7/4/18

Τα συνεταιράκια και το Κράτος Δικαίου

Πάνε δυο χρόνια από τα «Ψυχάρης papers».
Τα ΔΟΛια ΝΕΑ αποκάλυψαν τον Απρίλιο του 2016 τις παραλείψεις του Αχασβήρου Αλεξ Χαβαναγκίλα στις δηλώσεις «πόθεν Έσχες».
Ο Θιασάρχης συμμετείχε στην ομόρρυθμη εταιρεία , «Χ. Καραμάνος - Ν. Παππάς - Α. Τσίπρας Ο.Ε.», που συνεστήθη το 2007 και λύθηκε στο τέλος του 2015, και της οποίας σκοπός ήταν η κατασκευή οικοδομών και η ανάληψη κατασκευαστικών εργολαβιών.
Λίγο μετά τις εκλογές του 2009, οπότε και εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής, Αλεξ Χαβαναγκίλα μεταβίβασε το μερίδιό του στην αδερφή του.
Ωστόσο, στο Πόθεν Έσχες του 2010 δεν είχε δηλώσει ούτε τη συμμετοχή του στην εταιρεία «Αγνάντι ΟΕ», ούτε το χρηματικό ποσό που εισέπραξε από την αδερφή του κατά τη μεταβίβαση του μεριδίου του τον Ιανουάριο του 2010. Επίσης, ο νυν υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, παρέμεινε στην εταιρεία μέχρι τη λύση της το 2015 και είναι άγνωστο εάν έχει συμπεριλάβει στη δήλωσή του την εταιρική του συμμετοχή, ενώ η «Αγνάντι ΟΕ» εμφανίζεται να έχει αποκτήσει ακίνητο στη Σέριφο.
  Ο πολιτικός μηχανικός Χρήστος Καραμάνος είναι επίσης ΣΥΡΙΖΑ και τον Ιούνιο του 2014 εξελέγη στο συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής και υπηρετεί ως αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών.
Δύο χρόνια μετά, μηδέν εις το πηλίκον.
Τα ερωτήματα για την αριστερή Κομπανία, (είτε θίασο. είτε εταιρεία), παραμένουν και πολλαπλασιάζονται......
Ωστόσο το κράτος Δικαίου άσκησε σε βάρος του τότε επικεφαλής του ΔΟΛ, κυρ Σταύρου, δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανακριβείς ή ελλιπείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» .
Η δίωξη, αφορούσε στο αδίκημα της παράβασης του νόμου περί «πόθεν έσχες» κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος, και σχετιζόταν με τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του εκδότη για τα οικονομικά έτη 2010 έως και 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού AKTOR για τη χθεσινή διαιτησία: «Γίναμε μάρτυρες μιας καταδρομικής επιχείρησης»

Ο Παναθηναϊκός έχει 116 χρόνια ιστορίας, μεγαλύτερη ίσως και από κάποια κράτη. Δείξτε επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό     Ανακοίνωση κ...