26/9/21

Τα τελικά αποτελέσματα των ρωσικών εκλογών

 

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ανακήρυξε τους 450 βουλευτές που εξελέγησαν στις εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου . 
 Η «Ενωμένη Ρωσία» εξέλεξε 324 .Στην προηγούμενη Δούμα είχε 343. Η δεδηλωμένη θέλει 226. Το Κομμουνιστικό Κόμμα εξέλεξε 57 αυξάνοντας την δύναμη κατά 15 . Η «Δίκαιη Ρωσία» αύξησε τη δυναμη της κατά 4 και εξέλεξε 27 . Οι Φιλελεύθεροι του Ζιρινόφσκι (το LDPR) εξέλεξε 21 και απώλεσε 18 . 
Το νεοσύστατο Κόμμα «Νέος Λαός» ‎πού ίδρυσε ο επιχειρηματίας Αλεξέι Νετσάεφ, (γεννήθηκε στη Μόσχα στις ‎‎30 Αυγούστου‎‎ ‎‎1966), εξέλεξε 13 έδρες. Η μητέρα του Νετσάεφ Γέλενα Βασίλιεβνα Μπίνατ είναι ελληνικής καταγωγής.

 «Η Πλατφόρμα Πολιτών», που ίδρτσε ο εβραίος επιχειρηματίας Πρόχοροφ, «Η Πατρίδα» (Ρόντινα) και το «Κόμμα ανάπτυξης» εξέλεξαν από έναν βουλευτή , και πέντε μονοεδρικές έδρες κατέλαβαν ανεξάρτητοι μεμονωμένοι υποψήφιοι . 

Η επικεφαλής της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Έλλα Παμφίλοβα δήλωσε ότι στις εκλογές ψήφισαν 56.484.685 πολίτες και το ποσοστό συμμετοχής διαμορφώθηκε στο 51,72% άνθρωποι.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους ηγέτες των κομμάτων της Δούμας πρότεινε τον Βιάτσεσλαβ Βολόντιν ως υποψήφιο για τη θέση του προέδρου της Κρατικής Δούμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

102 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Η κυβέρνηση των Προδοτών έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από 163 κομματόσκυλα συνεργάτες του Κεμάλ. Εξω από την Βουλή οι κλακαδόροι βασιλόφρονες ζητωκραυγαζαν "Ζητω ο Γούναρης"

Η κυβέρνηση Γούναρη επιβίωσε στις 19 Μαρτίου 1922, μιας ακόμη προσπάθειας Κοινοβουλευτικής ανατροπής της.  Τον Γενικό Συντονισμό της «Εθνική...