20/4/15

Επαναληπτικές εκλογές στα κατεχόμενα (styx.gr)

Έρογλου – Ακιντζί στον β' γύρο των "προεδρικών εκλογών"

Μετά την καταμέτρηση του 62% των ψηφοδελτίων στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, για την ανάδειξη του “προέδρου” της ούτω καλούμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου (ΤΔΒΚ)» ( την οποία αναγνωρίζει μόνον η Τουρκία), το δίδυμο Ντερβίς Έρογλου - Μουσταφά Ακιντζί φαίνεται να περνά στον δεύτερο γύρο των «προεδρικών εκλογών».
Επιβεβαιώθηκαν έτσι όλες οι δημοσκοπήσεις που συμφωνούσανν ότι για να υπάρξει νικητής θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος, την 26η Απριλίου, αφού ουδείς εκ των υποψηφίων κατόρθωσε να συγκεντρώσει σήμερα 50+1%.
Παρόλο που αναμενόταν να περάσει στο δεύτερο γύρο η Σιμπέλ Σιμπέρ από το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, εντούτοις σημειώθηκε ανατροπή.
Η εκλογική αναμέτρηση τα κατεχόμενα ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Κυπριακή Δημοκρατία λόγω των εξελίξεων στο κυπριακό και την αναμενόμενη επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα τα αποτελέσματα έδειξαν: Ντερβίς Έρογλου 28,35% Μουσταφά Ακιντζί 26,83% Σιμπέλ Σιμπέρ 22,49% Κουντρέτ Οζερσάι 21,25%.
Σε ό, τι αφορά την προσέλευση στις κάλπες, τα τελευταία αποτελέσματα κάνουν λόγο για 62%.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τα κατεχόμενα, και πριν ακόμα ανακοινωθούν επίσημα τα τελικά αποτελέσματα, άρχισαν οι διαβουλεύσεις και διεργασίες για τις πιθανές συνεργασίες στο β' γύρο των "εκλογών" .
Οι υποψήφιοι ήταν επτά: οι ανεξάρτητοι, Ντερβίς Ερογλου, Μουσταφά Ακιντζί, Αρίφ Σαλίχ Κιρντάγ, Κουντρέτ Οζερσάι και Μουσταφά Ουλάς, ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μουσταφά Ονουρέρ και η υποψήφια του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Σιμπέλ Σιμπέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: