6/4/18

Γιατί στην Ελλάδα έχουμε ακριβή ενέργεια;

Έλα Ντε;

Ανέλαβε πάντως  να μας το εξηγήσει ενας μυαλοπώλης ονόματι Χάρης, από το capital.gr.

Του απαντώ, από το βήμα του «Συνέδριο του Διάου», του Μπρέχτ!

-Διότι είχαμε πλημύρες και ξηρασία . Ανεμοθύελλες και άπνοια. Παγετό και καύσωνα 
-Διότι ήταν θέλημα Θεού. Διότι μας καταράστηκαν ο Πάπας , οι πούστηδες και οι λεσβίες.
- Διότι οι Έλληνες  είναι τεμπέληδες και τρώνε  τα λεφτά τους με γυναίκες.

Πάντως, καλά θα έκαναν οι «Στατιστικάριοι», «Νοτάριοι» και «Σοφολογιότατοι» σφουγγοκωλάριοι,  να μας πουν πόσα πληρώνουν οι πελάτες της Τασίας και του Πουτσραλέξη,  και πόσες πόσες Κιλοβατώρες καίνε συνολικά  οι "δύστυχοι" που μας στέλνει ο σύντροφος Ταγίπ.

Μετά , θα βρούμε μόνοι μας γιατί μας πουλάει ακριβά το ρεύμα
ο «ανταγωνισμός»!

Οι ΣΥΡΙΖΟΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΣΥΡΙΖΟΡΟΥΦΙΑΝΟΙ, «Σοφολογιότατοι» μυαλοπώληδες του «ΥΠΕΝ», που τρων και πίνουν επιβαρύνοντας με την επιδότηση τους το ρεύμα, αφού έφαγαν, καλά πρότειναν «έξι άξονες προτεραιοτήτων».

ΥΓ. Θα σας τους γράψω τη Δευτέρα. Ας κάνουμε πρώτα Ανάσταση.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ηχορύπανση από εγκαταστάσεις ναών

Οι μικροφωνικές εγκαταστάσεις ναών καθώς και οι καμπάνες λειτουργούν υπό τη γενικότερη νομοθεσία για την προστασία από την ηχορύπανση. Η σχετική νομοθεσία για την ηχορύπανση είναι κυρίως το Π.Δ. 1180/81 , όπου προβλέπεται ότι το ανώτατο επίπεδο θορύβου, εντός αστικής (οικιστικής) ζώνης είναι 50dB μετρούμενο στα όρια της εγκατάστασης που παράγει την όχληση.
Σημειώνεται, ότι στο Π.Δ. 1180/81 περιλαμβάνονται ρητά τα Ν.Π.Δ.Δ., δηλαδή και οι ναοί.
Αρμόδια υπηρεσία για τον έλεγχο των παραπάνω είναι το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας στην οποία βρίσκεται ο ναός, και στην οποία πρέπει να προσφύγει εγγράφως ο/η/οι θιγόμενος/η/οι, παραθέτοντας αναλυτικά τα συμβάντα. Κατόπιν, το αρμόδιο τμήμα θα πρέπει να στείλει συνεργείο για μέτρηση της έντασης του ήχου επιτόπου. Προτείνεται η προσφυγή να υπογράφεται από όσο το δυνατόν περισσότερους κάτοικους της περιοχής.
Σε περίπτωση που το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφέρειάς σας δεν ανταποκριθεί έγκαιρα, θα πρέπει να ζητηθεί η συμβουλή του Περιφερειακού Συμπαραστάτη ο οποίος θα σας δώσει συμβουλή για τα περαιτέρω. Σημειώνεται ότι η διαδικασία δεν έχει κανένα κόστος.
Εκτός των παραπάνω, υπάρχει και η δυνατότητα άμεσης προσφυγής σε εισαγγελέα καθώς και να ζητηθεί παρέμβαση του Συνηγόρου του πολίτη.
Παρακάτω, παρατίθενται ενδεικτικές αποφάσεις διοικητικών/ποινικών οργάνων για παραβάσεις ηχορύπανσης από ναούς.
Ποινή φυλάκισης σε ιερέα για ηχορύπανση από καμπάνα.

Πρόστιμο 1.000 ευρώ στο Ναό Φάρσων (Κεφαλονιάς) από την Νομαρχία για ηχορύπανση
Απόφαση 8915/2003 του Εφετείου Αθηνών (Δ/ΝΗ 2005/876) κρίθηκε ότι το κτύπημα της ώρας από την καμπάνα της εκκλησίας ενοχλούσε σημαντικά τη χρήση του όμορου ακινήτου και των άλλων γειτονικών ακινήτων, καθώς η ηχορύπανση που προκαλούνταν ήταν ασυνήθιστη για την περιοχή και υποχρεώθηκε ο ναός να παύσει τη λειτουργία της καμπάνας σε συνδυασμό με το ρολόϊ.


Πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη που καταγράφει τις νομικές λεπτομέρειες δύο τέτοιων προσφυγών στη διοίκηση και στα δικαστήρια.

Ανώνυμος είπε...

Διαγραφή θρησκεύματος από το Ληξιαρχείο
Γιατί;
Επειδή το θρήσκευμα είναι προσωπική υπόθεση και δεν αφορά την πολιτεία.
Επειδή το θρήσκευμα που καταγράφεται συχνά δεν αντιστοιχεί στις πραγματικές μας πεποιθήσεις.
Επειδή πολλοί από μας εντάχθηκαν σε θρήσκευμα όταν ήταν ανήλικοι και δεν ήταν σε θέση να επιλέξουν συνειδητά.
Επειδή πολλοί από μας αισθάνονται θρήσκοι αλλά δεν αισθάνονται μέλη μιας συγκεκριμένης εκκλησίας ή δόγματος.
Επειδή δεν θέλουμε το θρησκευτικό μας αίσθημα να γίνεται άλλοθι για άσκηση εξουσίας από τις εκκλησίες στο όνομά μας.
Πώς;
Με μια υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599 και με την ταυτότητά μας, πηγαίνοντας αυτοπροσώπως στο ληξιαρχείο όπου έχει δηλωθεί το θρήσκευμά μας. (Κατά κανόνα πρόκειται για το ίδιο ληξιαρχείο που δηλώθηκε η γέννηση.) Δηλώνουμε ότι μεταβλήθηκε το θρήσκευμα μας, και ότι δεν επιθυμούμε να δηλώσουμε τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις.
Αν δεν μπορούμε να πάμε αυτοπροσώπως, η δήλωση γίνεται μέσω εκπροσώπου στον οποίο παραχωρούμε συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο για το σκοπό αυτό.
Σε περίπτωση διαγραφής θρησκεύματος ανηλίκου, τη δήλωση υποβάλλουν οι ασκούντες την γονική μέριμνα (συνήθως πρόκειται για τους δύο γονείς) (Υπουργείο Εσωτερικών 13717/2015 Περί μεταβολής θρησκεύματος ανηλίκου σε ληξιαρχική πράξη γέννησης).

mike είπε...


Καλή Ανάσταση,Σπύρο.

Ανώνυμος είπε...

Στον ανωνυμο 6 Απριλιου 5:21μμ και 5:23μμ που ειναι το ιδιο εβραιοτσογλανι
Σαλτα και γαμησου ΜεγαλοΠαρασκευιατικα πουσταρα.