9/8/18

Αμερικανικό χτύπημα στον χασισέμπορα Ράμα

Η αμερικανική δίωξη ναρκωτικών (DEA), σε συνεργασία με την Γιουροπόλ και τις Ιταλικές Αρχές, συνέλαβαν το φορτηγό «Ρέμος» με σημαία Παναμά, το οποίο μετέφερε κρυμμένους στις δεξαμενές καυσίμων 20 τόνους αλβανικό χασίσι. 

Το πλοίο φορτώθηκε στο μικρό λιμάνι Ζελενίκα στο Χέρτσεγκ Νόβι και είχε πλήρωμα 11 Μαυροβούνιους , και για το λόγο αυτό ενεπλάκη και η Αστυνομία του Μαυροβουνίου. Η επιχείρηση για την σύλληψη του πλοίου στα διεθνή ύδατα έγινε στις 2 Αυγούστου και το «Ρέμους», οδηγήθηκε στο Παλέρμο. Το χασίσι βρέθηκε χθες , συσκευασμένο σε 650 σάκους. 

Η αξία του υπολογίζεται από 65 εκ ευρώ στην χοντρική μέχρι 150 στην λιανική. Αυτό το «χτύπημα», είναι πραγματικό και αφορά σε πραγματικές εξαγωγές και όχι σε «φιλόδοξους» «ανταγωνιστές» με 100, 200, ή 500 κιλά, που τους έδινε η ιδία η Μαφία, για να περιορίσει την «υπερπροσφορά» που ρίχνει τις τιμές.

 Μετά την ανακάλυψη των ναρκωτικών από τους Ιταλούς βγήκε και η αστυνομία του Μίλο για να πάρει μερίδιο από την επιτυχία.

1 σχόλιο:

ikonsgr είπε...

Να υποθέσω ότι αυτή η "ξαφνική επιτυχία" έχει να κάνει με τον ευρύτερο πόλεμο που ξεκίνησε το σκυλολοϊ των "ροτσιλντ και σια" ενάντια στον πρώην υπάλληλό τους γενίτσαρο ερντογάν, μιας και η σιπταρία (με το ψευδώνυμο "αλβανία") αποτελεί εδώ και χρόνια προτεκτοράτο της τουρκίας;