13/1/09

947 οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τις επιθέσεις.Oι 635 είναι άμαχοι, γυναίκες και παιδιά

Ο απολογισμός των νεκρών Παλαιστινίων από την ισραηλινή επίθεση έχει ανέλθει στους 947.Τουλάχιστον 47 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους σήμερα, 18η ημέρα της ισραηλινής επίθεσης, και πάνω από 80. Στους νεκρούς περιλαμβάνεται και ένας 75χρονος και τα 11 μέλη της οικογένειάς του, μεταξύ τους τρία του εγγόνια κι η μητέρα τους, που έχασαν της ζωή τους όταν ισραηλινά F-16 βομβάρδισαν την τριώροφη κατοικία τους στην κοινότητα Χοζάα, ανατολικά του Χαν Γιούνες στα σύνορα με το Ισραήλ. Παράλληλα, το πτώμα ενός 92χρονου ανασύρθηκε από τα ερείπια κτηρίου, το οποίο είχε βομβαρδιστεί από το ισραηλινό πυροβολικό προ 10 ημερών.
Aπό τους 947 νεκρούς, οι 635 είναι άμαχοι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Άλλοι 165 νεκροί ανήκαν στην αστυνομική δύναμη της Χαμάς κι οι άλλοι 147 ήσαν μέλη του στρατιωτικού κλάδου της Χαμάς κι άλλων ενόπλων ομάδων.
Τοπικές πηγές αναφέρουν πως 13 μαχητές της Χαμάς ήσαν μεταξύ αυτών που έχασαν τη ζωή τους στις σφοδρές μάχες με τις ισραηλινές δυνάμεις κοντά στη Τζαμπαλίγια.

----------------
Συνεχίζονται τα προβλήματα στη ροή φυσικού αερίου. Το Κίεβο παραδέχθηκε ότι εμποδίζει τη ροή του ρωσικού φυσικού αερίου. Διαμαρτυρίες Ε.Ε. για τα προβλήματα.

Η κρίση με το φυσικό αέριο επιδεινώθηκε σήμερα, καθώς η Ουκρανία παρακρατεί αέριο που προορίζεται για την Ευρώπη μετά από μια σύντομη επανάληψη των ρωσικών εξαγωγών.


Το ρωσικό φυσικό αέριο που μεταφέρθηκε στο ουκρανικό σύστημα αγωγών προκειμένου να επαναληφθεί η παράδοση φορτίων στην Ευρώπη δεν μπορεί να μεταφερθεί πιο πέρα, σύμφωνα με αξιωματούχους της Naftogaz Ukrainy.
«Δεν το δεχόμαστε αυτό (τη μεταφορά του φυσικού αερίου) σημείωσε ο Oleh Dubina, πρόεδρος της Naftogaz, σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο καθώς όπως είπε «αν το είχαμε κάνει αυτό θα είχαμε αφήσει τέσσερις επαρχίες της Ουκρανίας χωρίς δικό τους φυσικό αέριο».
Η Gazprom αύξησε σήμερα το πρωί την πίεση στους αγωγούς της προκειμένου 76 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου να μετακινούνται ημερησίως μέσω της Ουκρανίας προς τη Μολδαβία και άλλα βαλκανικά κράτη.
Με ανακοίνωση της η Naftogaz κατηγόρησε τη Gazprom ότι δεν ενημέρωσε την ουκρανική πλευρά εκ τον προτέρων για το μέγεθος του φορτίου φυσικού αερίου και τη χρονική στιγμή αύξησης της πίεσης, κάνοντας αδύνατη την προετοιμασία των τεχνικών της ουκρανικής εταιρείας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι «υπάρχει πολύ μικρή έως και μηδενική ροή φυσικού αερίου» παρά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι άνοιξαν οι στρόφιγγες προς την Ουκρανία με προορισμό τους ευρωπαίους πελάτες της, κάνοντας λόγο για «πολύ σοβαρή» και «απαράδεκτη» κατάσταση. «Η πληροφορία που έχουμε από τους παρατηρητές μας είναι πολύ μικρή ή και μηδενική ποσότητα φυσικού αερίου διέρχεται αυτήν τη στιγμή.
Νωρίτερα, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το ρωσικό φυσικό αέριο που προορίζεται για την Ευρώπη έφθασε ήδη στην Ουκρανία.
Επίσης, ανακοίνωσε ότι οι ευρωπαίοι παρατηρητές δεν έχουν πλήρη πρόσβαση στους σταθμούς που πρέπει να παρακολουθήσουν. «Η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Δεν υπάρχει δικαιολογία», δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Εκβιασμό» χαρακτήρισε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιούσενκο την απόφαση της Ρωσίας να διακόψει τη μεταφορά φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας την 1η Ιανουαρίου 2009, δημιουργώντας προβλήματα στην παροχή του φυσικού αερίου σε αρκετές χώρες της Ευρώπης.

«Κάθε άτομο που ζει στην Ουκρανία πρέπει να καταλάβει ότι αυτό που συνέβη την 1η Ιανουαρίου δεν είναι εκβιασμός απέναντι στο κράτος μας αλλά απέναντι στον καθένα μας ξεχωριστά», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος κατά την διάρκεια Συνέντευξης Τύπου.
Παράλληλα, το Κίεβο παραδέχθηκε σήμερα ότι παρεμποδίζει τη ροή ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη εξαιτίας των «απαράδεκτων συνθηκών διέλευσης» που έχει επιβάλει η Gazprom, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής εταιρίας υδρογονανθράκων Βαλεντίν Ζεμλιάνσκι.

«Το ρωσικό φυσικό αέριο που προορίζεται για την Ευρώπη δεν μεταφέρεται μέσω των ουκρανικών αγωγών εξαιτίας των απαράδεκτων συνθηκών διέλευσης που έχει επιβάλει η Gazprom», τόνισε ο Ζεμλιάνσκι, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Στην Μόσχα, ο αντιπρόεδρος της Gazprom Αλεξάντρ Μεντβέντεφ δήλωσε νωρίτερα ότι η Ουκρανία εμποδίζει εκ νέου τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. «Το πρωί, η Gazprom άρχισε να εφαρμόζει το σχέδιο επανάληψης των εξαγωγών αερίου στην Ευρώπη. Η Ουκρανία εμπόδισε όλες τις ενέργειές μας όσον αφορά τη ροή του αερίου προς την Ευρώπη. Υπό τις συνθήκες αυτές, δεν έχουν τη δυνατότητα να διασφαλίσουμε τις εξαγωγές φυσικού αερίου μέσω του ουκρανικού εδάφους», πρόσθεσε. «Ενημερώσαμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να παραδώσουμε φυσικό αέριο», τόνισε ο Μεντβέντεφ.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πρωθυπουργοί της Βουλγαρίας και της Σλοβακίας αναμένονται αύριο στην Μόσχα για επείγουσες συνομιλίες σχετικά με την κρίση στο φυσικό αέριο.

Την δήλωση έκανε ο Πούτιν κατά την διάρκεια επίσκεψής του στο κέντρο ελέγχου του ενεργειακού ομίλου Gazprom, που ελέγχεται από το ρωσικό κράτος.

Η Βουλγαρία και Σλοβακία είναι δύο από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την διακοπή, εδώ και περίπου μία εβδομάδα, της παροχής ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας προς την Ευρώπη εξαιτίας μίας διένεξης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα και το Κίεβο θα πρέπει να κάνουν διάλογο για την επίλυση του προβλήματος της ροής του ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη, τονίζοντας ότι το δίκτυο των ουκρανικών αγωγών αερίου δεν είναι στην απαιτούμενη κατάσταση για να διασφαλίσει τις παραδόσεις (φυσικού αερίου).



1 σχόλιο:

axinosp είπε...

Χρηματιστηριακός κολοσσός από Citigroup και Morgan Stanley
Με αυτό το deal δημιουργείται ο μεγαλύτερος όμιλος παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε ιδιώτες, ενώ συντελείται και το σημαντικότερο βήμα όσον αφορά την διάλυση της Citigroup -του μεγαλύτερου κολοσσού παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών παγκοσμίως μέχρι σήμερα

http://axinosp.blogspot.com/2009/01/citigroup-morgan-stanley.html