25/10/09

Για τους Περιούσιους και την εθνική καταγωγή τους

του Σπύρου Χατζάρα

Παρακολουθώ μια συζήτηση φίλων του blog σχετικά με την πραγματική εθνική καταγωγή ορισμένων προσώπων, που έχουν διαδραματίσει έναν ευρύτερο ρόλο, και θα ήθελα να μπω στη συζήτηση, για να εξηγήσω τη δική μου θέση γενικότερα , για τους «Περιούσιους».

1.
Πρώτα και κύρια, οι «Περιούσιοι», είναι μια κοινωνική κάστα, με κοινή εθνική και θρησκευτική προέλευση, οι οποίοι έχουν σαν στόχο ,να «κατακυριεύσουν τη γη», όπως τους είπε ο θεός τους.
-Είναι η περιούσια κάστα, του περιούσιου λαού. Η δέκατη Τρίτη φυλή.
- Επομένως, για να ανήκει κάποιος στους «Περιούσιους», δεν αρκεί το να είναι Ιουδαίος, ούτε φυσικά η εβραϊκή καταγωγή. Αυτά τα δύο μπορεί να λειτουργήσουν σαν διαβατήρια, για την είσοδο, στον κόσμο των «Περιούσιων». Αλλά από μόνα τους δεν σημαίνουν απολύτως τίποτε.

2.
Η κοινωνική κάστα των «Περιούσιων» διαμορφώθηκε, γύρω από τον έλεγχο της κυκλοφορίας και της παραγωγής του χρήματος. Η δύναμη και η εξουσία της κάστας των «Περιούσιων» , είναι οι Τράπεζες, (με κέντρο τις Κεντρικές τράπεζες, την Παγκόσμια Τράπεζα, και το ΔΝΤ), και η τοκογλυφία στην περιφέρεια.

3.
Η δραστηριότητα των «Περιούσιων», εκτός από την κυκλοφορία του χρήματος, στοχεύει και στην κυκλοφορία των ιδεών, στο εποικοδόμημα. Για αυτό προσπαθούν να ελέγχουν , τα πανεπιστήμια, την ενημέρωση, και τις μαζικές τέχνες, (Χόλιγουντ-μουσική κλπ).
Το κέντρο του μηχανισμού ιδεών για λογαριασμό της Κάστας των «Περιουσίων»,,είναι το Ινστιτούτο Τάβιστοκ, ( tavistock institute), γύρω από το οποίο περιστρέφονται εκατοντάδες πανεπιστημιακά ιδρύματα, Κέντρα, και αποθήκες σκέψεως, με εκατοντάδες χιλιάδες ερευνητές και εργαζόμενους .

-Η τραπεζιτική κάστα των περιουσίων, βρίσκεται πίσω από τον παγκόσμιο εθνομηδενισμό , και την ανθελληνική εκστρατεία.

4.
Οι Έλληνες, και το ελληνικό έθνος, οφείλουν, σαν φυσικοί συνεχιστές, της ελληνικής σκέψεως, να διεξάγουν συνεχή ιδεολογικό πόλεμο κατά της θεοκρατικής τραπεζιτικής κάστας των «περιουσίων», και κατά της δικτατορίας της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης. Ο αγώνας αυτός είναι πολιτικός και ιδεολογικός.

-Αυτός ο πόλεμος, δεν στρέφεται κατά των ομοεθνών και ομόθρησκων της Κάστας των Τραπεζιτών. Άλλωστε, τους (φτωχούς) Εβραίους στα κρεματόρια του Ολοκαυτώματος , τους έστειλαν οι τραπεζίτες , και οι βιομήχανοι του Χίτλερ. Οι Ρότσιλντ, Ροκφέλερ, Κρούπ, Βάρμπουργκ. κλπ. Άπαντες μεταλλαγμένοι Εβραίοι. (Και ο αυτουργός Άιχμαν επίσης).

5.
Οι συνωμότες έμαθαν να κρύβονται. Για το λόγο αυτό, οι «Περιούσιοι», αλλάζουν όνομα, θρησκεία και πατρίδα. Το ζήτημα της αποκάλυψης των συνωμοτών, δεν ξεκινάει από την ερμηνεία του ονόματος που υιοθέτησαν, αλλά από τις πράξεις τους.

6.
Η Ελλάδα «εμβολιάστηκε» με μεταλλαγμένους «Περιούσιους», μετά το 1913, με την απόφαση του Ελευθερίου Βενιζέλου, (την οποία του επέβαλε το τραπεζικό κέντρο του Λονδίνου), να κρατήσει τους ντονμέδες της Θεσσαλονίκης. Από αυτούς στρατολόγηθηκε η πέμπτη φάλαγγα, που δρα έκτοτε, για την υλοποίηση των συμφερόντων και των στόχων της Παγκόσμιας Τραπεζιτικής Κάστας

7.
Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης, που παρέμειναν Εβραίοι, δεν ήταν ποτέ πρόβλημα για τον ελληνικό λαό.

8.
Σε σχέση με το παρελθόν και την ιστορία.
-Ο αρχαίος κόσμος καταστράφηκε από τους Τελώνες, την Πανούκλα, και τους σεισμούς. Οι Τελώνες δεν ήταν όλοι Εβραίοι.
- Η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, καταστράφηκε από τους Τοκογλυφους, την Πανούκλα, και τους σεισμούς, και τις εσωτερικές αντιφάσεις που προκαλούσε το θεοκρατικό καθεστώς. Οι τοκογλύφοι δεν ήταν όλοι Εβραίοι.
-Η οθωμανική αυτοκρατορία, καταστράφηκε κυρίως από τους Τοκογλύφους-τραπεζίτες, που ήταν βασικά μεταλλαγμένοι, και από τη Γαλλική Επανάσταση.
Συμπέρασμα.
Το διαχρονικό πρόβλημα είναι οι τοκογλύφοι τραπεζίτες και όχι οι Εβραίοι ή ο κάθε Ιουδαίος.
--------------------
Και γιατί οι περιούσιοι βρίσκονται πίσω από κάθε τι ανθελληνικό;
Διότι η κοσμοαντίληψη των Ελλήνων είναι εκ διαμέτρου αντίθετη,δεν έχει θεό το χρήμα και αυτός που δεν έχει θεό το χρήμα αγωνίζεται και θυσιάζεται εάν χρειαστεί για το υπέρτατο αγαθό, την ελευθερία.
Αυτός που δεν φοβάται να χάσει υλικά αγαθά είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των περιούσιων γι'αυτό πασχίζουν να δημιουργήσουν καταναλωτικές κοινωνίες,για να είναι όλοι εξαρτημένοι από το χρήμα,να είναι κατ'ουσίαν σκλάβοι του περιούσιου συστήματος.
Έλα όμως που όλα τα συστήματα είναι τρωτά και πάντα θα γεννιούνται άνθρωποι φωτισμένοι (αντιδραστικοί,γραφικοί,φασίστες,οπισθοδρομικοί κ.α.) που κουβαλάνε μέσα τους το σπόρο της αλήθειας, αυτοί οι λίγοι πάντα θα είναι το αγκάθι στο σύστημα μέχρι να έρθει ο καιρός να ωριμάσουν οι κοινωνίες για τον αγώνα για την ελευθερία (όπως έχει γίνει αρκετές φορές στο παρελθόν),για τη νέα εθνική αντίσταση.
Χρήστος Παναγιωτόπουλος

Υ.Γ. και γιατί δεν μας ενδιαφέρει η εθνική καταγωγή (παρότι οι περισσότεροι περιούσιοι είναι εβραίοι); Γιατί πολύ απλά το χρήμα δεν έχει πατρίδα,δεν έχει καταγωγή. Και όπως σωστά αναφέρετε κύριε Χατζάρα οι περιούσιοι δεν διστάζουν να δολοφονούν εβραίους για να πραγματοποιούν τα σχέδιά τους.
Χ.Π.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί οι περιούσιοι βρίσκονται πίσω από κάθε τι ανθελληνικό; Διότι η κοσμοαντίληψη των Ελλήνων είναι εκ διαμέτρου αντίθετη,δεν έχει θεό το χρήμα και αυτός που δεν έχει θεό το χρήμα αγωνίζεται και θυσιάζεται εάν χρειαστεί για το υπέρτατο αγαθό, την ελευθερία. Αυτός που δεν φοβάται να χάσει υλικά αγαθά είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των περιούσιων γι'αυτό πασχίζουν να δημιουργήσουν καταναλωτικές κοινωνίες,για να είναι όλοι εξαρτημένοι από το χρήμα,να είναι κατ'ουσίαν σκλάβοι του περιούσιου συστήματος. Έλα όμως που όλα τα συστήματα είναι τρωτά και πάντα θα γεννιούνται άνθρωποι φωτισμένοι (αντιδραστικοί,γραφικοί,φασίστες,οπισθοδρομικοί κ.α.) που κουβαλάνε μέσα τους το σπόρο της αλήθειας, αυτοί οι λίγοι πάντα θα είναι το αγκάθι στο σύστημα μέχρι να έρθει ο καιρός να ωριμάσουν οι κοινωνίες για τον αγώνα για την ελευθερία (όπως έχει γίνει αρκετές φορές στο παρελθόν),για τη νέα εθνική αντίσταση. Χρήστος Παναγιωτόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Χατζάρα, ευχαριστούμε για την ανάλυση. Είμαι ο ένας από τους δύο που συμμετείχαν στην συζήτηση (όχι ο πρώτος, ο δεύτερος που του απάντησε). Και εγώ εναντίον των «περιουσίων» τοκογλύφων είμαι και όχι εναντίον των απλών Ιουδαίων. Άλλωστε οι Έλληνες τους βοηθήσαν στην Κατοχή (πολλές φορές με κίνδυνο της ζωής τους), πράγμα που ο κάθε εχέφρων και έντιμος Εβραίος θα το παραδεχτεί. Οπότε σε εμάς δεν δύνανται να δημιουργήσουν ενοχικά σύνδρομα (όπως σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπου έχουν υποστεί διώξεις), ότι δήθεν τους κατατρέχουμε και άλλα δακρύβρεχτα. Μας χρωστάνε και δεν τους χρωστάμε κάτι. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Εβραίοι στη χώρα, «περιούσιοι» και μη, είναι μη αυτόχθων πληθυσμός, είναι επήλυδες. Γιατί αυτοί το ξεχνάνε, και το ΚΙΣ είναι κράτος εν κράτει. Και επίσης θέλουμε να ξέρουμε ποιός είναι ποιός. Δεν μας αρέσει να κρύβονται. Δεν μπορώ επίσης να μην σχολιάσω, ότι αυτός ο απλός ο Ιουδαϊκός λαός, οι μη «περιούσιοι», οι κατατρεγμένοι απο τους Γερμανούς, σε δημοσκοπήσεις που γίνονταν κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών εναντίον αμάχων Παλαιστινίων, στήριζαν με σταλινικά ποσοστά τη συνέχιση των βομβαρδισμών και πανηγυρίζανε.
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν Εβραίος και δη «περιούσιος». Έχετε θέση επ'αυτού;

Ανώνυμος είπε...

Πάντως έχουν και τα ονόματα τη γοητεία τους. 'Οταν διάβασα πως κατά τη διάρκεια της χούντας, ο κοντοπίθαρος σπυριάρης πρώην πρωθυπουργός δραπέτευσε από τη χώρα χρησιμοποιώντας πλαστό διαβατήριο με το όνομα Ζακ Βεντούρα, δε μπορούσα να συγκρατήσω τα γέλια μου.

Τα ονόματα των συμβούλων του ΓΑΠ παρουσιάζουν ενδιαφέρων. Η συγκέντρωση Ροβέρτων, Ερίκων, Ριχάρδων, Σάρρων και Μάρων είναι υπερβολικά υψηλή και δε δικαιολογείται από τη μαλακισμένη συνήθειας των νεόπλουτων να δίνουν στα παιδιά τους ονόματα που παλιότερα έδιναν σε γατιά και κουτάβια.

Στο χωριό μου τα πιο συνηθισμένα ονόματα γαϊδουριών ήταν Μωυσής και Μάρκος. 'Εχει κι αυτό τη σημειολογία του...

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ. και γιατί δεν μας ενδιαφέρει η εθνική καταγωγή (παρότι οι περισσότεροι περιούσιοι είναι εβραίοι); Γιατί πολύ απλά το χρήμα δεν έχει πατρίδα,δεν έχει καταγωγή. Και όπως σωστά αναφέρετε κύριε Χατζάρα οι περιούσιοι δεν διστάζουν να δολοφονούν εβραίους για να πραγματοποιούν τα σχέδιά τους.Χ.Π.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν πολλοί περιούσιοι. Πολλοί περισσότεροι απο όσο νομίζετε.
Κυρία με Μπιρμπιλωτά μάτια ας πούμε της οποίας το επίθετο της τέλειωνε σε -ακης και ήταν απο τους Ντονμέδες της Σαλονίκης! Το άλλαξε ο περιούσιος μπαμπάς της βεβαίως διοτι ήταν Μπιρμπιλωτός.
Ένας προσεκτικός άνθρωπος όμως μπορεί πολύ εύκολα να εντοπίσει περιούσιους...
Όπου βλέπετε ας πούμε εμμονή σε γελοιοποίηση παραδόσεων, όπου βλέπετε ατάλαντους ηθοποιούς να λιβανίζονται κτλ. Είναι προβλέψιμοι.
Φυσικά όπως και στην περίπτωση του Βενιζέλου που αναφέρατε πως εξυπηρετούσε 2 τάσεις κάτι ανάλογο συμβαίνει και στον "πατριωτικό" χώρο.
Εκεί οι πατριώτες περιούσιοι διαμαρτύρονται για τη Μουσουλμανοποίηση της Ευρώπης και της Ελλάδας...
Ο λαός πέρα απο τα γαιδούρια που τα ονόμαζε Μωυσής κτλ έδινε και άλλες ονομασίες. Όπως φίδια Κολοβά!
Υπάρχουν αρκετοί "πατριώτες περιούσιοι" Κολοβοί στον πατριωτικό χώρο...
Όποιος κατάλαβα κατάλαβε...

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΝΟΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ 27 ΧΡΟΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟ;

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...