4/4/16

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Αντεπίθεση των Αρμενίων

Αμερικανοί εκπαιδευτές και οι Τούρκοι εθελοντές, υπέστησαν μεγάλες απώλειες σήμερα, Τρίτη ημέρα του πολέμου στον Καύκασο.
Οι δυνάμεις αυτοάμυνας της Δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ Στρατού, αντεπιτέθηκαν ταυτόχρονα και στο βόρειο και το νότιο μέτωπο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, προκαλώντας σοβαρές απώλειες στους Αζέρους ενώ καταστράφηκαν 5 άρματα . Οι συγκρούσεις βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.
Στο Μπακού το Υπουργείο Άμυνας Αζερμπαϊτζάν δήλωσε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν διατηρούν τον έλεγχο όλων των εδαφών, τα οποία ανακατέλαβαν κατά τις επιχειρήσεις του Σαββάτου ».
Σύμφωνα με το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για το Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) οι μάχες του Σαββατοκύριακου έγιναν κυρίως κοντά στους οικισμούς της Agder, Martuni και Hadrut, όπου κατοικούν 14.500 άτομα. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ τουλάχιστον 3 άμαχοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν. (Μεταξύ των τραυματιών περιλαμβάνονται και οι στρατιώτες).
Ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε ότι οι απώλειες και των δύο πλευρών ηταν 30 νεκροί. (12+18).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

TO AΣΥΛΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΝΟΜΙΜΟΣ ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ


Tο ασυλο αφορα ατομα περιορισμενα σε αριθμο οχι αγελες πληθους εποικιστων ,


το ασυλο δε μπορει να χρησιμοποιειται ως νομιμοποιητικος μηχανισμος μαζικου εποικισμου πληθυσμου εις βαρος χωρων στο ονομα ενος μεροληπτικου ανθρωπισμου που αδιαφορει για τους ιθαγενεις πληθυσμους


το ασυλο με το τροπο που λειτουργει σημερα,θα μπορουσε να ισχυει μονον σε ομαλες περιοδους οπου μεμονωμενα ατομα το επικαλουνται.

εδω ομως εχουμε εκτακτες περιστασεις.

και σε εκτακτες περιστασεις το ασυλο πρεπει να προσαρμοζεται στην πραγματικοτητα και τα συμφεροντα της χωρας που υφισταται μιαν ασυμμετρη επιθεση αιτουντων ασυλο μαζικα και καταχρηστικα σαν μαζικες μεταναστευσεις

η μαζικη αιτηση ασυλου απο ενα εποικιστικο σμηνος διχως ανωτατο οριο αιτησεων ανα μοναδα χρονου π.χ ετος αποτελει στην πραξη καταστρατηγηση του και καταχρηση του ενω παραλυει το κρατος που δεχεται μια συντονισμενη επιθεση μαζικων αιτησεων ωστε να μπλοκαρεται πρακτικα ο ελεγχος των συνορων και η ασκηση κυριαρχιας και με γνωμονα τα συμφεροντα και την προστασια των πολιτων απο ορδες πειναλεων και φανατικων εξωτερικων εχθρων.

ειναι μια ασυμμετρη απειλη ντυμενη με το φερετζε του ανθρωπισμου

ο ανθρωπισμος ομως αφορα ατομα οχι αγελες εισβαλλοντων



το ασυλο ετσι εργαλειοποιειται ως μεσον εποικισμου με τον φερετζε της προσχηματικης απολυτης νομιμοτητας.

σε ανωμαλες ομως περιοδους το ασυλο δεν μπορει να ισχυει με τον ιδιο τροπο οπως οταν μεμονωμενα ατομα το ζητουν σε ηρεμες περιοδους .


τα συμφεροντα της χωρας και των πολιτων προστατευονται με την αρνηση χορηγησης μαζικα ασυλου σε πληθη τεραστια που παιρνουν μορφη εποικων

πως ομως να αρνηθεις τον εποικισμο αν δεν απορριπτεις με συνοπτικες διαδικασιες 48 ωρων το αιτημα και αν δεν εχεις πλαφον μαξιμουμ αποδεξιμων αιτησεων ,οταν δεχεσαι κατακλυσμο αιτηματων σε μια βιομηχανια ασυλου;




η διεθνης συνθηκη ασυλου και η ευρωπαικη νομοθεσια ειναι αναχρονιστικες και δεν αντιμετωπιζουν τα προβληματα που δημιουργει η μαζικη και καταχρηστικη ασκηση του απο ξενους προσφυγες που κατακλυζουν επιλεκτικα συγκεκριμενες χωρες του γουστου τους η κρυβονται πισω απο αυτο απλοι μεταναστες που θελουν να καταστρατηγησουν την παρανομια τους με νομικα οπλα και με τους μεγαλους αριθμους εισβολεων ωστε να χαθουν στο χαος του πληθους η κρυβομενοι μεσα σε προσφυγες σαν προβατοσχημοι λυκοι.


χρειαζονται αλλαγες που θα προστατευουν τα δικαιωματα αρνησης των κρατων μιας καταχρησης ασυλου ως μεσον εποικισμου τους με νομιμο τροπο.

και αυτη τη στιγμη το ευρωπαικο ασυλο δενει τα χερια της χωρας.

ουσιαστικα επιτρεπει τον μαζικο εποικισμο και την μαζικη αιτηση ασυλου ακομη και καταχρηστικα για να παγιωθουν τετελεσμενα επι εδαφους δια χρονικης καθυστερησης,αλλα απαγορευει την μαζικη απορριψη των αιτηματων και την μαζικη απελαση!

ειναι δηλαδη φτιαγμενο ωστε να λαμβανει υποψη μονον τα συμφεροντα των ξενων και οχι των ντοπιων πληθυσμων!

με λιγα λογια λεει ,μπορειτε να εισβαλλετε ελευθερα αλλα δεν μπορουν να σας διωξουν ελευθερα!



η συμφωνια μαλιστα της ευρωπης τουρκιας ουσιαστικα φορτωνει στην ελλαδα ολους οσους θα ζητανε ασυλο εσαει και σε απεριοριστο αριθμο,ενω η ελλαδα δυσκολα μπορει να απορριψει τα αιτηματα αφου δεν εχει ουτε κυριαρχια και νομο αναλογο στα χερια της να περιοριζει τα αιτηματα που θα γινονται δεκτα στον ελαχιστο δυνατο αριθμο ωστε να τους αποθαρρυνει να εισβαλλουν.

ακομη και αν η ελλαδα δεν ηθελε να μοιραζει ασυλα η ευρωπαικη νομοθεσια θα την υποχρεωνει να τους δεχεται υποχρεωτικα .


ευκολο ασυλο ειναι κινητρο ,το ζητημα δεν ειναι αν πραγματι ειναι προσφυγες αλλα αν θελουμε ολους αυτους να εγκατασταθουν εδω

αν δεν τους θελουμε τοτε δεν πρεπει να μοιραζουμε ασυλα σαν μαρουλοχαρτα με χαλαρες διαδικασιες,αλλα να δινουμε με το σταγονομετρο και να απελαυνουμε τους παντες ακομη και τους προσφυγες να μην τους αναγνωριζουμε τετοια δικαιωματα γιατι ειναι πολλοι αριθμητικα.

τα αλλα ειναι προσχηματα νομοθετικα.

Η προδοσία του 1941 και το εθνοσωτήριο πραξικόπημα που δεν έγινε.19 Απριλίου 1941. Ο Εστεμμένος τενεκές και ο Πάλερετ επέβαλαν τον Στρατιωτικό Νόμο στην Αθήνα. Στις υποχωρούσες μονάδες στο μετωπο μοιραζόταν προκήρυξη του ΚΚΕ

  Η 19η Απριλίου 1941, ήταν Μεγάλο Σάββατο. Οι Γερμανοί απείχαν 350 χιλιόμετρα από την Αθήνα και πλησίαζαν την Λαμία.  Καταλείφθηκαν η Λάρισ...