30/8/24

Η Κατάσταση στην περιοχή της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στο Ντονμπάς,

 



Στο μέτωπο του Πακρόβσκ (Κρασνοαρμέσκ για τους Ρώσους), οι «Σομαλοί» εκκαθάρισαν  την Καρλίβκα  και ύψωσαν την τρίχρωμη. 

 Οι επιζώντες Χαχόλοι  κατέφυγαν στη γειτονική Γκολιτσινοβκα.

 Στο Σολίντοβο γίνονται οδομαχίες. Έχει εκκαθαριστεί σχεδόν το 40% της πόλης.  Στη Μιχαήλοβκα οι Ρώσοι  προχωρούν  κατά μήκος των οδών  Στεποβαγιά και Σκολναγια  σε βάθος 650 μέτρων.

Σήμερα το πρωί ο ρωσικός στρατός επιτίθεται και προς τα μέτωπα του Τορέτσκ (άλλωτε Τζερζίσνκ) και του Κουπιάνσκ. 
Στο μέτωπο του Τορέτσκ εκκαθαρίζεται η δασική ζώνη ανατολικά της Παντελεημονοβκα. 
Στο μέτωπο του Κουπιάνσκ ο ρωσικός στρατός έχει προχωρήσει  στις περιοχές των οικισμών Sinkovka, Peschanoe και Rozivka. Στο μέτωπο που βρίσκεται ανατολικά της Αντρέεβκα η προέλαση σήμερα είναι 2 χλμ. Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ τα ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες στις θέσεις του ουκρανικού στρατού 23 φορές.
Βόρεια της Κωνσταντίνοβκα οι ένοπλες δυνάμεις Ρωσικής Ομοσπονδίας επιτείνεται τους Χαχόλους που έχουν οχυρωθεί στην περιοχή της εταιρείας «Σαχταρ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Τυφεκιοφόροι της 114ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας απελευθέρωσαν σήμερα το Ουκραϊνσκ μετά από αγώνα πολλών ημερών και ύψωσαν το λάβαρο της Ταξιαρχίας με το σφυροδρέπανο.

  Ο ρωσικός στρατός ισοπέδωσε  σήμερα την προσωρινή βάση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο χωριό Ζβάνοβκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσ...