1/4/16

Αποκαλύπτω το Ρουφιάνο και «εθνικό» τοκογλύφο Μακρυγιάννη

Ο αγράμματος συνωμότης και τοκογλύφος Μακρυγιάννης που ήταν ένας από τους ρουφιάνους των «Συνταγματικών» άγγλων πρακτόρων στο Καποδιστριακό Ναύπλιο, μας άφησε στα απομνημονεύματα του, το κλειδί, για την αναζήτηση των δολοφόνων του Καποδίστρια.
Ήταν το μήνυμα που του έστειλαν από την Ύδρα, τον Αύγουστο του 1831, όταν απέτυχε το πραξικόπημα εντός του Ναυπλίου και κατάληψη του Παλαμηδιού, και το οποίο έλεγε, «Άσε θα γένει αλλιώς το πράγμα». Ο ρουφιάνος Μακρυγιάννης φυσικά δεν γνώριζε τι θα γραφόταν από άλλες πηγές για τα γεγνότα του Ιουνίου του 1831, και παρουσίαζε ψευδώς στα απομνημονεύματα του τον εαυτό του ως κάτι διαφορετικό από την αγγλική φατρία που υπηρετούσε.
Το βασικό του κίνητρο ήταν πάντως το 2000 τάλαρα που επένδυσε και τα έχασε και δεν του τα έδωσαν.
Ο Νικόλαος Σπηλιάδης στα δικά του απομνημονεύματα αποκάλυψε ότι ο Καποδίστριας γνώριζε ότι ο Μαυροκορδατος και ο Μιαούλης κατά την τετραήμερη παραμονή τους στο Ναύπλιο στις αρχές Ιουνίου 1831, έστειλαν τον Μακρυγιάννη και προσκάλεσε τον φρούραρχο του Παλαμηδίου Άναστάσιο Ροδίτη στο σπίτι που διέμεναν και εκεί παρουσία του Μακρυγιάννη και του Κωνσταντίνου Δούκα, του προσέφεραν τρεις χιλιάδες ισπανικά δίστηλα για να παραδώσει το Παλαμήδι στους Υδραίους.
Ο Ροδίτης, ανέφερε την πρόταση στον συντοπίτη του υπουργό στρατιωτικών, Παναγιώτη Ρόδιο, που ενημέρωσε τον Καποδίστρια. Ο κυβερνήτης είπε στον φρούραρχο να πάρει τα χρήματα να δεχθεί εντός του Παλαμηδίου τούς Υδραίους ,και να τους συλλάβει κατόπιν.
Οι συνωμότες παράλληλα, προσπάθησαν να προκαλέσουν εξέγερση του τακτικού τάγματος που στάθμευε στο Ναύπλιο. Ο Α. Πολυζωίδης έγραψε επιστολή προς τον διοικητή του τακτικού τάγματος Π. Διαμαντίδη και ο Θ. Φαρμακίδης προς τους αξιωματικούς Μαμάκη, Καμπότη και Γενοβέλη για να κινήσουν σε αποστασία το τάγμα τους στο Ναύπλιο.
Το εγχείρημα απέτυχε και μόνο ο Γενοβέλης αυτομόλησε στην Ύδρα.
Ο Μακρυγιάννης στα απομνημονεύματα του ομολογεί το σχέδιο για κατάληψη του Παλαμηδιού που το εμφανίζει ψευδώς ως δικό του. 
 Οι «συνταγματικοί», παράλληλα με το πραξικόπημα που είχαν προσκαλέσει τους πληρεξούσιους της Τετάρτης Εθνοσυνέλευσης στην Ύδρα. Ο Μακρυγιάννης συνέχισε την επαφή με τον Ρόδιο, (που δεν ήταν ανιψιός του Ησαΐα), και βρήκε και άλλη επαφή με κάποιο Ρουμελιώτη της φρουράς, και μάζεψε στρατιώτες για να καταλάβουν το φρούριο. Αυτές οι ενέργειες έγιναν μέχρι παράλληλα με την κατάληψη του ναυστάθμου στον Πόρο. Γράφει λοιπόν ο ψεύτης και ρουφιάνος Μακρυγιάννης, οπρακτορας των άγγλων, που ορισμένοι χαζοί τον τιμούν ως πατριώτη.

«τότε βρίσκω έναν ανιψιόν του Δεσπότη Ησαϊα. Αυτός ήταν φρούραρχος εις το Παλαμήδι. Τον Κυβερνήτη τον φοβέριζαν πολλοί να τον σκοτώσουνε, ότι έκαμεν εξορίαν όλους τους σημαντικούς της πατρίδας άλλους εις τη Νύδρα κι' άλλους αλλού, κ' ο καθείς από αυτούς είχε το κόμμα του και συγγενείς του, και κιντύνευε. Εγώ εις τον Κυβερνήτη είχα μίαν συμπάθεια, ότι έλπιζα να μετανοήση και να 'ρθη εις τον καλόν δρόμον. Και τον 'παινούσα κι' ας με πείραζε αδίκως .Δεν μου κακοφαίνεταν. Τότε δια να μην του γένη κάνα δυστύχημα αυτεινού και κιντυνέψη η πατρίδα, μίλησα μ' εκείνον οπού ήταν φρούραρχος του Παλαμηδιού να μας δώση το Παλαμήδι και να του δώσουμεν δυο χιλιάδες τάλλαρα. Συνφωνήσαμεν 'σ αυτό και πούθε να μας μπάση και να λάβωμεν τις αναγκαίες τάμπιες. Με πήρε πήγαμεν οι δυο μας εις το Παλαμήδι. είδα τις θέσες, τα πολεμοφόδια, όλα. Τότε ορκίζομαι και με τον Μήτρο Ντεληγιώργη, στενό μου φίλον, τίμιον αγωνιστή, συνάζομεν ανθρώπους μυστικά. τους είχαμεν εις την Νεόπολη, τους δώσαμεν και χαρτζιλίκι, ξοδιάσαμεν καμμιά τετρακοσιαριά τάλλαρα. και τους λέγαμεν των ανθρώπων ότι θα πάμεν κλέφτες. Τότε είχαμεν χαζίρι αυτούς κι' ανθρώπους πιστούς να στείλωμεν συνχρόνως εις Ρούμελην, εις Πελοπόννησο και νησιά να γένουν οι πληρεξούσιοι. Θα 'ρχονταν οι ίδιγοι οπού 'ταν εις την Τετάρτη Συνέλεψη. Δεν θέλαμεν εκείνους, ότ' ήταν αγορασμένοι και να 'ρθούν πατριώτες. Τα χρήματα δεν τα 'χαμεν, τις δυο-χιλιάδες τα τάλλαρα. ανταμώνομεν με τον Μιαούλη- ήταν πρωτύτερα αυτό από τα καράβια οπού κάηκαν• του λέγω του Μιαούλη να πάγη εις τη Νύδρα και ειπή του Μαυροκορδάτου, των Κουντουργιωταίων και του Ζαϊμη να του δώσουνε τις δυο-χιλιάδες τα τάλλαρα κ' ύστερα τα ρίχνομεν εις την πατρίδα και πλερώνονται, ή μόνοι μας ο καθείς τα δίνομεν, καθώς εμείς πλερώνομεν και τους ανθρώπους. Του είπα να πάρη και καμπόσους Νυδραίγους να γνωρίζουν από κανόνια και εις την Πρόνοια "ανταμωνόμαστε. Πήγε ο Μιαούλης το λέγει αυτεινών. «Πες του Μακρυγιάννη, λένε του Μιαούλη, να τραβήξη χέρι από αυτό και θα γένη διαφορετικό "το πράμα"". Τότε διαλύσαμεν τους ανθρώπους. χάσαμεν και τα χρήματά" "μας. Του λέγω του Μιαούλη• ""Πως θα γένη διαφορετικόν; Θα συβιβαστούν;" "Αυτό είναι, του λέγω, το καλύτερον, να σωθούμεν"". 'Υστερα άρχισε" ο εφύλιος πόλεμος παντού και σκοτώνονταν οι άνθρωποι. Τότε άρχισε ο Πόρος και κάηκαν τα καράβια κ' έγινε παντού άνου-κάτου».

Η διασταύρωση, αποκαλύπτει τον πραγματικό άνθρωπο. έχασε τα λεφτά του που δεν του τα έδιναν ύστερα. Τα μούπες σούπα ειναι όλα ψευδή και αφορούν σε πεικεινωνίες που έγιναν ανάμεσα στους συνωμότες του Ναυπλίου με τον Πόρο.
Ο Μαυροκορδάτος ηταν μαζί με τον Μιούλη στο Ναύπλιο και οι επαφές με τον Ρόδιο έγιαναν μπροστά στον Μακρυγιάννη. Οπότε όλοι αυτοί οι «διάλογοι» είναι μούφα. Σάλτσα.
Ο Μακυριγάνης ο φτωχός που «δεν είχε να ζήσει» επένδυσε 400 τάλαρα για να μαζέψει τους στρατιώτες και επένδυσε 2000 τάληρα που έδωσε στον Ροδίτη και τα έχασε. Και βέβαια ο συνομώτης δεν λαέι τίποτα για τη συνομωσία και το ρπ[αξικόπημα αλλά γράφει πικρές αλήθειες για την Πατρίδα.

Πιστεύω ότι μετα από την αποκάλυψη αυτή δεν μπορεί κανείς έντιμος πατριώτης να αναφέρεται στον Ρουφιάνο Μακρυγιάννη. Και όλες οι εθνικιστικές Ιστοσελίδες οφείλουν να διαγράψουν τις αναφορές τους σε αυτόν. Όποιος δεν το κάνει απλά δεν είναι πατριώτης.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το "θα γένη διαφορετικά το πράμα" είναι αρκετά ύποπτο, αλλά και πάλι φαίνεται απίστευτο ότι Έλληνες σκότωσαν τον Κυβερνήτη της Ελλάδος στην πόρτα της Εκκλησίας!

Ανώνυμος είπε...

Deutscher Untermensch Frans Timmermans declares war of extinction against western civilized white race


http://www.paraxeno.com/36049/frans-timmermansi-evropi-prepi-na-papsi-na-ine-lefki-len-xekathara-ke-akoma-tous-kitame/

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΛΑΣ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕΔΙΛΑΣ ΧΑΣΙΣΙΛΑΣ ΕΞΑΡΧΕΙΔΙΛΑΣ ΒΑΡΒΑΡΙΛΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΣΤΡΙΛΑΣ


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥΤΣΙΛΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορούμε να κρύψουμε το γεγονός ότι η αριστερά έχει μια σαφή ατζέντα. Υποστηρίζει την λαθρομετανάστευση.

Στην ουσία εισάγουν μελλοντικούς ψηφοφόρους τους στην Ευρώπη και κρύβονται πίσω από τον "ανθρωπισμό"Θεωρούν την ταξινόμηση των λαθρομεταναστών και την προστασία των συνόρων ‘γραφειοκρατική’, ‘εθνικιστική’ και ‘κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων’.

Έχουν ένα όνειρο για κοινωνίες χωρίς θρησκευτικές παραδόσεις, χωρίς σύνορα, χωρίς έθνη.


Χτυπούν τις βασικές αξίες της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας: την οικογένεια, το έθνος, την αποκέντρωση, την ευθύνη.


Ακούστε το λαό. Ας υπερασπιστούμε την Ευρώπη.

Μην αφήνετε τους αριστερούς να φέρουν χάος και να ανοικοδομήσουν την Ευρώπη!

Και μην τους αφήνετε να εκδιώξουν την ψυχή της Ευρώπης! Μην αφήνετε τους λίμπεραλς και τους σοσιαλιστές να αφαιρέσουν την Ευρώπη από τον λαό.http://redskywarning.blogspot.gr/2015/11/blog-post_80.html

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΗΘΕΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΥΝΟΡΩΝ (ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΠΑΝΤΑ) ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΔΗΘΕΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΔΟΛΙΟΣ


ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΝΑΣΤΕΣ ΑΥΤΟΥΣ,ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΖΥΜΙ ΤΟΥ ΛΟΥΜΠΕΝ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΩΣ ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΙΚΟΣ ΚΡΙΟΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΜΑΖΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ


ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ


ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΤΙΚΑ


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ Η ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΨΗΦΩΝ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΗ ΣΤΑΡΤΗΓΙΚΗ ΧΑΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΟΙ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΚΑΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΙΩΝΑ

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΜΕ ΣΑΜΠΟΤΑΖ,ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΝΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΤΑΞΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΤΟΥ ΨΕΥΤΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ


Ο ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟΣ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥΣ,ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΕΙΡΟΥΝ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΠΡΟΣ ΕΦΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΩΝ ΜΑΡΞΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΦΘΟΝΟΥΝ ΩΣ ΧΩΡΑ ΑΠΑΙΔΕΥΤΗ ΚΑΙ ΑΝΩΡΙΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ


ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΩΣ ΛΟΥΜΠΕΝ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΥΣ,ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ,ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣ0ΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥΣ.

ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΦΑΙΔΡΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΑ ΤΑΣΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΡΟΒΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ,ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΔΟΛΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΒΥΣΑΛΛΕΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΜΙΣΟΥΣ


ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥΤΟ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ

ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΣ ΤΟ ΝΤΥΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑΧΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΕΧΟΥ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΝΤΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΑΠΕΙΝΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΩΡΑΙΕΣ ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΣΑΝ ΚΑΜΟΥΦΛΑΖ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΤΕΡΟΓΟΝΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΤΣΟΧΑ ΜΠΙΛΙΑΡΔΟΥ

ΕΝΩ ΟΙ ΜΟΥΧΑΜΕΤΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΠΡΟΥΤΑΛ ΚΑΙ ΩΜΟΙ