4/4/18

Όχι και «Ζαχαριάδης» ο τενεκές. Παρτσαλίδης και πολύ του πάει

Πολύ χάρηκα που η εφημερίδα της Χρυσής Αυγής τονίζει σήμερα πως, «ότι δεν κατάφεραν οι κομμουνιστές το 1949 θέλουν να το πετύχουν σήμερα». Συμφωνήσαμε , (επιτέλους), με την Χρυσή Αυγή ότι το «Μακεδονικό» αφορά στο ΑΣΝΟΜ και την επίθεση των Γιουγκοσλάβων κομμουνιστών για την κατάληψη της Μακεδονίας. Το 1949, την επίθεση στην των συμμοριτών στη Φλώρινα και όχι στο Μέγα Αλέξανδρο. Θα διαφωνήσω όμως με την ατυχέστατη παρομοίωση του τενεκέ του Χάρβαρντ με τον Νίκο Ζαχαριάδη.
Όχι τίποτε άλλο, αλλά ,ο τενεκές θα νομίζει ότι είναι και «σπουδαίος».

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολλά ζητάς από τα Ούγκ.
Κάτσε πρώτα να μάθουν γράμματα και μετά ιστορία.

Ανώνυμος είπε...

Ενω εσυ εμαθες βλάκα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σπυρο
Τα ιστορικα θεματα που γραφω,το κανω διοτι εφ'οσον υπαρχουν αυτα τα αρχεια και οι πρωτοτυπες βιβλιογραφιες σκεφτηκα οτι αφου μια μερα θα χαθουν ή θα καταστραφουν,ας μεινει και κατι προς τα εξω,οτι τουλαχιστον γραφτηκε κατι που ηταν πραγματικο,γεγονοτα και καταστασεις για τις οποιες υπηρξαν αυτοπτες μαρτυρες που τις κατεγραψαν αυτουσιες.
Η καταλυση του γερμανικου κρατους και του Γ' Ραϊχ το 1945,ειχε ως αποτελεσμα εκτος των αλλων,να καταληφθουν κυβερνητικα εγγραφα,απορρητα εμπιστευτικα πρακτικα,απορρητα τηλεγραφηματα,κειμενα κ.α.-σε τετοιον ογκο που το βαρος τους εφτανε τους 17 τονους.Επισεις υπαρχει και η (ψευτο)Δικη της Νυρεμβεργης,κατα την οποια εξεταστηκαν κατηγορουμενοι και οι μαρτυριες τους καταγραφηκαν(αλλα οπως βλεπουμε τις κρυβουν επιμελως.Επισεις δεν εχει γυριστει ουτε μια ταινια για την "μεγαλυτερη δικη της ιστοριας".Ειναι φυσικο,γιατι δεν μπορουν να σκηνοθετησουν με την φαντασια τους οπως συνηθως κανουν.Αν γινοταν αυτο,οι απογονοι των κατηγορουμενων θα διαμαρτυρηθουν και θα ανοιξει δημοσια συζητηση-κατι που οι Εβραιοι των ΗΠΑ δεν θελουν επ'ουδενι).
Μερικα θεματα που ειχα αμεσα υπ'οψιν ηταν:
Η πτηση του Ρουντολφ Ες
Ο Μολοτωφ στο Βερολινο 12-13 Νοεμβριου 1940
Η συνομωσια του Τσοσσεν το φθινοπωρο του 1939
Η συνομωσια στο Ανατολικο Μετωπο το καλοκαιρι του 1941
Για παραδειγμα,ας παμε στην υποθεση Ες.
Η βιβλιογραφια που θα χρησιμοποιουσα ειναι:
Τα απομνημονευματα του διερμηνεα του Χιτλερ,δρ.Παουλ Σμιτ,η ανακριση του Καϊτελ στη Νυρεμβεργη,και απο βρετανικης πλευρας,την προσωπικη εκθεση του Δουκα του Χαμιλτον,την εκθεση του Κιρκπατρικ περι των συνομιλιων με τον Ες την 13η,14η,15η Μαϊου 1941,το βιβλιο του Τσωρτσιλ "Η Μεγαλη Συμμαχια".
Εχω σκοπο μακροπροθεσμα να ξεδιπλωσουμε ολοκληρη την πορεια της συνομωσιας εναντιον του Χιτλερ-παραλληλα με την εξελιξη του πολεμου-μεχρι την 20η Ιουλιου 1944:την αποπειρα δολοφονιας του στο Στρατηγειο και την επιχειρηση "Βαλκυρια",την κινηση του Στρατου σε Βερολινο και Παρισι για καταλυση του ναζιστικου καθεστωτος.Θα παρει φυσικα ενα δυο-χρονια για να ολοκληρωθει αυτη η σειρα σχολιων,αλλα πιστευω οτι ειναι αξια για γεμισουν τα καλοκαιρια μας-εννοειται εαν δεν υπαρχουν σοβαρα θεματα επικαιροτητας.
Απο βιβλιογραφια διαθετω πανω απο 100 βιβλια και ημερολογια των πρωταγωνιστων της περιοδου εκεινης και δυο σειρες δημοσιευθεντων εγγραφων που πραγματευονται περι της κυριας δικης στη Νυρεμβεργη,η πρωτη εκ των οποιων ειναι 42 τομοι και η δευτερη 23 τομοι που περιεχουν τα κειμενα των μαρτυρικων καταθεσεων,συμπληρωματικα εγγραφα,ανακρισεις,ενορκες καταθεσεις κλπ.
Ολα αυτα νομιζω οτι ειναι αρκετα ντοκουμεντα που αποδεικνυουν την ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ μου ως σχολιαστης και την ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ των γραπτων μου.

Και για να γραψω τα παραπανω,επελεξα το δικο σου blog,το οποιο θεωρω ποιοτικο,και επειδη εκτος απο γνωστος δημοσιογραφος εισαι και ερευνητης-συγγραφεας.

Ανώνυμος είπε...

Ομως
Εδω και λιγους μηνες εχει παρεισφρησει στο blog ενα ψυχωτικο ατομο,που προσπαθει να βγαλει τα απωθημενα του με το να γραφει συνεχως περι των Αθεατων επι παντος επιστητου.Ισως να νομιζει οτι ετσι μπορει να αποδομησει την Ιστορια,αλλα οπως ολοι οι πασχοντες απο νευρωτικα συμπλεγματα δεν αντιλαμβανεται οτι γελοιοποιηται στα ματια των μελων της σελιδας σου.(Εγραψες το επιτυχημενο βιβλιο "Οι Αθεατοι και Η Κοκκινη Συμφωνια" οπου εκτος των αλλων εξηγεις το παρασκηνιο μιας διακυβερνησης σκοτεινων παρακεντρων.Υπαρχουν ομως ατομα που ουτε καν κατανοησαν την ουσια του βιβλιου.Διαβασαν για τους Αθεατους και απο τοτε διαταραχθηκε η πνευματικη τους ισορροπια-αν ειχαν ποτε.Βλεπουν Αθεατους παντου και τον υπνο τους ακομη τον ελεγχουν οι Αθεατοι.Δλδ ειπαμε στην γρια να χεσει και αυτη ξεπατωθηκε)
Τωρα
Εγω θα σε παρακαλεσω στο εξης οταν γραφω κατι Ιστορικο να μην βγαζεις απο κατω τα σχολια του συγκεκριμενου κομπλεξικου ατομου (που εκτος των αλλων ειναι και ζηλοφθονο:επειδη τα γραφω ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ 11 και ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΝΕΥΡΟΣΠΑΣΤΟΥ).
Φυσικα και θα απαντησω σε αποριες-αν ερωτηθω- των παιδιων επι του θεματος που θα εχω γραψει.Οπωσδηποτε σε μερικες περιπτωσεις στις οποιες θα υφισταται υπολογισμος βασιζομενος επι υποθεσεων-εαν δλδ λειπουν στοιχεια-θα το λεω σαφως(οτι ειναι δικη μου ερμηνεια ανευ αποδειξεων).Οποιος θελει να γραφει αερολογιες και γενικουρες,δλδ οτι κατεβαζει η γκλαβα του, οχι κατω απο τα δικα μου γραπτα.Οπως εγω ομιλω με ντοκουμεντα εχω την ιδια απαιτηση απο καποιον που διαφωνει.Το να καθομαι και να αναλωνομαι σε φραστικες αντιπαραθεσεις και υβρεις καλυτερα να μην γραφω τιποτα και να βλεπω τηλεοραση.
Γιαυτο ζηταω απο τον Σπυρο να τηρησει την δεοντολογια.Σχολια κατω απο απο ιστορικα θεματα να βγαινουν μονο εαν ειναι επι του ιστορικου θεματος και η διαφωνια να βασιζεται επι πραγματικων γεγονοτων και οχι επι φαντασιωσεων απο το προαναφερομενο ατομο.

Ανώνυμος είπε...

Σε έχει κοιτάξει ψυχίατρος τελευταία γιατί δεν σε βλέπω καλά.

Ανώνυμος είπε...

Εισαι ενα αμορφωτο ον των 2 παραγραφων.Και που για να σκεφτεις να τις γραψεις κιολας χρειαζεσαι 36 ωρες!
Ξευτιλα λεμε

Ανώνυμος είπε...

Σκάσε και χαιρέτα τα τον φύρερ σου ηλίθιο Ούγκ.

Ανώνυμος είπε...

Γιαβόλ ψυχανώμαλε Ναζί
Τράβα διάβασε το "ο Αγών μου" που δεν ξέρεις ούτε ποιος το έγραψε πραγματικά. Μόνο το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ είναι πλαστό το άλλο δεν είναι.
Και μην ξεχάσεις να φορέσεις και τον αγκυλωτό σταυρό στις είκοσι του μήνα όπως κάνεις κάθε χρόνο.

Καταστράφηκε ακόμα ενα Αμερικανικό "Αβραάμ" στην ζώνη της ειδικής επιχείρησης στην ανατολική όχθη του Δνείπερου

  Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σήμερα το πρωί , στο μέτωπο της Αντέεβκα, «οι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδ...