21/2/22

Ο Πούτιν συγκάλεσε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την αναγνώριση της Λ.Δ του Ντόνετσκ και της ΛΔ του Λουγλάνσκ

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας για την αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ (DPR και LPR). 
 Ανοίγοντας τη συνεδρίαση ο Πούτιν δήλωσε ότι αποφάσισε να συζητήσει την έκκληση των επικεφαλής των  δυο Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ  για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των δημοκρατιών και την έκκληση της Κρατικής Δούμας για το θέμα αυτό.
Όπως είπε , το ζήτημα  συνδέεται στενά με τα παγκόσμια προβλήματα της διασφάλισης της ασφάλειας στον κόσμο και ειδικότερα στην Ευρώπη. 
 Ο Πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία αρχικά έκανε τα πάντα για να επιλύσει ειρηνικά τις ατιθέσεις που είχαν προκύψει.
 "Ωστόσο, οι αρχές του Κιέβου έχουν διενεργήσει δύο φορές στρατιωτικές τιμωρητικές επιχειρήσεις σε αυτά τα εδάφη. Και προφανώς, γινόμαστε μάρτυρες μιας επιδείνωσης της κατάστασης για τρίτη φορά", πρόσθεσε.
 Νωρίτερα στις 21 Φεβρουαρίου, οι επικεφαλής του DPR και του LPR Ντένις Πουσίλιν και Λεονίντ Πασέχνικ απηύθυναν έκκληση στον Πούτιν με αίτημα να αναγνωριστεί η ανεξαρτησία των δημοκρατιών. Επιπλέον, ο Πούσιλιν ζήτησε από τον Ρώσο ηγέτη να εξετάσει το ενδεχόμενο σύναψης συνθήκης φιλίας και συνεργασίας, η οποία θα προβλέπει συνεργασία στον τομέα της άμυνας. 
 Στις 15 Φεβρουαρίου, οι βουλευτές της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας αξιολόγησης αποφάσισαν να απευθυνθούν αμέσως στον Πούτιν με ερώτηση σχετικά με την ανάγκη αναγνώρισης του DPR και του LPR. 351 βουλευτές ψήφισαν υπέρ του σχεδίου ψηφίσματος σχετικά με την άμεση έκκληση προς τον αρχηγό του κράτους. 
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού είπε στο Συμβούλιο ότι η Ουκρανία συγκέντρωσε 59,3 χιλιάδες στρατιώτες κοντά στην DPR και την LPR. 
Η Λαϊκή Πολιτοφυλακή του Ντονέτσκ ανακοίνωσε  οτι ένας στρατιώτης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR) και ένας πολίτης σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. 

Το αμερικανικό Πεντάγωνο δήλωσε και πάλι ότι μια επίθεση στην Ουκρανία “μπορεί να συμβεί" στις 21 Φεβρουαρίου.


 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σαν παρατηρητικος που ειμαι κανω καποιες σκεψεις σκορπιες για το καθεστως

1.σφακιανακης νοτης και στηβ γιατζογλου εξαφανιστηκαν απο το καθεστως μετα την καταδικη των εθνικιστων της χ.α

τους εχουν τελειωμενους επαγγελματικα οι δημοκρατες κοκκινοι που ταχατες δεν διωκουν ιδεολογια και φρονημα

η χουντα ειχε ολους τους κομουνιστες ηθοποιους στην υενεδ και ειρτ στα σηριαλ να τρωνε ψωμακι καποτε καντε λοιπον συγκρισεις καθεστωτων

μου θυμιζει τα σοβιετ με τους αντιφρονουντες


2.η κοπελιτσα που της εβγαλαν το βρακι τα λεβεντοπαιδα στη σολουν εξαφανιστηκε απο την τηλεοραση μαχαιρι την ημερα ακριβως που ηρθαν οι τοξικολογικες απο ελβετια
γιατι ;

3.τα μμε των αθηνων καλολαδωμενα απο το κρατικο χρημα συνεχιζουν να μας παραμυθιαζουν περι προκλησεων και παραβιασεως δηθεν του διεθνους δικαιου απο την τουρκια κοροιδευοντας το τηλε ποπολο και κανοντας την παπια για την νομικως ορθη κατηγορια περι στρατικοποιησεως των νησων αιγαιου

φυσικα ολοι γνωριζουν οτι η ελλας νομικως παραβιαζει απο το 1974 με μεταφορα στρατου απο το φοβο εισβολης μετα την ηττα στη κυπρο, το διεθνες δικαιο τη συνθηκη παραχωρησης δωδεκανησων και αιγαιου λψαζανη 1923 ιταλια 1945 που ειναι διεθνες δικαιο και απαγορευει την στρατικοποιηση τους ρητως και γραπτως και με την υπογραφη του ελληνικου κρατους

επισης ολοι γνωριζουν οτι η συνθηκη θαλασσης μοντεγκο μπεη δεν δεσμευει τη τουρκια ως τριτο μερος και επομενως δεν ειναι διεθνες δικαιο στις μεταξυ των δυο χωρων σχεσεις

αν εγω παζαρευω να πουλησω ενα ταξι η ενα οικοπεδο με εσενα ο μητσος αχμετ που ισχυριζεται οτι ειναι ιδιοκτητης δεν δεσμευεται απο το τι κανω εγω με τριτους.


η τουρκια δεν ειναι μελος και δεν πραβαιζει κανενα διεθνες δικαιο γιατι απλα δν ευπαρχει τετοιο διεθνες δικαιο μεταξυ των δυο χωρων που να ρυθμιζιε τις σχεσεις και τα συνορα τους

η ελλας δεν εχει γραπτως συμφωνημενα συνορα με κανενα γειτονικο κρατος ειναι ολα αποτελεσματα πολεμικων εκεχειριων

εξαιρεση η λωζανη 1923 και η γραμμη εβρου που ειναι σαφης δεσμευση διεθνους δικαιου

επισης η προσφατη συμφωνια με σλαβομακεδονες πρεσπων αποτελει γραπτη δηλωση καλης θελησης για σταθερα συνορα αλλα οχι σαφως καθορισμενα ακομη.


η ελλας επικαλειται ενα διεθνες δικαιο εναντιον της τουρκιας μονομερως ενω αυτο δεν δεσμευει ουτε τις δυο μεγαλυτερε χωρες του κοσμου ΗΠΑ ΚΙΝΑ που επισης δεν εχουν προσχωρησει στη συνθηκη
μυθολογιες επομενως των καθεστωτικων των αθηνων δημοκρατων σαν χεστηδες που ειναι


αλλα αυτα ειναι ενοχλητικες αληθειες για τα μμε των αθηων και του δημοκρατικου καθεστωτος

και η προπαγανδα τους δεν ειναι πατριωτικη ειναι εμετικα καθεστωτικη για αυτο αγωνιουν οχι για το εθνος που δολοφονουν συνειδητα με τον αντιφασισμο και τον εποικιστικο πολυεθνοτισμο τους σαν διεθνιστες.


Ανώνυμος είπε...

ο μονος που συνεχως γλυτωνει λογω λατσαινας οτι και να πει ειναι ο ρουβας ο σακη ο κουβας

απο την εποχη me τον μπουλουτ στα κατεχομενα την ημερα των ποντιων τοτε και τη συναυλια μεχρι σημερα με τον κολομπαρα κατηγορουμενο ηθοποιο και αντιφα αριστεριστη να μην ξεχνομαστε πολεμιος των εθνικιστων ητανε ο λιγναδης του καθεστωτος ητανε ετσι:

αυτοι ειναι η δημοκρατες οι διεθνιστες λακτα

Η 19η Απριλίου στην Ιστορία

Η 19η Απριλίου είναι η 110η ημέρα του δίσεκτου 2024 κατα το Γρηγοριανό ημερολόγιο . Απομένουν 256 ημέρες πριν από το τέλος του έτους.   531....