...

Δεν θα αφιερωσομε περιγραφη στα οσα σουρεαλιστικα ομολογησε ως κομματικη-προεδρικη της πιστη,για τουρκους υπουργους στη μελλουσα οψεποτε βασιλεια της εν τους ελλαδικους ουρανους,για ολιγα ψιλα 1000 ετων ουδετεροβαρων συγκρουσεων των δυο φυλων-κρατων,για εξισωσεις κατακτητων με σκλαβωμενους μεσω γραφικης εποικοδομητικης ασαφειας φρασεων στο προφορικο λογο κλπ.

Θα κρινομε ομως την στασιν αυτην ταυτην.

Τα λεγομενα της κυριας Προεδρου,αποτελουν επιδειξη πολιτικου αριβισμου-τυχοδιωκτισμου.

Του αισχιστου υφους,καθοτι ουδεν πλεον αηθες της νερωμενης γλωττας που αλλοτριωνει το Λογο δια της σχετικοποιησης του τυχοδιωκτικου συγκρητισμου,ιδιαιτατα οταν ουτος σκοπει σε υποδουλωση ενος εθνους στους ορους σχεσεων που επιθυμει το ετερο,περιλαμβανομενης και της αυτοαναιρεσης με την αποδοχη των δικων του συλλλογικων εγω της ιστοριας απο εμας, και το ιδια βουλησει ολοκαυτωμα του!!


Καταδεικνυει δε το ποσο χαμηλα μπορει να εκπεσει τις,ποσο επιζημιος δια το εθνος και τους ελληνας δυναται οπως καταστη,οποταν η ματαιοδοξη διψα δια ποιμαντορια ενος κρατους αγει εις πολιτικους τυχοδιωκτισμους,προσβλητικους κεκαλλυμενα δια το εθνος,τους νεκρους και αγεννητους,το οποιον υποτιθεται οτι την τιμη,την υπερηφανεια και τα ζωτικα συμφεροντα των υποκειμενων του καθως και την ελευθερια του ποθει οπως υπερασπιστει και προταξει.

Καθισταται δε δια ολους τους συγχορδους της ανεκδοτολογικης στρατηγικης φιλιας χωρις φιλους,αυτοχρημα λιαν αυτοευτελισμος,εις την αγωνιωδη αποπειρα να εξασφαλισωσιν ευνοια δια την σταδιοδρομια των στα εσωτερικα πραγματα απο εχθρικους επικυριαρχους της χωρας και του εθνους.

Οταν δε η μεθοδευση εκκινει απο τα ευτελη θινκ τανκς του λανγκλευ,που προσλαμβανοντας την ελλαδα ως ανισοσθενες και αβεβαιον μερος της εξισωσης δια τας στοχοθεσιας των,προχωρει στην συλληψιν της αυτιστικης ιδεας οτι το προβλημα ειναι το ψυχολογικον των ελληνων απεναντι στους τουρκους που τους εμποδιζει να δεχτουν τον ρολο που αυτοι και η τουρκια τους επιφυλαττουν,δηλαδη του γεωστρατηγικως ραγια πολυτελειας.

Οταν για να αποβαλλωσιν οι νοες αυτοι το συμπλεγμα ελευθεροφροσυνης των ελληνων,ευτελιζουν στρατηγους ,πολιτικους και κρατικους αξιωματικους ελλαδιτες, μετατρεποντας τους εις καραβανια δοτης χαρας που πηγαινοερχονται στα πλαισια ψυχολογικων επιχειρησεων βελουδινης καθυποταξης ενος εθνους στην τουρκια ινα πεισωσιν οτι εξεπερασαν το ψυχολογικο συμπλεγμα των ψυχαναλυτων του λανγκλευ,τοτε κατανοει τις τι υποθηκες ευηθειας εγγραφουν ελληνες ταγοι πασης φυσης και πως η Κυρα Λενγκω η μανα μας μας χτυπα παντοιοτροπως με ρυθμους εκθετικης συναρτησεως ...

Μας χτυπα δεκαετιες ,αλλα ειναι τις δυο τελευταιες περιπου που εχει παραφρονησει και κανει τα παντα να μας αυτοαναιρεσει,καθοσον "την βαζουν αλλοι με συμφεροντα πολλα"...

Ανώνυμος είπε...

Η κυρια προεδρος λοιπον,στη γραμμη του ευαγγελιου της κυρα Λενγκω και των Αλλων του Λανγκλει,ομολογησε οπως πολλοι πιστοι τελευταιως στη χωρα πιστιν δια μια εισετι φορα στο συγκριτισμο.

Με γλωττα διπλωματικιζουσας ασαφειας,ωστε να δυναται να λεγει επεξηγηματικα ο,τι θελει ακουστει αναλογως ακροατηριου,ομιλησε για την ελλαδα απεναντι στην τουρκια,με τοση ουδετεροφανεια,που θυμιζει μεροληψια διπλωματων μεγαλης δυναμεως ,ωσαν να αναφερετο οχι στη χωρα της αλλα π.χ στις κινεζοιαπωνικες σχεσεις και κρατουσε στασιν ασχετου τριτου παρατηρητου που καμει με αμφοτερους δημοσιους σχεσεις η ωσαν να ομιλουσε αμερικανος διπλωματης για τις σχεσεις ελλαδας-τουρκιας ως τριτος παρατηρητης με αμφισημους ορους περιγραφης...

Φανταστειτε να διοριζατε σε δικη σας συνηγορο υπερασπισεως και ουτος να ομιλουσε ως δικαστης!

Μα αν δεν απατωμαι,η κυρια Προεδρος και πολλοι ομοιοι της σημερον,να εκπροσωπησωσιν πολιτικως τα συμφεροντα του ελληνος πολιτευονται και οχι του ΟΗΕ,η μηπως οχι;Η δε ιδια υπηρξε υπεξ των ελληνων,ουχι της ε.ενωσεως!!

Κατοπιν τουτων,προτεινομε στην σεβαστη κ.Προεδρο να κατελθει εκτος των ελληνικων οψεποτε και εις τας προσεχας τουρκικας εκλογας και να διεκδικηση την ως υφυπεξ του τουρκικου υπουργειου υπουργοποιησιν της,ουτως πως πολλαπλασιαζοντας τας πιθανοτητας πολιτικης ευδοκιμησεως του κομματος που προεδρευει ....

Ανώνυμος είπε...

Κινούμενη «βόμβα» για την Αθήνα, αλλά και για πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας αποτελούν πλέον οι εισβολεις δερβισηδες εποικοι.

Μετά από έρευνα-σοκ της ΜΚΟ Εργοερευνητικής και του ινστιτούτου έρευνας νοσημάτων θώρακος επισημαίνεται ότι ένας στους τρεις αλλοδαπούς που βρέθηκαν θετικοί στην φυματίωση, δεν πήγαν ποτέ για επανέλεγχο ως όφειλαν, φοβούμενοι ότι θα απελαθούν και θα γυρίσουν πίσω στην πατρίδα τους.

Η έρευνα αυτή ξεκίνησε το 2000 και ολοκληρώθηκε το 2009. Εξετάστηκαν 86.618 λαθρομετανάστες εκ των οποίων οι 122 βρέθηκαν φυματικοί και ένα ποσοστό 33,6% από αυτούς δεν πήγε για επανεξέταση με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν ελεύθεροι στους δρόμους και στα λεωφορεία, αποτελώντας άμεσο κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Πολλοί επιστήμονες στους οποίους απευθύνθηκε το newsbomb.gr φάνηκαν καθησυχαστικοί τονίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει πανικός, καθώς ο ελληνικός πληθυσμός είναι εμβολιασμένος και δεν διατρέχει κάποιον άμεσο κίνδυνο. Το μεγάλο πρόβλημα παρουσιάζεται όταν διαμένουν πολλοί οικονομικοί μετανάστες μέσα σε ένα σπίτι τότε ο ένας μπορεί να κολλήσει τον άλλο και να υπάρχει μεγάλη διασπορά, καθώς αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι εμβολιασμένοι για την φυματίωση.

Ανάστατοι όμως από την έρευνα αυτή είναι πολλοί κάτοικοι των περιοχών του Αγίου Παντελεήμονα και της Πλατείας Αμερικής όπου εκεί συναντάται το φαινόμενο λαθρομετανάστες να αφοδεύουν ακόμα έξω και από πόρτες σπιτιών και πλέον η υγεία των κατοίκων κινδυνεύει άμεσα.

newsbomb.gr