28/8/24

Τα νέα από την Ειδική στρατιωτική Επιχείρηση στο Ντόνετσκ το βράδυ της 28ης Αυγούστου. Διαβάστε επίσης: Ο ρωσικός στρατός άρχισε την επίθεση στην πόλη-κλειδί Σελίντοβο στο μέτωπο του Πακρόσφσκ και απελευθέρωσε την Κωστιαντίνιβκα στο μέτωπο του Βουλεντάρ.


 Οι «γενναίοι» του στρατηγού  Μορντβίτσεφ  ,ξεκίνησαν επίθεση στην πόλη-κλειδί  Σελίντοβο  στην κατεύθυνση του Πακρόφσκ. Με το πρώτο σκοτάδι ξεκίησε το μπαράζ πυροβολικού και  οι ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης έχει ήδη εισβάλει στο π0ολεοδομικό συγκρότημα.

Στο μετωπο του Πακρόβσκ , τα ρωσικά στρατεύματα πήραν τον έλεγχο τριών ακόμη οικισμών, συμπεριλαμβανομένων των  Καμίσεβκα, Ζαβέτνογιε και του Πτίτσε που «εκκαθαρίστηκε» πλήρως Υπάρχει πολύ σοβαρή πίεση στους Χαχόλους, επειδή έπεσαν το Καλίνοβο  και το  Μέρμικ και οι Ρώσοι ελέγχουν τον αυτοκινητόδρομο E50, γεγονός που περιέπλεξε σημαντικά τον εφοδιασμό αυτών που βρίσκονται ακόμα στην Καρλίβκα που έχεα ουσιαστικά περικυκλωθεί.

Σε αυτόν τον τομέα του Μετώπου, οι Χαχόλοι εξαπέλυσαν   επτά αντεπιθέσεις που αποκρούστηκαν. Οι διοικητές των ρωσικών μονάδων ανέφεραν την καταμέτρηση 475 πτωμάτων στρατιωτών  από το 144ο Σύνταγμα Πεζικού, την 25η  Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχίες, την 37η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, την 15η Ταξιαρχία της Εθνικής Φρουράς, καθώς και την ταξιαρχία «Λιούτ» της Αστυνομίας της Ουκρανίας. 

Οι Ένοπλες  Χαχόλοι έχασαν επίσης ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού M113, δύο αυτοκίνητα, ένα οβιδοβόλο M777 155 mm,  4 πυροβόλα των 152, δύο αυτοκινούμενα πυροβόλα και δύο οβιδοβόλα  των 122 mm.

Νωρίτερα, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε 

ότι το χωριό Καμίσεβκα ,τέθηκε υπό τον έλεγχο του ρωσικού 

στρατού.


Στη νότια κατεύθυνση του Ντόνετσκ τα ρωσικά στρατεύματα τις τελευταίες ημέρες, έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στην περιοχή του Βουλεντάρ και, έχουν απελευθερώσει περίπου 50 τετραγωνικά χιλιόμετρα στα βορειοανατολικά του Βουλεντάρ. Σήμερα επιβεβαιώθηκε η κατάληψη της Κωνσταντίνοβκα από την οποία διέρχεται ο δρόμος 532  που αποτελεί  «στρατηγική διαδρομή» εφοδιασμού των Χαχόλων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Τυφεκιοφόροι της 114ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας απελευθέρωσαν σήμερα το Ουκραϊνσκ μετά από αγώνα πολλών ημερών και ύψωσαν το λάβαρο της Ταξιαρχίας με το σφυροδρέπανο.

  Ο ρωσικός στρατός ισοπέδωσε  σήμερα την προσωρινή βάση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο χωριό Ζβάνοβκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσ...