26/8/24

Μαζικό χτύπημα σε στόχους στην Ουκρανία:

Πολλές από τις εγκαταστάσεις ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας έχουν υποστεί ζημιές, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Υπάρχει μεγάλη ζημιά στον ενεργειακό τομέα», είπε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

 Ο βομβαρδισμός άρχισε στις 0700 το πρωί με μαζικό χτύπημα σε στόχους στην Ουκρανία. Εκρήξεις αναφέρονται στο Κίεβο, και σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, καταγράφηκαν πλήγματα μα βαλλιστικούς πυραύλους.

 Υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την εκτόξευση πυραύλων κρουζ «Καλίμπρ» από τον ρωσικό στόλο και πυραύλων Kh-101/555 από τη στρατηγική αεροπορία. Εκρήξεις ακούγονται στην περιοχή Χμελνίτσκιι, στο Ντνιπροπετρόφσκ, στο Χάρκοβο, στο Κιροβοχράντ, στη Βίνιτσα και στη Ζαπορίζιε. Στη δυτική Ουκρανία αναφέρονται πλήγματα στο Λούτσκ , στην πόλη Στρούι, και στην περιοχή του Λβόβ. Φέρεται να χτυπήθηκαν εγκαταστάσεις ενεργειακής υποδομής. Ίσως επλήγη η μεγαλύτερη υπόγεια εγκατάσταση αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Ουκρανία και σε όλη την Ευρώπη στο «Bilche-Volytsky» με χωρητικότητα αποθήκευσης 17 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου. 
Οι εκρήξεις στο Κίεβο δεν σταματούν, σύμφωνα με τις αναφορές ουκρανικών μέσων .Σε ορισμένες περιοχές του Κιέβου, το ρεύμα διακόπηκε. Υπάρχουν επίσης προβλήματα με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην Οδησσό. 
Ο επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης του Ζελένσκι , ο Γερμακ είπε ότι ο ρωσικός στρατός χτυπά τον ουκρανικό ενεργειακό τομέα. «Η επιθυμία να καταστρέψουμ την ενέργειά μας θα κοστίσει ακριβά στους Ρώσους, Τις υποδομές τους», είπε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

υποτίθεται ότι μετά από τόσα χρόνια πολέμου δικαιολογείται να καταλάβει το Κίεβο ενω αν το έκανε την πρώτη εβδομάδα θα τον έλεγαν αναθεωρητή και επεκτατικό όπως με την Τουρκία;;;;;

Οι Τυφεκιοφόροι της 114ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας απελευθέρωσαν σήμερα το Ουκραϊνσκ μετά από αγώνα πολλών ημερών και ύψωσαν το λάβαρο της Ταξιαρχίας με το σφυροδρέπανο.

  Ο ρωσικός στρατός ισοπέδωσε  σήμερα την προσωρινή βάση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο χωριό Ζβάνοβκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσ...