25/8/24

102 χρονια απο την Μικρασιατική Προδοσία. Στις 25 Αυγούστου/7 Σετπεμβρίου 1922 παραιτήθηκε η κυβέρνηση Πρωτοπαπαδάκη. Η Σμύρνη παραδόθηκε από τον ελληνικό Στρατό στους 'Αγγλους που εγγθήθηκαν την εκκένωση


ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΤΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΈΣ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΠΑΝ !!!!





 


Οι Λογοκριμένες εφημερίδες σημοσίευαν ανακοινωθέντα ότι το Μέτωπο στις 25 Αυγούστου/7 Σεπτεμβρίου  βρισκόταν 70 χλμ από την Σμύρνη. O Στρατός, στις 23 Αυγούστου/5 Σεπτεμβρίου 1922 βρισκόταν στο Σαλιχλί, 93 χιλιόμετρα από τη Σμύρνη. Στα 70 χιλιόμετρα ήταν η θέση του Στρατού στις 24 Αυγούστου/ 6 Σεπτεμβρίου. Δηλαδή 23 χιλόμετρα σε νία ημέρα. Άρα στις 25 Αυγούστου/7 Σεπτεμβρίου θα ήταν κοντά στοΤουρκουτλού στα 50 Χιλίομετρα.





Ξαφνικά εμφανίστηκε και η 2α Μεραρχία υπό τον Γονατα. Στην ανακοίνωση των Προδοτών συνεχίστηκαν τα χοντρά ψέματα ότι δήθεν οι Προδότες Τρικούπης και Διγενής πέρασαν από Ουσάκ με την οπισθοφυλακή και ότι περικυκλώθηκαν και συνελήθησαν μετά, ενώ παραδόθηκαν στις 20 Αυγούστου/2 Σεπτεμβρίου στο χωριό Γκοτζέμ 15 χιλιόμετρα από το Ουσάκ.
Η ανακοίνωση των παραιτηθέντων Προδοτών, η οποία συνετάχθη στην Σμύρνη από τον προδότη Θεοτόκη και τους Δοούσμανη Πολυμενάκο, και στάλθηκε στην Αθήνα μας επιβεβαιώνει ότι οι Προδότες Τρικούπης, Διγενής, Δημαράς, ε΄λιχαν εγκαταλείψει τις μονάδες τους  και τους στρατιώτεα τους και εφαχνανεπαφή με τον Κεμάλ   για να παραδοθούν και να μείνουν ζωντανοί.


      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Τυφεκιοφόροι της 114ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας απελευθέρωσαν σήμερα το Ουκραϊνσκ μετά από αγώνα πολλών ημερών και ύψωσαν το λάβαρο της Ταξιαρχίας με το σφυροδρέπανο.

  Ο ρωσικός στρατός ισοπέδωσε  σήμερα την προσωρινή βάση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο χωριό Ζβάνοβκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσ...