29/10/12

ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ (Δ. Τσαλαπάτης)

-Ω, τι κόσμος μαμά…..

Είναι θέμα σκηνοθέτη. Πάνω από όλα όμως εξαρτάται, με τι τρόπο ετοιμάζουν την παράσταση οι αγορές για να ανεβάσουν το εργο τους, την κατάλληλη ώρα. Είναι Παρασκευή βράδυ, στις 7, στο Εθνικό χτυπάει τρίτο κουδούνι και….. Ανοίγει η αυλαία… Πρώτα μπαίνει στη σκηνή ο καθηγητής. Μένει για λίγο και μετά, πάει στο βάθος, όπου φαίνεται να πιάνει δουλειά στο think tank κάποιου, κάπου τέλος πάντων, για να δίνει κατευθύνσεις. Χαμηλώνουν τα φώτα αλλάζει το σκηνικό και ο καθηγητής αναλαμβάνει διπλανός του Τσάρου της Οικονομίας (Ερμού και Πλατεία Συντάγματος γωνία, όπως γράφει η ταμπέλα). Στην επόμενη εικόνα το έργο, θέλει τον καθηγητή να μετακομίζει στην αυλή του Προέδρου του κόμματος, σε μια Τράπεζα ή άντε και δίπλα σε έναν άνεργο…βιομήχανο, που το παίζει πρόεδρος , στα γραφεία του ΣΕΒ. Όλα μοιάζουν μεταξύ τους. Μετά το διάλειμμα , στην άλλη πράξη το σύστημα τον θέλει μπροστά, Τσάρο πλέον και τον ίδιο στο Σύνταγμα στο γνωστό κτίριο, ( στον 6ο όροφο). Να αρχίζει με την απογραφή, να βάζει καπέλο στο έλλειμμα να κάνει πώς κουμαντάρει το χρέος, ύστερα να το παρουσιάζει…..βιώσιμο και στο τέλος να μας στέλνει τον λογαριασμό με ένα μνημόνιο και καπάκι κάποιο μεσοπρόθεσμο. Στη τελευταία πράξη επικρατεί κάτι συμβολικό με νόημα Ένας κομπάρσος που κρατάει ένα μπόγο με κουρέλια αλλά του το αρπάζουν κάτι χέρια πίσω από τις κουΐντες. Μάλλον είναι οι δανειστές μας, αν δεν είναι η διαπλοκή, που με τις ευλογίες της Τρόικα μας παίρνουν μέχρι και τα σκουπίδια. Το ηθικό δίδαγμα για το πλήθος στην πλατεία, που τώρα απλώς παρακολουθεί μόνο του, αφού οι οργανωτές είναι στην αξιωματική αντιπολίτευση, (Κουμουνδούρου και Πειραιώς γωνία), βγαίνει με ένα κινηματoγραφικό φλας μπακ στην οθόνη, που ξετυλίγεται μαζί με την αυλαία.
 -Μέχρι το 2008 σε θέση ευθύνης εμφανίζεται ο καθηγητής Γ. Αλογοσκούφης, με τον Παπαθανασίου, στο τέλος της τετραετίας που προσπαθεί μήπως και μπαλώσει κάτι .
-Μετά το 2009 προκύπτει ο επισκέπτης καθηγητής Γ. Παπακωνσταντίνου , με τον Φίλιππο από το Δομοκό που μας τσουβαλιάζουν στο αμπάρι του «Τιτανικού» τους.
-Και ύστερα από τις εκλογές του 2012 πιάνει δουλειά ο καθηγητής Γ. Στουρνάρας ,που κόβει και τα ρέστα. Τι σύμπτωση όμως και για τους τρείς. Δύο απ΄αυτούς στην πιο κρίσιμη ώρα θυμούνται μια συζήτηση με την μητέρα τους την ώρα που μας παίρνουν…μέτρα για την αγχόνη.
Είναι έτσι ιστορία η…..εξομολόγηση Αλογοσκούφη, σε τηλεοπτικό πρωινό, για το τι είπε, πριν 5 χρόνια στην μητέρα του για τη σύνταξη της, που , από τότε, δεν της έφτανε, για να ψωνίσει τα στοιχειώδη.
-Έχει και τα παιδιά της, εξηγεί σ αυτούς που δίνει τη συνέντευξη. Γράφει τώρα και η κουβέντα Στουρνάρα που , όπως αναφέρει δημοσίευμα, παρηγορεί την μητέρα του ,την ίδια ώρα που της κόβει την σύνταξη.
-Εσύ έχεις ακίνητα,της είπα , τον εμφανίζουν να λέει στην παρέα του. Με το που ανάβουν τα φώτα και τελειώνει η παράσταση σβήνει και σαν φιγούρα ο Παπακωνσταντίνου,Το τελευταίο φόντο στο βάθος πίσω του, φέρνει κάπως σε αυθαίρετο που μοιάζει να είναι στη Βραυρώνα. Οι τίτλοι τέλους πέφτουν με τον αφηγητή του έργου,να διαβάζει τον επίλογο, που είναι όλα τα λεφτά: - «Ένα φλασάκι τους δένει».

ΥΓ 1: Και μια άλλη μητέρα, που ψάχνει το μικρό της, μαθαίνει ο τι παριστάνει τελευταία τον καθηγητή στο Χάρβαρντ.
ΥΓ 2: Και αυτός στριμωγμένος άγρια από προχθές, σπεύδει και δηλώνει τώρα ο τι συμφωνεί με το βιβλίο του Ρουμελιώτη.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πορνη ΑρχιΔουνια

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ

Ελλαδικο κυβερνειον,ευρωπαικη εξουσιοδοτημενη χωρικη αρμοστεια,

Αρμοδιον τοπικον υπουργειον.

Εις την Ελλαδαν δεν υπαρχει ρατσιστικη (sic) -φυλετικη βια,υπο-νοουμενη δηλαδη σαφως εξ υμων ως μονομερης επιθεση απροκλητη της ελληνικης φυλης κατα αλλων δηθεν αθωων.

Εις την υμετεραν ελλαδα που εδημιουργησατε εν πληρει συνειδησει και με ευθυνη , υπαρχουν προιουσες ΦΥΛΕΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ,

αναμεταξυ φυλων εκατερωθεν συγκρουομενων και ουχι μονον με τους γηγενεις και ουχι μονομερως ως παραπλανητικα και σκοπιμως καλλιεργειται η εντυπωσις,μελλοντικως δε πιθανον και αυξανομενης εντασεως καθως πιθανον και εμπλουτισμενες με θρησκευτικες συγκρουσεις και αυτονομιστικες.


Για δε τις ΦΥΛΕΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ λοιπον ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΙ πολιτικοι ηθικοι ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ειναι το ελλαδικον κυβερνειον-πρακτορειον ευρωπαικης πολιτικης που ηδη κατεδειξε τα αδιεξοδα του μονεταρισμου και του διδυμου αδερφου αυτου του πολυ-απολιτισμου,καθως και το ΠΟΛΙΤΙΚΟΝ ΠΡΩΣΩΠΙΚΟΝ αυτου εις ακεραιον.

Και ειναι υπευθυνοι και αζαντ προβοκατερ για τις φυλετικες συγκρουσεις ως διαχειριστες και υποστηρικτες των πολιτικων ΒΙΑΙΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ πολυαριθμων φυλων εν ολιγιστω χρονω στο ελληνικον εδαφος μεσω αντιδημοκρατικης και ανηθικης στρατηγικης απροκλητου μαζικου εποικισμου γεωοικονομικου στα πλαισια ξενων ιδεολογηματων ,και επιλογων που ηδη απετυχον οικτρως και σπερνουν φτωχεια και βια στην παρακμαζουσα δυση .


Η δε μεθοδευση της προωθησεως μονομερων κατασταλτικων και τρομοκρατικων πολιτικων εκ του κυβερνειου μεν τυπικως εκ των εξωθεν δε επικυριαρχων του συγκρουσιακου χαους αφανως,με την κατασκευη της δηθεν μονομερους φυλετικης βιας εκ μονον της πλευρας των ελληνων γηγενων κατα παντος αλλης φυλης εποικων ,εις παραπλανητικη υποκατασταση του ζητηματος πολυπλευρων φυλετικων συγκρουσεων μεταξυ γηγενων και εποικων,


αποτελει συνεχεια της ιδιας αυτης πολιτικης μονεταρισμου- εποικισμου και βιαιας πλεον στους καταδιωκομενους, συναισθηματικης δε εις τους λοιπους, επιβολης της εις το ελληνικον Γενος παντι τροπω και συντριβομενης καθε αντιρρησεως.

Ετι περισσοτερον,αποτελει αδιαμφισβητητη ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΗ συμμαχια με ενα εκ των συγκρουομενων φυλετικως στρατοπεδων,και
αποπειρα συντριβης και καθυποταξεως του στρατοπεδου των γηγενων ελληνων απο το ιδιο το πολιτειακον τους μορφωμα (πλεον) διαχυθεν σε ενα ευρω ιμπεριουμ κολασεως, που λειτουργει εχθρικως προς την ελληνικη φυλη.

Δια τουτο το σκοπον,παρεχονται τα εναπομειναντα μετα της ιδιας βουλησεως διαλυσεως του, μεσα που διαθετει το ελλαδικον εθνικον κρατος ,υλικα και ηθικα-προπαγανδιστικα,

μεσα που αποτελουν προιον του κοπου και του αιματος,της τιμης και του οβολου,της ιστορικης προκοπης των ελληνων γηγενων,καθως και γηγενη η μη συμμαχουντα φυσικα προσωπα απο ιδιον οφελος η ιδιοτροπια χαρακτηρος οσαυτως,

ολα στρατευμενα κατα των ελληνων και του Γενους αυτων, ανηθικα και αντικανονικως αλλα και μεροληπτικως στρεφομενα αυτα προς υποστηριξη και εδραιωση των στρατηγικων θεσεων ,των αυθαιρετων η και ανομων περιουσιακων η νομικων κερδων
καθως και της στηριξεως εναντι αποπειρας ανακαταληψεως απο τους γηγενεις επι της φυσικης χωρικης κατοχης των αντιπαλων εποικιστικων φυλων εν τω εδαφει των πρωτων.

Ανώνυμος είπε...

Αποτελει στρατηγικη δωσιλογισμου ,μερος της ευρυτερας ασφαλως,προς ξενα κεντρα προστατες των αλλων φυλων που ευρισκονται σε συγκρουση επικρατησεως εν τω ελλαδικω χωρω ,φυσικης οι μεν οικονομικης οι δε, και προδοσιας των συμφεροντων των γηγενων ελληνων στο ονομα των οποιων υφιστανται αξιωματα και υλικα η αλλα μεσα προς χρησιν υπερ αυτων και ουχι κατα αυτων ,ποσον μαλλον δια συμμαχια με αντιστρατευομενο μερος που τα απειλει και τα υπονομευει μεχρις φυσικης και υλικης εξοντωσεως .

Η εξαπολυση μεροληπτικου φυσικου και νομικου πογρομ κατα της ελληνικης φυλης,η μαζικη προπαγανδα ,δυστυχως και πλανημενων ομογενων, καλλιεργειας ηθικης αυτοενοχοποιησεως της αντιστασεως και υπονομευσεως του ηθικου των αντιστεκομενων του Γενους με ταυτιση του εθνοαπελευθερωτικου αγωνα των στο εδαφος τους εναντι των ξενων εισβολεων, με διαφορισιμους ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΟΥΣ αγωνες της γερμανικης φυλης και εσφαλμενες λογικες ταυτισεις που αφορουν τον ξενο με την δικια μας φυλη δυτικο τροπον σκεψης και ιστορικη μνημη τους,

εν τω μεσω μελλοντικων πολυπλευρων φυλετικων συγκρουσεων στο ελληνικο εδαφος και πιθανον αποσχιστικων εθνικιστικων-κοινοτιστικων κινηματων απο εποικους και δολιους υποκινητες απο τις μεγαλες δυναμεις

με αντικειμενικο σκοπο την εξουδετερωση αντιστασεως αυτης ,υλικης και ψυχικης
και την εδραιωση διπλης επικυριαρχιας εποικων και οικονομικων υπερδομων διεθνους στρατηγικης,

αποτελει μεγιστο εγκλημα κατα του Γενους και δεν μπορει να δικαιολογηθει ,ουδε να γινει δεκτη εστω και ως μια ΠΛΑΝΗ τμηματος του Γενους.

Ειναι συνεχεια μιας γενοκτονου αντιφυλετικης των ελληνων πολιτικης διττης,οικονομικης και πολιτισμικης.

Οια θα ανατραπει μονον με συνειδητοποιση του τι ακριβως διακυβευεται στο προσεχες ιστορικο μελλον για το Γενος και τη φυλη ,για τα τωρινα και μελλοντικα φυσικα προσωπα οασαυτως, δηλαδη η υπαρξις των.