23/9/21

Η άλωση της Τριπόλεως και η ανθελληνική Προπαγάνδα της Στοάς και της Συναγωγής για το δήθεν Ολοκαύτωμα των Εβραίων τοκογλύφων που είχαν φύγει από την Τρίπολη επειδή βασάνιζαν τους Έλληνες με καυτό λάδι στα Ορλωφικά για να πληρώσουν τους τόκους

 

Γράφει ο Σπυρίδων Χατζάρας 

Ο Αναστάσιος Αβραντώνης ,ανέβηκε με σκοινί πάνω στα τείχη της Τρίπολης, τη νύχτα της 22ας προς την 23η Σεπτεμβρίου 1821, και έτσι άρχισε το «ρεσάλτο» που οδήγησε στην Άλωση της Τρίπολης. 

 Η σιωνιστική προπαγάνδα περί του δήθεν «Ολοκαυτώματος » της Τριπολιτσάς έχει επιβληθεί με τους χαφιέδες και ρουφιάνους της, και αντιστάσεως μη ούσης. όπου και να κοιτάξεις θα διαβάσεις οτι, «στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, έξι μήνες μετά από την έναρξη της επανάστασης του 1821 έγινε η σφαγή της Τριπολιτσάς. Η Τριπολιτσά πέφτει στα χέρια των ελλήνων επαναστατών και 32.000 τούρκοι και εβραίοι πέφτουν νεκροί». 

Και αποδίδουν το ψέμα στον Κολοκοτρώνη που ουδέποτε μίλησε για αριθμό και ουδέποτε μίλησε για Εβραίους. 

 Η Εβραϊκή προπαγάνδα μιλάει τώρα για τον «φοβερό Αντισημιτισμό που έδειξαν οι Έλληνες το 1821», και για 5000 εβραίους της Τρίπολης «που εξολόθρευσε στην Τριπολιτσά ο Κολοκοτρώνης » (!!!!) επικαλούμενοι τον εβραίο Πιερόν, που γράφει ψευδώς ότι, «από το 1821 μέχρι το 1831 που ιδρύθηκε το Ελληνικό Κράτος, ο Εβραϊκός Πληθυσμός της Ελλάδος συρρικνώθηκε δραματικά εξ αιτίας των σφαγών και της μεταναστεύσεως. Οι Εβραίοι έφευγαν από την Ελλάδα για να μην τους σφάξουν οι Έλληνες! Οι Εβραϊκές Κοινότητες της Θήβας, της Ναυπάκτου και της Πάτρας εξαλείφθηκαν παντελώς από τους επαναστατημένους Έλληνες». 
Επικαλούνται επίσης τον δήθεν αυτόπτη πράκτορα Μαξίμ Ρεμπό και «τον μεγάλο Γάλλο περιηγητή Πουκεβίλ». 

 Η ΜΟΝΗ Αλήθεια είναι ότι στην «Τριπολιτσά» δεν υπήρχαν 5000 Εβραίοι για να «σφαγούν» , και οι περισσότεροι από τους 400 ως 500 που ζούσαν σε όλη την Πελοπόννησο είχαν φύγει για τη Λάρισσα με την έναρξη της Επανάστασης, επειδή δεν τους σήκωνε ο τόπος αφού ήσαν τοκογλύφοι που έπιναν το αίμα των Ελλήνων. 

 Κατά την αρχή της πολιορκίας μέσα στην Τρίπολη βρισκόντουσαν περίπου 200 Εβραίοι από τους οποίους οι πλουσιότεροι είχαν φύγει δωροδοκώντας και τους αλβανούς της φρουράς και τους Έλληνες πολιορκητές. 

 Άλλοι μοντέρνοι Μιχάουζεν πιο αυτοσυγκρατημένοι μιλάνε για 2000 εβραίους νεκρούς. 

 Όμως , οι εκθέσεις της «Εταιρείας» υπολόγιζαν τους Εβραίους της Τρίπολης σε 400 και ο Άγγλος κατάσκοπος Γκόρντον , εγραψε στο Λονδίνο οτι στην Τρίπολη κατοικούσαν 7000 Τούρκοι ,7.000 Έλληνες και 1.000 Εβραίοι. 

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός που δόθηκε από «αυτόπτη» εστω και πράκτορα. 

Πως σφάχτηκαν λοιπόν είτε 5000 είτε 2000 που λένε οι ψεύτες; 

 Τα χοντρά εβραϊκά ψέματα του εβραίου Μπερνάρ Πιερόν και άλλων πρακτόρων λένε ότι οι Εβραϊκές Κοινότητες της Θήβας, της Ναυπάκτου και της Πάτρας εξαλείφθηκαν παντελώς από τους επαναστατημένους Έλληνες. 

Η Ναύπακτος λόγω των ισχυρών οχυρώσεων της έμεινε στα χέρια των Τούρκων και ήταν η στρατιωτική τους βάση στην περιοχή και παραδόθηκε στις 18 Απριλίου 1829. Εκεί δεν έγινε καμία σφαγή .

 Η Θήβα κατελήφθη αμαχητί στις αρχές του Απριλίου 1821, διότι οι Τούρκοι και οι Εβραίοι της πόλης είχαν ήδη καταφύγει στη Χαλκίδα μαζί με τις οικογένειές τους. 

 Σύμφωνα με τα εβραϊκά στοιχεία και τον Πουκεβίλ το 1818 υπήρχαν στην Πάτρα 17 εβραϊκές οικογένειες και μία συναγωγή, καθώς και ορισμένοι Ρωμανιώτες, που είχαν εξελληνίσει τα ονόματά τους και μιλούσαν την Ελληνική γλώσσα, και κάποιοι που είχαν γίνει για πολιτικούς λόγους Χριστιανοί.

 Όλοι αυτοί συγκεντρώθηκαν στο Κάστρο, μαζί με τους Τούρκους . Στην Κοινότητα των Πατρών υπάγονταν και οι Εβραίοι του Μεσολογγίου και του Αγρινίου. 

 Όπως ανέφερε ο Άγγλος κατάσκοπος Ληκ, στο Αγρίνιο το 1804, υπήρχαν , 40 εβραϊκές κατοικίες.

 Όσοι Έλληνες πρόλαβαν έφυγαν από την Τρίπολη, στην οποία κατέφυγαν οι Μπαρδουνιώτες και οι Λαλαίοι Τούρκοι. 

 Τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου, κατά την ανακωχή , μέγα πλήθος πεινασμένων γυναικών και παιδιών, των Τούρκων, αλλά και των φτωχών Εβραίων, βγήκαν από την πόλη, και αφέθηκαν να μένουν στα μετόπισθεν του ελληνικού στρατοπέδου, στον δρόμο προς τα Καλάβρυτα και να διατρέφονται όπως μπορούσαν. 
 Αυτοί αργότερα υπολογίστηκαν στους 3000-4000. Ορισμένοι από του πλουσίους Εβραίους και Τούρκους της Τρίπολης, έκαναν ιδιωτικές διαπραγματεύσεις με οπλαρχηγούς για την ασφαλή έξοδό τους από την πολιορκημένη πόλη καταβάλλοντας το αντίτιμο, όπως λέγει και ο πράκτορας Ρεμπώ. 

 Οι περισσότεροι από τους 400 εβραίους της Τρίπολης είχαν ήδη φύγει με αυτόν τον τρόπο πριν την άλωση. 

 Οι περίπου 4000 Αλβανοί της πόλης έφυγαν για την Ήπειρο υπό την προστασία του Κολοκοτρώνη με ξεχωριστή συμφωνία. 

 Οι περισσότεροι από τους 3.500 στρατιώτες του Κεχαγιάμπεη σκοτώθηκαν στις μάχες μέχρι την άλωση. Επομένως από τους 10-12.000 πολιορκημένους, είχαν απομείνει πολλοί λιγότεροι , εκ των οποίων οι εβραίοι θα ήταν λιγότεροι από 100.

 Σύμφωνα με τα όσα γράφηκαν σε Αμερική και Αγγλία το 1835 και το 1839, που ήταν πιο κοντά στα γεγονότα, όλα τα θύματα της «σφαγής της Τριπόλεως» μετά την άλωση ήταν 6000-8000. Αυτοί οι 6-8000 εκ των οποίων ίσως να ήταν και 100 περιούσιοι , έγιναν 30-32000 Και οι Εβραίοι έφτασαν τις 5000. 

 Ο βασικός Μινχάουζεν εκτός από τον πράκτορα Ρεμπώ, που ήταν στο στρατόπεδο της Τρίπολης, ήταν και ο πράκτορας Τζωρτζ Φίνλεϋ που στάλθηκε στην Ελλάδα μαζί με τον Βύρωνα το 1823 . 
Ο Φίνλεϋ λάνσαρε τη θεωρία της «σφαγής». 

 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ουδέποτε έγινε σφαγή 5000 Εβραίων στην Τριπολιτσά διότι 5000 Εβραίους δεν είχε το 1821 όλη η Πελοπόννησος. Στην Τρίπολη έμεναν ορισμένοι σαράφηδες – τοκογλύφοι. Η μεγαλύτερη κοινότητα των Εβραίων ήταν στην Πάτρα, όπου έμειναν κλεισμένοι στο Κάστρο μαζί με τους Τούρκους, και δεν έπαθαν τα τίποτα. Έφυγαν μαζί με τους Τούρκους όπως και από τη Ναύπακτο παραδόθηκε με συνθήκη και όλοι οι έγκλειστοι κάτοικοι Τούρκοι και Εβραίοι, έφυγαν σώοι και αβλαβείς και πήγαν στην Λάρισα, τη Σμύρνη, τα Επτάνησα, και την Ιταλία. Η εβραϊκή προπαγάνδα και κάθε λογής ρουφιάνοι κουκουλώνουν τις σφαγές των Ελλήνων στη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη που οργάνωσε ο εβραίος Σαράφμπασί του Σουλτάνου Χασκέλ.( EZEKIEL BEN JOSEPH NISSIM MENAHEM GABBAI), μαζί με την εταιρεία της Ανατολής που στις 23 Σεπτεμβρίου/ 5 Οκτωβρίου 1821 έκαναν το Ολοκαύτωμα του Γαλαξειδίου.

3 σχόλια:

Καλλιο ενας ταπεινος Γιουφτος παρα πουστης και περηφανος είπε...

κ. Χατζαρα τι τα θες, τι τα γυρευεις.
Αυτοι εχουν το πεπονι αυτοι και το μαχαιρι. Γραφουν και λενε οτι τους συμφερει και το χρησιμοποιουν αναλογως. Προαιωνιοι εφευρετες του ψεμματος και της ρεμουλας.
67.000 οι νεκροι εβραιοι στα στρατοπεδα συγκεντρωσεως. Πεθαναν απο τυφο και αλλες κακουχιες στον Β'ΠΠ.
Αυτα δεν τα λεω εγω αλλα ο επισημος Ερυθρος Σταυρος που εκανε τοτε τις ερευνες.

6.000.000 κοπανανε οι εβραιοι και μαλιστα τους σκοτωνανε με ...αερια και μετα κατ' ευθειαν στους φουρνους. Μαλιστα κανανε και σαπουνι οι ναζι απ' το εβραϊκο "λιπος". Μη σου πω οτι με το δερμα τους κανανε φωτιστικα. Ειχανε και βυρσοδεψια.
Κι αν δεν μας πιστευεις πας μεσα για "αντισημιτισμο". Κι αυτος ο ορος κλεμμενος. Εκατονταδες εκατομυρια αραβες σημιτες οι εβραιοι σκουζουν με τον ορο.
Τεραστια μπιζνα το "ολοκαυτωμα" τους.
Ακομα βυζαινουν σαν βδελλες την γερμανια. Τρισεκατομυρια μαρκα εχουν αρπαξει και συνεχιζουν ν' αρπαζουν τωρα σε εβρουλακια. Πανε στις φτωχες χωρες του πρωην ....σοβιετικου παραδεισου, Πολωνιες, Ουγγαριες, κλπ και τους κοτσαρουν:
Δεν μας προστατευσατε απ τους Ναζι οποτε ακουμπατε τα.
Μα εμεις ακομα ειμαστε φτωχοι.
Τοτε δωστε μας ακινητα οικοδομικα τετραγωνα φιλετα αλλιως δεν μπαινετε στην ΕΕ.

Μη νομιζετε οτι δεν τους πληρωνουμε ποικιλοτροπως ΚΑΙ εδω στην Ελλαδα.

Η μανα του εβραιου καθηγητη σε αμερικανικο πανεπιστημιο Νορμαν Φιλκενσταϊν, η οποια πραγματικα ηταν σε στρατοπεδο συγκεντρωσης, αναρωτηθηκε πριν πεθανει στα γεραματα της.
Μα καλα αν υπαρχουν τοσοι πολλοι εβραιοι επιζησαντες, τοτε ΠΟΥ βρεθηκαν τα 6.000.000 που σκοτωσε ο Χιτλερ;
Ατμομηχανη ολων των εγκληματων που διαπραττουν σημερα οι ισραηλινοι σ' ολο το κοσμο.
Το μεγαλυτερο στρατοπεδο συγκεντρωσεως σημερα λεγεται Γαζα.
Περνανε οι εβραιοι πανω απ την λωριδα της Γαζας με τ' αεροπλανα και τους βομβαρδιζουν οποτε γουσταρουν με λευκο φωσφωρο και δεν μιλαει ουδεμια πουτανα. Τοπικη ή διεθνης.
Ο δε ΟΗΕ γυριζει την πλατη αλλου. Κι εχουν το θρασσος να παριστανουν τα θυματα των Ναζι οι ξεφτυλισμενοι.

Αλλα μη γραφω πολλα γιατι ειναι συμμαχοι του Μητσοτακη.

Ο Τραμπακουλας Ευρωπαιος είπε...

Αψογος ο προλαλησας , το ολοκαυτωμα και η κλαψα 50 χρονια τωρα.
Εχει αποφερει μεγιστα ωφελει σε επιπεδο διεθνους διπλωματιας και δημοσιων σχεσεων.
Χωρις να αναφερουμε τα οικονομικα κερδη. Για αυτο και περιφρουρηθηκε αυτη η μπιζνα με τους νομους περι αντισημιτισμου.
ΙΣΡΑΕΛ ΟΥΜΠΕΡ ΑΛΕΣ ! ΧΕΙΛ ΚΙΝΓΚ ΣΟΛΟΜΩΝ !

Ανώνυμος είπε...

Τι κλεφτικο κολοκοτρωνεικο ήταν αυτό που έβαλες στην εκπομπή σου γερο-Σπυρο; Να το βάζεις κάθε μέρα.

Ο επικεφαλής της ρωσικής FSB ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επίθεση στην αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα Crocus

  Η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών (GUR) του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας συμμετείχε στην τρομοκρατική επίθεση στο "ΣίτυΧωλ του Κρόκους...