4/4/18

Όταν ήμουν στην ΕΡΤ δεν πουλούσα «φθηνό αρνί»

Από τα πρώτα μου «Πασχαλινά δελτία» στην ΕΡΤ, το 1982, τις ειδήσεις από το Υπουργείο Εμπορίου, για την «φθήνια» στην αγορά, και για τους «ελέγχους», τις πέταγα στον κάλαθο των αχρήστων, επειδή έκαναν καλό μόνο στους γραφειοκράτες που τις έβγαζαν.

Το 1986 μάλιστα, έκανα και «επανάσταση» στο ζωντανά στο «δελτίο των εννιά», όταν ως απλός παρουσιαστής του Δελτίου, που είχε άλλον αρχισυντάκτη, αφού ο συνάδελφος με τον οποίο παρουσιάζαμε μαζί το δελτίο, διάβασε την είδηση του υπουργείου Εμπορίου, έκανα το ακόλουθο σχόλιο που άφησε τότε εποχή: «Είπα τότε.
«Καλά, το να μας λένε από το υπουργείο Εμπορίου πόσο βρήκαν το αρνί, δεν είναι είδηση αλλά κουτσομπολιό. Η είδηση απαιτεί το ποιος και πού. Να μας λένε λοιπόν,  που το βρήκαν το φθηνό αρνί για να πάμε να αγοράσουμε όλοι, και όχι μόνο τα έξυπνα παιδιά του Υπουργείου και οι δικοί τους».

Σπύρος Χατζάρας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στα αρνιά βρήκες κι εσύ να κάνεις αντίσταση κ. Χατζάρα; Είχε ένα σωρό θέματα τότε η διακυβέρνηση Παπανδρέου... Θα μου πεις μοιάζουν με πταίσματα σε σχέση με αυτό που ζούμε σήμερα, κάποια στιγμή όμως πρέπει να γράψεις ένα βιβλίο για όλα αυτά...

Η 20η Απριλίου στην Ιστορία

H 20η Απριλίου είναι η 111η ημέρα του δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Υπολείπονται 255 ημέρες μέχρι τη λήξη του έτους.   491 ....