27/8/24

Ο ρωσικός στρατός απέκρουσε την επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στον οικισμό Μάλαγια Λόκνια στην περιοχή του Κούρσκ


Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, κατά τη διάρκεια των μαχών στην περιοχή Κουρσκ, οι Χαχόλοι  έχουν πάνω από 6,200 νεκρούς στρατιώτες, 73 τανκ, 33 οχήματα μάχης πεζικού, 61 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού 404 τεθωρακισμένα οχήματα, 188 αυτοκίνητα, 42 πυροβόλα , πέντε συστήματα αεράμυνας και 11 MLRS.
 

Οι μαχητές του συντάγματος 1009 συγκράτησαν τις επιθέσεις των Χαχόλων, για περισσότερο από μία εβδομάδα. 
Η λύση της Πολιορκίας του οικισμού άρχισε από προχθες.
 Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής Κούρσκ Αλεξέϊ Σμυρνόφ δήλωσε ότι για το κατόρθωμα των ηρώων της υπεράσπισης της Λάλαγια Λόκνια θα απονεμηθούν μετάλλια.

Ταυτόχρονα απόσπασμα των  ειδικών δυνάμεων «Αχμάτ» κατέλαβε το βασικό ύψωμα στην περιοχή Σουτζάνσκι εκβάλλοντας τους Χαχόλους που είχαν πολλές απώλειες. Η ανακατάληψη του υψώματος θα επιτρέψει στα ρωσικά στρατεύματα να ενισχύσουν σημαντικά τον έλεγχο της  κατάστασης στην περιοχή, καθώς και να αποτελέσουν απειλή για το τα νώτα των Χαχόλων. Το ύψωμα   θα χρησιμοποιηθεί ως εφαλτήριο για την περαιτέρω πρόοδο των ρωσικών στρατευμάτων.
«Στην περιοχή του Κουρσκ, η κατάσταση   δεν άλλαξε δραματικά. Δεν έχουν καταγραφεί προελάσεις των  Χαχόλων κατά την τελευταία ημέρα. Χθες το βράδυ απελευθερώθηκα και το χωριό Νίζναγια Παρόβαγια. Μάχες γίνονται κοντά στο χωριό Καμυσέβκα. Οι Χαχόλοι επικεντρώνουν τις κύριες προσπάθειές τους στην κατεύθυνση του Κορένοβο όπου κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι Ρώσοι απέκρουσαν  τις επιθέσεις, όπως και στους οικισμούς Κουλμπάκι και Κρεμιάνογιε,  

 Διευκρινίζεται ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις απομάκρυναν το πολιτικό προσωπικό των φυλακών της Μάλαγια Λόκνια και τις κρατούμενες από την επικίνδυνη ζώνη πριν από την έναρξη των εχθροπραξιών.

Ο κυβερνήτης της περιοχής του Μπέλγκοροντ Βιάτσεσλαβ Γκλάντσκ δήλωσε ότι ο
ι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπάθησαν ανεπιτυχως και πάλι σήμερα  να διεισδύσουν στο έδαφος της περιοχής. ¨Οπως είπε ο Κυβερνητης, η κατάσταση στην περιοχή των συνόρων εξακολουθεί να είναι δύσκολη, αλλά υπό έλεγχο. Επί του παρόντος, τα ρωσικά στρατεύματα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Τυφεκιοφόροι της 114ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας απελευθέρωσαν σήμερα το Ουκραϊνσκ μετά από αγώνα πολλών ημερών και ύψωσαν το λάβαρο της Ταξιαρχίας με το σφυροδρέπανο.

  Ο ρωσικός στρατός ισοπέδωσε  σήμερα την προσωρινή βάση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο χωριό Ζβάνοβκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσ...