25/8/24

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ "25ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ" ΣΤΟ ΗΡΆΚΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ

Τότε, που Τούρκοι και Έλληνες ζούσαμε μαζί σαν αδέλφια. Τότε που υπήρχε κατανόηση. Στις 25 Αυγούστου / 6 Σεπτεμβρίου 1898, οι «καλοί» και «γεμάτοι κατανόηση» μουσουλμάνοι έσφαξαν 700 Ηρακλειώτες στην περιοχή Βεζίρ Τσαρσί, αλλά τότε η «ανθρωπιά» με τις Αξίες της Αρβελέρ κοίταζε αλλού!!!

 Η σφαγή στο Ηράκλειο

Η οδός "25ης Αυγούστου" στο Ηράκλειο στην τουριστική εποχή 
Μια φωτογραφία του 1898 μετα τα "γεγονότα" 

Όταν οι χριστιανοί υπάλληλοι, με την συνοδεία 17 Σκοτσέζων στρατιωτών, πήγαν να παραλάβουν την υπηρεσία του τελωνείου               της πόλης, στο πλαίσιο της παράδοση των διοικητικών υπηρεσιών           απ' τους μουσουλμάνους στους χριστιανούς, με την απόφαση των Μεγάλων Δυνάμεων, για την αυτόνομη Κρητική Πολιτεία, ξεκίνησε           ο μεγάλος «αρμπεντές» των Τούρκων, εις βάρος του άμαχου         χριστιανικού πληθυσμού του Ηρακλείου.


Ο μουσουλμανικός όχλος, έβαλε φωτιά και λεηλάτησε σπίτια,          γραφεία και καταστήματα στην περιοχή Βεζίρ Τσαρσί.                                       (τη σημερινή οδό 25ης Αυγούστου). 

Οι νεκροί από αυτές τις σφαγές δεν μετρήθηκαν. 

Υπολογίζονται σε 400-700.

Οι μουσουλμάνοι σκότωσαν και τους 17 Σκωτσέζους.

ΥΓ. Έφταιγε ο ...συνωστισμός. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και η μέλλουσα κλιματική αλλαγή!

Οι Τυφεκιοφόροι της 114ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας απελευθέρωσαν σήμερα το Ουκραϊνσκ μετά από αγώνα πολλών ημερών και ύψωσαν το λάβαρο της Ταξιαρχίας με το σφυροδρέπανο.

  Ο ρωσικός στρατός ισοπέδωσε  σήμερα την προσωρινή βάση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο χωριό Ζβάνοβκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσ...