26/8/24

102 Χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Στις 26 Αυγούστου/8 Σεπτεμβρίου οι προφυλακές του Ιππικου του Κεμάλ βρισκόντοσαν 40 χιλιόμετρά από την Σμύρνη. Οι Τούρκοι εκαναν διάβημα για τις καταστροφές που εκανε ο Ελληνικός Στρατός κατα την υποχώρισή του. Ο Προδότης Βασιλιλας ανέθεσε την εντολή σχηματσμού κυβέρνησης "Κοινής Σωτηρίας" στον Καλογερόπουλο . Ο Θεοτόκης τέλειωσε την δουλειά στην Σμύρνη και Γύριζε πίσω. Το ΚΚΕ ζητούσε εκλογές με Απλή Αναλογική



26 Αυγούστου/8 Σεπτεμβρίου 1922.
Τηλεγράφημα του Φετίχ Οκιάρ Μπέη από το Λονδίνο προς τον Ατατούρκ: «Η Βρετανία θέλει μια γρήγορη κατάπαυση του πυρός και συμφωνία...»
26 Αυγούστου/8 Σεπτεμβρίου 1922. Τηλεγράφημα του στρατηγού Harington, αρχιστράτηγου των βρετανικών στρατευμάτων στην Κωνσταντινούπολη, προς το βρετανικό υπουργείο Άμυνας: «... Η κατάσταση είναι σοβαρή. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο για κατάπαυση του πυρός. Ο Έλληνας δεν σκέφτεται τίποτα άλλο παρά να δραπετεύσει από την Ανατολία!»












1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Νικόλαος Καλογερόπουλος, μέλος της Στοάς Πυθαγόρας, της Στοάς με τους περισσότερους πρωθυπουργούς:

https://www.grandlodge.gr/kalogeropoulos-nikolaos-w-18572.html

Οι Τυφεκιοφόροι της 114ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας απελευθέρωσαν σήμερα το Ουκραϊνσκ μετά από αγώνα πολλών ημερών και ύψωσαν το λάβαρο της Ταξιαρχίας με το σφυροδρέπανο.

  Ο ρωσικός στρατός ισοπέδωσε  σήμερα την προσωρινή βάση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο χωριό Ζβάνοβκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσ...