23/8/24

102 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΉ ΠΡΟΔΟΣΊΑ. ΣΤΙΣ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ/5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1922 Ο ΕΛΛΗΝΙΚΌΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΌ ΤΟ ΟΥΣΑΚ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΟ ΣΑΛΙΧΛΗ 96 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΆ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ μετρα ανατολικά της ΣμύρνηςΣΤΟ

 







Στο χάρτη έχω σημειώσει με μπλέ κύκλο το ΟΥΣΑΚ από όπου αναχώρησε ο Στρατός στις 20 Αυγούστου/2 Σεπτεμβρίουμ, την Φιλαδέλφεια, (Αλάσεχιρ).Το Σαλιχλή ειναι η Κόκκινη Κουκίδα. Σε μπλέ κύκλο και την Σμύρνη.  

  Με το τραίνο, το Σαλιχλί από την Φιλαδέλφεια απέχει 36 Χιλίομετρα.Από το ΟΥΣΑΚ 126.
Όπως ειναι φανερό δεν υπήρχε καμιά σκέψη και καμιά εντολή για γραμμή άμυνας στην Φιλαδέλφεια. Αυτά ελέγοντο από τους Προδότες για να κοροϊδέψουν το χαζό λαό. Το σχέδιο τους ήταν η ταχεία εκκένωση .

Για να καταλάβετε το μέγεθος της απάτης  έλεγαν στους δημοσιογράφους ότι μελετούσαν τα τηλεγραφηματα του (αιχμάλωτου) Τρικούπη.

Όχι μόνο διάβασαν τα τηλεγραφήματα του Τρικούπη, ο Γούναρης, ο Μπαλτατζής, ο Θεότοκης, ο Στράτος, με τον Πρωτοπαπαδάκη και τον Δούσμανη, αλλά τους είπε ότι οι Τούρκοι προσπάθησαν να διαπσάσουν την συνοχή του Σώματός του, Ανεπιτυχώς.
(Και όμως για αυτά τα καθάρματα κάποιοι Βασιλοφρονες έκλεγαν γιατί τα εκτέλεσαν αδίκως). 


Από τις 14 Αυγούστου
 μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, ο ελληνικός στρατός υποχώρησε 321 χιλιόμετρα. Ο πεζός Τουρκικός Στρατός δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον Σιδηρόδρομο, αλλά η 5η Μεραρχία Ιππικού εφτασε στο Σαλιχλί. 
Τους απέκρουσε το 5/42 Σύνταγμα Ευζώνων με επικεφαλής τον Νικόλαο Πλαστήρα που κάλυπτε  την   υποχώρηση της 1ης Μεραρχίας, και των τμημάτων της 4ης, της 7ης, και της 9ης, που ακολουθούσαν. Το Σαλιχλή  είχε πληθυσμό 7.500 κατοίκων, από τους οποίους πάνω από 2000 ήσαν Ελληνόφωνοι Ελληνες υπήρχαν και μερικές οικογένειες Αρμενίων. Αυοί έφυγαν μαζί με τον Ελληνικό Στρατό και οι περισσότεροι έβαλαν φωτιά και εκαψαν τα σπίτια που εγκατέλειψαν. Οι Τούρκοι λένε τώρα ότι «ο ελληνικός στρατός,, κατά την αποχώρησή του από το Σαλιχλή προχώρησε σε σημαντικές καταστροφές εφαρμόζοντας τακτική καμένης γης».

Στις 23 Αυγούστου/5 Σεπτεμβρίου, έφυγαν για την Σμύρνη ο Θεοτόκης μαζί με τον Δούσμανη και πήραν μαζί τους τον Πολυμενάκο που ανέλαβε Αρχιστράτηγος και τους Πάλλη και Σαρηγιάννη που ησαν του Παπούλα. Οι προδότες υποσχόντουσαν ότι,








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Πούτιν κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο του Μίνιν και του Ποζάρσκι που ηγήθηκαν του λαικού Στρατού το 1612 και απελευθέρωσε τη Μόσχα από την Πολωνολίθουανική Κατοχή

   Η εθνική ενότητα είναι η βάση κάθε νίκης της Ρωσίας . Ο Πούτιν κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο  του Κούζμα Μίνιν και του Ντμίτρι Ποζάρσκι ...