13/1/09

18η μέρα των σφαγών στη Γάζα (Κ. Μπετινάκης. www.styx.gr)

Ποιος θα δικάσει τους Ισραηλινούς εγκληματίες πολέμου;


«Εντυπωσιακές» χαρακτήρισε τις «επιτυχίες» του ισραηλινού στρατού στη Γάζα ο απατεώνας πρωθυπουργός του Ισραήλ. Και είναι αποδεδειγμένα απατεώνας αφού για αντάλλαγμα να μη μπει φυλακή για τα οικονομικά του σκάνδαλα, δέχτηκε να μην πάρει μέρος στις εκλογές τον άλλο μήνα.

Να δούμε όμως ποιες είναι ακριβώς οι «εντυπωσιακές επιτυχίες» του Ισραήλ, όπως τις ανακοινώνει ο ΟΗΕ:
Οι νεκροί στη Γάζα έφτασαν τους 930 σήμερα το πρωί κι οι τραυματιες κοντά στις 5000, όπως μετέδωσε το Αλτζαζήρα. Το μόνο τηλεοπτικό δίκτυο που εξακολουθεί να έχει τον πόλεμο στη Γάζα πρώτο θέμα στις ειδήσεις του. Τα κανάλια της Δύσης πέτυχαν αυτό που θέλει η ισραηλινή προπαγάνδα. Έχουν υποβαθμίσει τον πόλεμο στις «άλλες ειδήσεις». Και ενώ τουλάχιστον το ένα τρίτο των νεκρών είναι ΠΑΙΔΙΑ.

Αλλά οι εκπρόσωποι του ΟΗΕ στη Γάζα, όπως ο Τζον Γκιγκς, αφού έφαγαν τις βόμβες των ισραηλινών που δεν δείχνουν έστω και τον ελάχιστο απαιτούμενο σεβασμό για τους παγκόσμιου θεσμούς (τι ψάχνω τώρα για αυτούς που δεν υπολογίζουν το διεθνές δίκαιο…) άρχισαν να ζητούν την παρουσία διεθνών παρατηρητών, ώστε να στοιχειοθετηθούν τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττουν οι «αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ», στην παρανοϊκή εισβολή τους και τον πόλεμο εναντίον των δυόμιση εκατομμυρίων αμάχων Παλαιστίνιων και των ελαχίστων πενιχρά οπλισμένων αστυνομικών της Χαμάς.

Ο αιμοσταγής αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Εχούντ Μπαράκ και η σκύλα υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Λίμπνι, εξακολουθούν να πιπιλάνε την πρόφαση ότι θα «τελειώνουμε με τις ρουκέτες της Χαμάς», υπονοώντας προφανώς όταν θα έχουν εξολοθρεύσει όλους τους κατοίκους της Γάζας, όπως τα ναζιστικά στρατεύματα και τα τεθωρακισμένα των Ες Ες στο Γκέτο της Βαρσοβίας… Ψηφίστε τους!

Το μεγαλύτερο όμως έγκλημα των ισραηλινών δυνάμεων που κατήγγειλε ο ΟΗΕ, είναι η βίαιη μεταφορά 110 Παλαιστίνιων αμάχων σε ένα κτίριο, το οποίο κατόπιν βομβάρδισαν. Νεκροί 30 άμαχοι, τραυματίες δεκάδες. Μπράβο μεγάλε δάσκαλε Αδόλφε!

Οι γιατροί της Γάζας καταγγέλλουν πως οι περισσότεροι νεκροί, υπέκυψαν σε φρικτά εγκαύματα που προκλήθηκαν από τις περιβόητες βόμβες φωσφόρου. Ο ισραηλινός στρατός, «δεν επιβεβαιώνει πως τις χρησιμοποιεί».

Σπουδαίο νομικοί εκφράζουνν σκεπτικισμό αν τελικά θα παραπεμφθούν σε δίκη για τα προφανή εγκλήματά τους αξιωματούχοι του Ισραήλ, επειδή είναι γνωστό, ότι συνήθως δικάζονται οι ηττημένοι από τους νικητές. Όπως έγινε με τη Γιουγκοσλαβία και τη Ρουάντα.

Με το τεράστιο έγκλημα κατά τις ανθρωπότητας που ήταν οι ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, ουδέποτε ασχολήθηκε κάποιο διεθνές δικαστήριο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: