29/8/24

Οι Ρώσοι με ραγδαία προέλαση έφθασαν στα 25 Χιλιόμετρα ανατολικά του Σλαβιάνσκ


 Οι "Γενναίοι" του Στρατηγού Μορντίτσεφ που συνεχίζουν την ταχεία προέλαση προς το Πακρόφσκι ύψωσαν  την τρίχρωμη σημαία πάνω από το διοικητικό κτίριο του ορυχείου το ορυχείο  «Ρωσία» (ουκρανικά: Kotlyarovskaya) κοντά στο Σελίντοβο .
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ , μονάδες του Σώματος Στρατού «Δύση» κατέλαβαν τον οικισμό Συνκόβκα , διαλύοντας νικώντας  τις άμυνες του εχθρού. Μικρές διάσπαρτες ομάδες Χαχόλων  κρύφτηκαν σε υπόγεια, αλλά δεν  παρέχουν οργανωμένη αντίσταση. Το χωριό βρίσκεται στα περίχωρα του Κουπιάνσκ.
To Σώμα Στρατού «Δύση» ανέλαβε σήμερα  τον πλήρη έλεγχο του Οικισμού Στελμάχιβκα στον ΛΔ Λουγκάνσκ που είναι στα σύνορα με το Χάρκοβο και τo Σώμα Στρατού «Κέντρο» τον οικισμό Νικολάεβκα στη ΛΔ Ντόνετσκ που βρίσκεται ανατολικά του Σλαβιάνσκ.
Οι σήκωσε την τρίχρωμη σημαία πάνω από το ορυχείο Rossiya κοντά στο Selidovo (ΒΙΝΤΕΟ, ΧΑΡΤΗΣ) 29.08.2024 - 13:27 "Γενναίος" σήκωσε την τρίχρωμη σημαία πάνω από το ορυχείο Rossiya κοντά στο Selidovo (ΒΙΝΤΕΟ, ΧΑΡΤΗΣ) | Ρωσική Άνοιξη Ο "γενναίος" σήκωσε την τρίχρωμη σημαία πάνω από το ορυχείο Rossiya κοντά στο Selidovo (DPR). Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην κατεύθυνση Pokrovsky, μονάδες της ομάδας στρατευμάτων Center άρχισαν να εισβάλλουν στη σημαντική πόλη Selidovo και ύψωσαν τη σημαία της χώρας μας πάνω από το διοικητικό κτίριο του ορυχείου Rossiya (ουκρανικά: Kotlyarovskaya) στα περίχωρα του Selidovo.

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας αμακοίνωσε ότι οι μονάδες ανέφεραν την καταμέτρηση 1790 πτωμάτων

Τα πτώματα ανακαλύφθηκαν κοντά στην Grodivka, την Karlovka την Mikhailovka στην Petropavlovka και το Kupyansk (περιοχή Χάρκοβο), το Torskoye και το Serebryanka (DPR), στο Chasov Yar, Krasnogorovka, Karpovka, Stupki και Konstantinovka στη DPR. Όπου έγιναν μάχες.

Ο ρωσικός στρατός ελέγχει το 40% της πόλης Τσασόβ Γιάρ , δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση ο Andriy Polukhin, εκπρόσωπος της 24ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Χαχόλων.  

Η ουκρανική πλευρά έχασε , δυο αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού M113, 5 πυροβόλα D-20, 5 οβιδοβόλα D-30 και ένα αντιαρματικό πυροβόλο Rapier, 3 αμερικανικα οβιδοβόλα M198, ένα βρετανικό οβιδοβόλο FH-70, ένα οβιδοβόλο Msta-B, και  5 σταθμούς ηλεκτρονικού πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Τυφεκιοφόροι της 114ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας απελευθέρωσαν σήμερα το Ουκραϊνσκ μετά από αγώνα πολλών ημερών και ύψωσαν το λάβαρο της Ταξιαρχίας με το σφυροδρέπανο.

  Ο ρωσικός στρατός ισοπέδωσε  σήμερα την προσωρινή βάση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο χωριό Ζβάνοβκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσ...