27/8/24

Πακρόβσκ, Τσασόβ Γιάρ, Τορέτσκ. Τα νέα από το μέτωπο της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης

Τα Ρωσικά στρατεύματα απελευθέρωσαν σήμερα την  Ορλόβκα στη ΛΔ Ντόνετσκ.

Μονάδες του Σώματος Στρατού «Κέντρο» , πήραν τον έλεγχο του Οικισμού Ορλόβκα  στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Το Σώμα απέκρουσε επτά αντεπιθέσεις της 150ης και 151ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Χαχόλων και της 25ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας. 

Οι Χαχόλοι σε αυτό το μέτωπο άφησαν στο πεδίο της Μάχης 530 πτώματα. Καταστράφηκαν , ένα άρμα μάχης, τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα, και 4 αυτοκινούμενα πυροβόλα 


Στο Τσασόβ Γιάρ οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται στο ανατολικό τμήμα της πόλης. Οι πρόοδος στο Τορέτσκ συνεχίζεται.

Στο μέτωπο του Πακρόφσκι οι Ρώσοι εκκαθαρίζουν το χωριό Νικολάεβκα που είναι ο τελευταίος οικισμός πριν από το Μύρνογκραντ. Απόσυρση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από τον οικισμό  Καλίνοβο .Τώρα η φρουρά στο Καρλόφσκι απειλείται να περικυκλωθεί .

Στο Μέτωπο του Ντόνετσκ ,μάχες στην Κωστιαντινιβκα .Οδομαχίες στην Νοβογκροντίβκα όπου σημειώνεται  σημαντική πρόοδος Οι Ρώσοι εκδιώκουν με βεβαιότητα τους Χαχόλους από τον οικισμό. Στη Γκρόντιβκα, οι Ρώσοι έχουν προχωρήσει προς την οδό Σεβτσένκο. «Βόρεια της Μιχαϊλοβκα, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν οχυρωθεί στις εγκαταστάσεις παραγωγής του ορυχείου Kotlyarevskaya. Στην κατεύθυνση του Νότιου Ντόνετσκ, υπήρξαν αναφορές για την έναρξη της επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων RF στο Βουλεντάρ .

 Στο Μέτωπο της Ζαπορόζιε, οι μάχες θέσεων συνεχίζονται. Δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Τυφεκιοφόροι της 114ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας απελευθέρωσαν σήμερα το Ουκραϊνσκ μετά από αγώνα πολλών ημερών και ύψωσαν το λάβαρο της Ταξιαρχίας με το σφυροδρέπανο.

  Ο ρωσικός στρατός ισοπέδωσε  σήμερα την προσωρινή βάση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο χωριό Ζβάνοβκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσ...