14/11/18

Η ευρωπαϊκή Ουγγαρία θα κρίνει το «Κράτος Δικαίου» των Ζάεφ-Σόρος- Μπέιλι

Η ανεξάρτητη Ουγγρική Δικαιοσύνη θα αποφασίσει για το Παρακράτος Δικαίου των Σόρος-Μπέιλι-Ζάεφ. Ο Όρμπαν θα μπορούσε μάλιστα, για λόγους Δημοκρατίας , να βάλει βέτο στο ΝΑΤΟ για την Κόκκινη Χούντα Ζάεφ. 
Ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι αναμένει ότι η Ουγγαρία θα εκδώσει τον Νίκολα Γκρουέφσκι, και είπε ότι δεν «δεν υπάρχει καμία πολιτική συμφωνία με τον Γκρουέφσκι». Βέβαια την έκδοση του Γκρουέφσκι , πρέπει να την αποφασίσει η ανεξάρτητη Ουγγρική Δικαιοσύνη η οποία θα κρίνει αν υπάρχουν αντικειμενικά οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις δίκαιης δίκης. 
Το υπουργείο Εσωτερικών, του Ζάεφ, δηλαδή η Αστυνομία του καθεστώτος ανακοίνωσε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να χορηγηθεί άσυλο από τη Δημοκρατίας της Ουγγαρίας, στον Γκρουέφσκι. 

Το Υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε επιστολή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ζητώντας να υποβληθεί στις ουγγρικές αρχές αίτημα για την έκδοση του Νίκολα Γκρουέφσκι. 
Σύμφωνα με την ουγγρική νομοθεσία, Γκρουέφσκι μπορεί να αναζητήσει άσυλο και η διαδικασία θα διαρκέσει έως και 90 ημέρες. Εν τω μεταξύ η διάσκεψη των πρόεδρων του Κοινοβουλίου στα Σκόπια, αποφάσισε ότι ο βουλευτής Γκρουέφσκι είναι αδικαιολογήτως απών και άρχισε η περικοπή τα μισθού του.

Η "Πράσινη" Ιουδαία ευρωβουλευτής από την Ολλανδία Ιουδίθ Σαργκεντίνι,
 που ήταν η συντάκτης της θετικής έκθεσης για την Κόκκινη Χούντα Ζάεφ, αμέσως επιτέθηκε στον Βίκτωρ Όρμπαν, απαιτώντας την απόρριψη της αίτησης του Γκρουέφσκι, διότι προέρχεται από «ασφαλή χώρα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...