30/8/24

Η Κατάσταση στο Κουρσκ σήμερα το πρωί

Το πρωί της 30ής Αυγούστου, εκτυλίσσονται σφοδρές μάχες,  στη Σούτζα ενω οι μάχες στο Κορένεβο μετα την επίθεση των Χαχόλων που αποκρούστηκε κόπασαν 

Στο βόρειο τμήμα της περιοχής Σουτζάνασκι , οι Χαχόλοι επιτέθηκαν στην περιοχή των οικισμών Κομίσεβκα και Κιρέεβκα. Αποκρούστηκαν και άφησαν πίσω τους περίπου 40 πτώματα. Κάηκαν επίσης δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης. (δυτικού τύπου). Στα νότια της περιοχής  Σουτζάνασκι , οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις χτυπούν τους Χαχόλους  με πυροβολικό. Μάχες  στους Οικισμούς Τσεκαρσκαγιά Κονοπέλκα , Πλέχοβο και Μπόρκι. Εδώ σκοτώθηκαν  30 Χαχόλοι και καταστράφηκαν  πέντε τεθωρακισμένα οχήματα. Τα ξημερώματα καταστράφηκαν αρκετές διμοιρίες στο Μπόρκι και τη Μαρτινοβκα.   

Το βράδυ της 29ης Αυγούστου υπήρξε επιδείνωση της κατάστασης στην περιοχή Γκλουχόβσκι. Εκεί η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά τεταμένη. Υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τις προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να προχωρήσουν προς την κατεύθυνση της Σεπτουχόβκα  Η επίθεση των Χαχόλων  στην Κομάροβκα  αποκρούστηκε.
Ο υποστράτηγος Άπτου Αλαουντίνοφ στην ενημέρωση που εκανε τα μεσάνυχτα  παραπονήθηκε. «Σήμερα, έχουμε μικρή ψαριά. Αυτή τη νύχτα, καταστρέψαμε ένα τανκ. και δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης», είπε ,σε βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι Telegram. 
 Ο Αλουντίνοφ είπε   ότι ολόκληρο το μέτωπο του Κουρσκ είναι ελεγχόμενο και σταθερό και ότι ο Χαχόλοι συνεχίζουν να υφίστανται μεγάλες απώλειες . « Αναμένουμε ότι ο εχθρός «πρέπει να εμφανιστεί κάπου», σημείωσε.

Ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας Ανατόλι Βάσσερμαν προέβλεψε ότι η εκδίωξη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από το ρωσικό έδαφος θα διαρκέσει περίπου μέχρι τον Οκτωβριο. «Η κατάσταση έχει ως εξής:  Μετέφεραν 20 χιλιάδες ανθρώπους στην περιοχή Κουρσκ. Έχουμε σκοτώσει περίπου τους 7500. Αν καταστρέφουμε περίπου 400 μαχητές κάθε μέρα,  θα χρειαστούν 40-50 ημέρες  για την  πλήρη καταστροφή όλων αυτών των δυνάμεων . "Και θα πρέπει να τους καταστρέψουμε, προφανώς εντελώς, αφού προφανώς  αν υποχωρήσουν θα τους εκτελέσουν, ο Ζελένσκι και οι δικοί του"είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Τυφεκιοφόροι της 114ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας απελευθέρωσαν σήμερα το Ουκραϊνσκ μετά από αγώνα πολλών ημερών και ύψωσαν το λάβαρο της Ταξιαρχίας με το σφυροδρέπανο.

  Ο ρωσικός στρατός ισοπέδωσε  σήμερα την προσωρινή βάση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο χωριό Ζβάνοβκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσ...