3/4/16

ΗΠΑ: Έρχεται ο Αρμαγεδδών

Αλλά εδώ, ο Άξελ, υπόσχεται στους αριστερούς, πράσινη ανάπτυξις με αφορολόγητο χασίσι, χαλάλ σάντουιτς, και αφγανική πρέζα


Στις ΗΠΑ ο προεδρικός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε τους αμερικανούς ψηφοφόρους ότι έρχεται τεράστια ύφεση ως αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης του χρηματοπιστωτικού τομέα σε συνδυασμό με τις χαμηλές επιδόσεις της πραγματικής οικονομίας και την ετοιμόρροπη αγορά εργασίας.
Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε στην «Washington Post», ότι η χρηματοοικονομική φούσκα της Wall Street είναι χειρότερη από την κατάρρευση του 2008 και προειδοποίησε για την επικείμενη «πολύ μαζική ύφεση» λόγω της υπερτιμημένης χρηματιστηριακής αγοράς, σε συνδυασμό με το μεγάλο μερίδιο του εργατικού δυναμικού που βρίσκεται εκτός της παραγωγικής δραστηριότητας, και δεν θεωρούνται ούτε καν άνεργοι.
 Η ανεργία δεν είναι στο 5%, σημείωσε ο Τραμπ . «Είμαστε πάσα πιθανότητα στο 20% αν δει κανείς τους πραγματικούς αριθμούς», τόνισε.

Ο Τραμπ που κάνει προεκλογική περιοδεία Γουισκόνσιν, είπε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να πάψουν να προστατεύουν τη Σαουδική Αραβία, επειδή, «δεν ανταποδίδουν» τη φιλία των ΗΠΑ.
«Ο κύριος λόγος που είμαστε με τη Σαουδική Αραβία είναι γιατί χρειαζόμαστε το πετρέλαιο», δήλωσε και πρόσθεσε, «αλλά τώρα, δεν χρειαζόμαστε τους έχουμε ανάγκη τόσο πολύ».
Σε συνέντευξη του που δημοσιεύτηκε χθες στους «New York Times» είπε οτι , αν εκλεγεί πρόεδρος, θα εξετάσει τη διακοπή των αγορών πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία, εκτός εάν η κυβέρνηση της στραφεί κατά του Ισλαμικού Κράτους. «Κοιτάξτε, η Σαουδική Αραβία θα είναι μεγάλο πρόβλημα πολύ σύντομα, και , χωρίς εμάς, η Σαουδική Αραβία δεν θα υπάρχει για πολύ καιρό», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: