25/8/16

Έρχονται μεγάλοι σεισμοί και για τον Ελληνικό Χώρο στο ορατό μέλλον

Ο Θεός να βάλει το χέρι του! (Άντε και ο Βαρώτσος)


Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης, και καθ ύλην αρμόδιος με αφορμή το φονικό σεισμό στην κεντρική Ιταλία, δήλωσε: «Στην Ελλάδα έχουμε καιρό να υποστούμε έναν σημαντικό σεισμό, υπάρχουν ρήγματα τα οποία φορτώνουν. Τα γνωρίζουμε. Είναι ήδη στα όριά τους. Και κάποια στιγμή θα έχουμε σεισμική, έντονη, δράση σε ένα η περισσότερα από αυτά. Γι’ αυτό το λόγο, συνέχεια κρούω τον κώδωνα, ότι πρέπει να είμαστε σε συνεχή ετοιμότητα.Δεν μιλάω για βραχείας διάρκειας πρόβλεψη. Δεν μιλάω για εβδομάδα ή μήνα. Μπορεί να μιλάμε για ένα χρόνο, ή για δύο χρόνια. Αλλά, αν θα έχω ένα γεγονός σε ένα ή δύο χρόνια, μεγάλο, δεν πρέπει από τώρα να είμαι έτοιμος; Στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, το σεισμοτεκτονικό καθεστώς φορτώνει, συνέχεια, επειδή συμπιέζεται μεταξύ Αφρικής, Ευρασίας και ανατολικά από την Τουρκία. Κάποια ρήγματα αναγκαστικά έχουν τρομακτικές τάσεις. Κάποια στιγμή αυτά τα ρήγματα θα πρέπει να διαρρηχθούν.».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, το σιωνοτεκτονικό καθεστώς φορτώνει, συνέχεια, επειδή συμπιέζεται μεταξύ Αφρικής, Ευρασίας και ανατολικά από την Τουρκία. Κάποια ρήγματα σε στοες αναγκαστικά έχουν τρομακτικές τάσεις. Κάποια στιγμή αυτά τα ρήγματα θα πρέπει να διαρρηχθούν.».

Απόψε: Τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Κρασνοχορέβκα στηνΛΔ Ντόνετσκ

Οι Στρατιωτικοί ανταποκριτές μετέδωσαν ότι   ρωσικός στρατός διέσπασε τις γραμμές   άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μεταξύ του  ...