25/8/24

O πολυεκατομμυριούχος ιδρυτής της πλατφόρμας «Τέλγκραμ» Πάβελ Ντούροφ συνελήφθη χθες το βράδυ από τις Γαλλικές Αρχές στο αεροδρόμιο «Λε Μπουρζέ» όπου προσγειώθηκε με ιδιωτικό αεροσκάφος από το Μπακού, κατόπιν αιτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών.


 Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του «Τέλγκραμ» Πάβελ Ντούροφ , έχοντας εγκαταλείψει τη Ρωσία αναζητώντας το καθεστώς του «ανθρώπου του κόσμου», παρέμεινε  για τη δυτική κοινωνίαένας «επικίνδυνος Ρώσος», παρά τις προσπάθειες να αποστασιοποιηθεί από την πατρίδα του.

«Ο Ντούροφ  ήθελε να είναι ένας λαμπρός «άνθρωπος του κόσμου» που ζει πολύ καλά χωρίς την πατρίδα του. Υπολόγισε λάθος!», τόνισε ο  Μεντβέντεφ. 

Οι γαλλικές αρχές κατηγορούν  τον Ντούροφ  για συνέργεια στην τρομοκρατία και τη διακίνηση ναρκωτικών.

Ο ιδρυτής του  "Τέλεγκραμ" TΠάβελ Ντούροφ θα αφεθεί ελεύθερος εάν συμφωνήσει να συνεργαστεί με τη Δύση, δήλωσε ο Κύριλ Καμπάνοφ, μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Ρωσίας, που τόνισε , ότι είναι δύσκολο για τη Ρωσία να παράσχει βοήθεια στον επιχειρηματία, αφού είναι πολίτης της Γαλλίας. 
" Πιστεύω ότι τώρα θα προσπαθήσουν τελικά να θέσουν τον Ντούροφ υπό έλεγχο.   Πιστεύω ότι αν βγει ο Ντούροφ, τότε θα έχει έρθει σε συμφωνία με τη Δύση, και το Telegram θα τεθεί εφεξής υπό έλεγχο. Εάν κρατείται, τότε δεν  θα συμφωνεί", δήλωσε ο Καμπάνοφ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αν και πιστεύω ότι είναι ψυχολογική επιχείρηση τύπου Σνόουντεν, πιθανόν να είναι κάποιος χαζούλιακας που νομίζει ότι μπορεί να είναι "πολίτης του κόσμου" χωρίς να είναι Χάζαρος ή να έχει συμβόλαια με αυτούς

Οι Τυφεκιοφόροι της 114ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας απελευθέρωσαν σήμερα το Ουκραϊνσκ μετά από αγώνα πολλών ημερών και ύψωσαν το λάβαρο της Ταξιαρχίας με το σφυροδρέπανο.

  Ο ρωσικός στρατός ισοπέδωσε  σήμερα την προσωρινή βάση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο χωριό Ζβάνοβκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσ...