31/8/16

Ο «φίλος» Ταγίπ εόρτασε την καταστροφή των Ελλήνων

Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέθεσε Στεφάνι στο μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, και παρακολούθησε την στρατιωτική παρέλαση για την 94η επέτειο της Ημέρας της Νίκης κατά των Ελλήνων.
Η Τουρκική Εορτή της Νίκης, στις 17/30 Αυγούστου, αναφέρεται στον «Πόλεμο της Ανεξαρτησίας» και τιμά την ανάμνηση της «Νίκης» στη Αλή Βεράν (Ντουμλουπινάρ) μετά την «Μεγάλη Επίθεση» που ξεκίνησε στις 05.00 ώρα ο Μουσταφά Κεμάλ,στο Αφιον καραχισάρ, στις 13/26 Αυγούστου 1922 ,με το περιώνυμο παράγγελμα ,«Εμπρός για τη Μεσόγειο! Έφοδος!». Στις 17/30 Αυγούστου ο ελληνικός στρατός ηττήθηκε στο Αλή Βεράν (Ντουμλουπινάρ).
Ο Τρικούπης παραδόθηκε στις 20 Αυγούστου/2 Σεπτεμβρίου και στις 24 Αυγούστου/6 Σεπτεμβρίου αναχώρησαν όσοι μπόρεσαν από τη Σμύρνη που έμεινε στο έλεος των Τούρκων.
Οι Τούρκοι πανηγυρίζουν για την σφαγή των τραυματιών που εγκατέλειψε ο Τρικούπης στη Χαράδρα του Αλή Βεράν των οποίων τα κεφάλια συνέτριψαν οι πρώτοι Τούρκοι στρατιώτες που μπήκαν στο Αλή Βεράν.
Η Ημέρα της Νίκης γιορτάστηκε από την Άνκαρα και το Άφιον, μέχρι την Ιστανμπούλ και το Βαν. Και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κ. Τσαβούσογλου «ένα ιδιαίτερο «ευχαριστώ» προς τον ομόλογό του, αλλά και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, «για την ξεκάθαρη στάση της ελληνικής κυβέρνησης», «και την υποστήριξη που προσέφεραν στις δύσκολες στιγμές της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της πρόσφατης απόπειρας πραξικοπήματος». ¨όπως σας το έγραψα.

Η κοινοπραξία Σόρος-ΕΚΟΥΜΟΥ-ΝΑΤΟ-Τζόνι Περιπατητή, είναι ο εγγυητής της Τουρκικής κατοχής στην Κύπρο και ο εγγυητής των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γνωριζετε για ποιο λογο το θωρηκτον ΑΒΕΡΩΦ δεν συνεδραμε τους Ελληνες της ΣΜυρνης για να μπορεσουν να φυγουν υπο καλυψιν? Δεν το εστειλαν? Και ποιος εχει την ευθυνη???????

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε μηνυμα με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέϊ Ριαμπκόφ προς τους πολίτες της Δύσης ότι «οι πολιτικές τους ελίτ έχουν χάσει τα αυγά και τα Πασχάλια»

ΜΟΣΧΑ. Ο Ρώσος υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέϊ Ριαμπκόφ , δήλωσε  στο TASS ,  ότι «οι δυτικές πολιτικές ελίτ που κάνουν συνεχώς δηλώσεις σχετικ...