6/8/16

Σαν σήμερα το έγκλημα της Χιροσίμα

Οι ΑΘΕΑΤΟΙ εγκληματίες εκτέλεσαν 200000 αμάχους


Το 1945, ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος βρισκόταν ήδη στο τέλος του, από την συνθηκολόγηση της Γερμανίας στις 8 Μαΐου. Στις 16 Ιουλίου 1945, στην έρημο τού Νέου Μεξικού, οι ΑΘΕΑΤΟΙ  έκαναν την πρώτη επιτυχημένη δοκιμή, της ατομικής τους βόμβας, που είχε παράγει το «Σχέδιο Μανχάταν», υπό τον (Αμερικανο)εβραίο φυσικό Ρόμπερτ Οπενχάιμερ.
Στις 17 Ιουλίου του 1945, ο Χάρι Τρούμαν, o Ουίνστον Τσόρτσιλ και o Τζόζεφ Στάλιν, συγκεντρώθηκαν στο Πότσνταμ, για να αποφασίσουν το μέλλον της Γερμανίας. Τον Τσόρτσιλ συνόδευε και ο «εργατικός» Κλέμεντ Άτλι, που περίμενε τα αποτελέσματα των εκλογών, στις 25 Ιουλίου. (Οι κάλπες έβγαλαν νικητή το Ατλι).
Στις 26 Ιουλίου 1945, ο πρόεδρος τών Η.Π.Α., Χάρι Τρούμαν και οι σύμμαχοί του, έδωσαν τελεσίγραφο στην Ιαπωνία με το οποίο απαιτούσαν άνευ όρων παράδοση και απειλούσαν τους Ιάπωνες με ολοκληρωτική καταστροφή.

Ο Τρούμαν διέταξε τον βομβαρδισμό των τριών επιλεγμένων στόχων, (Χιροσίμα, Κοκούρα και Ναγκασάκι) αλλά ο Σμήναρχος, Πόλ Τίμπετς, ο διοικητής της 509ης σμηναρχίας βομβαρδιστικών, ζήτησε έγγραφη εντολή, που υπογράφηκε από τον Τρούμαν, τον υπουργό Εξωτερικών Τζορτζ Μάρσαλ και τον υπουργό Στρατιωτικών Χένρι Στίμσον.

Το B-29 Superfortress με τον κωδικό αναγνώρισης "Βίκτωρ 82", που το βάφτισε Ινόλα Γκέι ο Πόλ Τίμπετς στις 5 Αυγούστου , απογειώθηκε στις 6 Αυγούστου 1945 από αεροδρόμιο “North Field”, στη νήσο Tinian των Μαριάννων, στον Ειρηνικό, με σκοπό να βομβαρδίσει την Χιροσίμα μια πόλη 300.000 κατοίκων, στο δυτικό Χονσού (μεγαλύτερο νησί της Ιαπωνίας), και να προκαλέσει το παγκόσμιο δέος για την δύναμη των ΗΠΑ.

Ήταν μια πολιτική και επικοινωνιακή κίνηση των ΑΘΕΑΤΩΝ ,στους οποίους ο Μπάμα απέδωσε το ψευδώνυμο, «το απόλυτο κακό»,και όχι μια στρατιωτική αποστολή. Το «απόλυτο κακό» έκανε ένα έγκλημα πολέμου επιδεικνύοντας «βαρβαρότητα ακραίας μορφής» για να φοβίσει.

Στις 8.15 τοπική ώρα, της 6ης Αυγούστου, η ατομική βόμβα των ΑΘΕΑΤΩΝ έσπειρε τον όλεθρο. Από την έκρηξη της ατομικής βόμβας πέθαναν ακαριαία 70.000 με 100.000. Κατά τους επόμενους μήνες, περί τους 60.000 απεβίωσαν από τραύματα ή την έκθεση σε ραδιενέργεια. Από το 1945 και μετά πολλές χιλιάδες έχουν πεθάνει από τον καρκίνο που προκάλεσε η έκρηξη. (λευχαιμία, λέμφωμα, καρκίνος του πνεύμονα). Το 70% της πόλεως ισοπεδώθηκε από την έκρηξη. καταστράφηκε εντελώς και ένα άλλο 6,6% υπέστη σοβαρές ζημιές.

Τρεις ημέρες μετά τη Χιροσίμα, μια δεύτερη ατομική βόμβα έπληξε το Ναγκασάκι. Στις 15 Αυγούστου η Ιαπωνία συνθηκολόγησε.

Σπ. Χατζάρας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακομα ενα εγκλημα της δημοκρατιας....

Ανώνυμος είπε...

απο τοτε που βγηκε η δημοκρατια χαθηκε ο δημος απο παντου,και βρεθηκαν οι αθεατοι δημοι με την αθεατη δημοκρατια.

Ανώνυμος είπε...

Η δημοκρατια που ειρωνευεστε ειναι εσκεμμενα λανθασμενη μεταφραση του ορου ρεπαμπλικ απο τα κεντρικα.
Η ελληνοχριστιανικου τυπου δημοκρατια απαιτει πολιτες οπλιτες και ολα τα γνωστα και χρηστα ηθη εθιμα. Αντιθετα η ρεπουμπλικα απαιτει ποπολο αρτου θεαματος, μασωνιες και λοιπες πουστιες.
Μαθετε το και αντε να τρολαρετε τις χαυγιτικες παπαριες σας αλλου.

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...