23/8/24

Αντίο πετροδολάριο: 159 χώρες σχεδιάζουν να ενταχθούν στο νέο σύστημα πληρωμών BRICS

 

 Η επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, Ελβίρα Ναμπούλινα  , δήλωσε ότι 159 χώρες είναι έτοιμες να ενταχιούν στο νέο σύστημα πληρωμών BRICS μόλις αυτό λειτουργήσει.
Το πολυαναμενόμενο διεθνές σύστημα πληρωμών BRICS που σχδίασε η  Ρωσίας θα είναι έτοιμο να ξεκινήσει τον Οκτώβριο και 159 χώρες,  βρίσκονται στη διαδικασία σταδιακής κατάργησης του δολαρίου ΗΠΑ ως επίσημου νομίσματος διακανονισμού. 
 Για αρκετά χρόνια, η Ρωσία και άλλες χώρες μέλη των BRICS εργάζονται για να δημιουργήσουν μια εναλλακτική λύση στο ελεγχόμενο από τη Δύση διεθνές σύστημα διακανονισμού SWIFT. 
Στη Ρωσία απαγορεύτηκε να χρησιμοποιεί το SWIFT, αλλά τώρα έχει προκύψει το νέο σύστημα των  BRICS που απειλεί να καταστήσει το SWIFT παρωχημένο. 
 Εάν το νέο σύστημα πληρωμών αποδειχθεί επιτυχές, θα καταστήσει επίσης τα γραμμάτια της Federal Reserve (Fed) παρωχημένα. 
Ο κόσμος δεν θα είναι πλέον όμηρος του λεγόμενου πετροδολαρίου. Οι συνεχιζόμενες δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας έχουν επιταχύνει μόνο τον ρυθμό ανάπτυξης του νέου συστήματος πληρωμών των BRICS που σχεδίασε η Ρωσία και διευκολύνει την υιοθέτηση τοπικών νομισμάτων και εναλλακτικών μεθόδων πληρωμής που θα παρακάμψουν εντελώς το δολάριο ΗΠΑ. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

υπάρχουν άτομα σαν τον Γιαλτουρίδη που θεωρούν ότι το δολλάριο θα υπάρχει για 1000 χρόνια ακόμη ενώ κανένα νόμισμα δεν έχει κρατήσει πάνω από 80 χρόνια παντοδυναμίας, οι ΗΠΑ μπορεί να μην υπάρχουν σε 10 χρόνια, όταν αποκαθηλωθεί το δολλάριο θα προσπαθήσει όλος ο πλανήτης να το ξεφορτωθεί και να το σπρώξει πίσω στις ΗΠΑ ή στους διαδόχους οι οποίοι αν δεν κάνουν κάποια συμφωνία θα πέσουν όλοι να τους φάνε, θέλω να δω τις ΗΠΑ σε μνημόνια

Οι Τυφεκιοφόροι της 114ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας απελευθέρωσαν σήμερα το Ουκραϊνσκ μετά από αγώνα πολλών ημερών και ύψωσαν το λάβαρο της Ταξιαρχίας με το σφυροδρέπανο.

  Ο ρωσικός στρατός ισοπέδωσε  σήμερα την προσωρινή βάση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο χωριό Ζβάνοβκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσ...