21/4/15

21 Απριλίου 1918.Ο Θάνατος του Μάνφρεντ φον Ριχτχόφεν

Ο Ριχτχόφεν τραυματίστηκε θανάσιμα λίγο μετά τις 11:00 πμ της 21ης Απριλίου 1918, καθώς πετούσε πάνω από το Μορλανκούρ, κοντά στο ποταμό Σομ.
Ο κόκκινος Βαρόνος καταδίωκε σε πολύ μικρό υψόμετρα ένα Sopwith Camel που πιλοτάριζε ο Καναδός Γουίλφριν Μέι του 209ου σμήνους της ΡΑΦ. Τότε χτυπήθηκε από μια μόνο σφαίρα .303, η οποία προκάλεσε μεγάλη ζημία στη καρδιά και τους πνεύμονές του .
Τα τελευταία λεπτά της ζωής του κατάφερε να κάνει μια άτσαλη αλλά ελεγχόμενη προσγείωση σε ένα λόφο κοντά στο δρόμο Μπραΐ-Κορμπί, λίγο βόρεια από το χωριό Βω-σουρ-Σομ, σε μια περιοχή που ελεγχόταν από τους Αυστραλούς.
Ο αυστραλός οπλίτης Τζορτζ Ρίτζγουέι, είπε αργότερα ότι αυτός και άλλοι στρατιώτες έφτασαν στο αεροπλάνο και βρήκαν ότι τον Ριχτχόφεν ενώ ήταν ακόμη ζωντανός αλλά πέθανε λίγες στιγμές αργότερα.Ένας άλλος αυστραλός, ο Έντουαρντ Ντέιβιντ Σμουτ ανέφερε ότι η τελευταία λέξη του Ριχτχόφεν ήταν «καπούτ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...