29/8/24

102 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΟΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΟΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΧΑΤΖΗΑΝΕΣΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΑΧΕΙΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ

Ο κ.Στράτος δεν ανέμενε να δικαστεί και να εκτελεστεί και έκτιζε το προφίλ των ευθυνών του Γούναρη διότι ενόμιζε ότι ότι με το  «ατύχημα» και την υποστήριξη της αγγλίας και της Στοάς  θα την έβγαζαν καθαρή.  
Ο Στράτος λέγει ότι ο Γούναρης και όχι ο Βασιλιάς αποφάσισε την αντικατάσταση του Παπούλα από την Αρχιστρατηγία ενώ βρισκόταν στην Γενοβα  κατά την δεύτερη Πρωθυπουργία του, μετά την παραίτηση του Φεβρουαρίου.
 Η διάσκεψη άρχισε στις 28 Μαρτίου/10 Απριλίου 1922. Είχε προηγηθεί η επίσκεψη στο Λονδίνο.
 Η Συνάντηση Τριανταφυλλάκου με τον Γιουσουφ Κεμάλ Μπέη στην Κωνσταντινούολη έγινε στις 3 Μάιου 1922 με το Γρηγοριανό, που ήταν 20 Απριλίου 1922 με το παλιό στην Αθήνα.

Υπομονή, θα βάλουμε και την ομιλία τυ Λόρδου Κώρζον ,μετα τις αποφάσεις του Μαρτίου. (10/23 Μαρτίου 1922). 

Άρα , έχουμε τους εξής Σταθμούς:

 Μάρτιο το Παρίσι. Απρίλιο την Γένοβα και Μάιο την Κωνσταντινούπολη






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Τυφεκιοφόροι της 114ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας απελευθέρωσαν σήμερα το Ουκραϊνσκ μετά από αγώνα πολλών ημερών και ύψωσαν το λάβαρο της Ταξιαρχίας με το σφυροδρέπανο.

  Ο ρωσικός στρατός ισοπέδωσε  σήμερα την προσωρινή βάση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο χωριό Ζβάνοβκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσ...