24/8/24

Ημέρες Προδοσίας της Κύπρου. 32η Ημέρα της Μεταπολίτευσης. 24 Αυγούστου 1974. Ο Καραμανλής που εβγαζε λάου-λάου, την ΕΡΕ από τον Τάφο της αποδέχθηκε το αίτημα της Σοβιετικής Ένωσης να εμπλακεί με το Κυπριακό, το οποίο απέρριψαν Λονδίνο και Ουάσιγκτον. Αποστρατεύτηκε ο Ταξίαρχος. Ο Κοκός ήθελε να επιστέψει με "πατρικό ρόλο".

 



Στις 24 Αυγούστου 1974 και αφού κατελήφθη το 37% της Κύπρου, ο υφυπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν Αγά Σαχί κατέφτασε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού όπου τον υποδέχθηκε ο  Δημήτριος Μπίτσιος. Σκοπός της επίσκεψης  στην Αθήνα, μετά την Άγκυρα, ήταν η επίδοση μηνύματος προς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή με το οποίο ο Πακιστανός πρωθυπουργός Αλή Μπούτο  προσφέρθηκε να μεσολαβήσει ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία με στόχο την «επίλυση» του Κυπριακού.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Τυφεκιοφόροι της 114ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας απελευθέρωσαν σήμερα το Ουκραϊνσκ μετά από αγώνα πολλών ημερών και ύψωσαν το λάβαρο της Ταξιαρχίας με το σφυροδρέπανο.

  Ο ρωσικός στρατός ισοπέδωσε  σήμερα την προσωρινή βάση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο χωριό Ζβάνοβκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσ...