28/4/15

Σαν σήμερα

1804 . Κατά τη διάρκεια της πρώτης Σερβικής Επανάστασης οι Αυστριακοί κανονίζουν συνάντηση στο Ζέμουν του Καραγιώργη με τους Γιανιτσάρους του Βελιγραδίου χωρίς να επιτύχουν τη λύση της πολιορκίας. 
1918. Πείθανε στη φυλακή Τερεζίν στην Τσεχία ο πάσχων από φυματίωση Γκαβρίλο Πρίνσιπ. Ο εκτελεστής του αρχιδούκα Φραγκίσκου Φερδινάνδου στο Σεράγιεβο.
1919. Άρχισε η μεταφορά των ελληνικών στρατευμάτων στη Σμύρνη από το λιμένα της Καβάλας.
1939. Ο Αδόλφος Χίτλερ κατήγγειλε το Γερμανο-Πολωνικό Σύμφωνο Μη Επίθεσης που είχε υπογραεί τον Ιανουάριο του 1934 και τη γερμανο-βρετανική συμφωνία του Ιουνίου του 1935.
1945. Ο Μπενίτο Μουσολίνι και η ερωμένη του Κλάρα Πετάτσι εκτελέστηκαν μαζί με 16 ακόμη άτομα, τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης του Σαλό ενώ τα πτώματά τους μεταφέρθηκαν και κρεμάστηκαν στην Πιατσάλε Λορέτο (Piazzale Loreto) του Μιλάνου. Τα αμερικανικά στρατεύματα χωρίς μάχη καταλαμβάνουν Άουγκσμπουργκ
 1953. Ο αντιπτέραρχος Βασίλι Στάλιν συλλαμβάνεται επειδή επισκέφτηκε την κινέζικη πρεσβεία και κατήγγειλε ότι ο πατέρας του δολοφονήθηκε, και καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλακή για «αντισοβιετική προπαγάνδα». 
  1965. Επέμβαση Αμερικανικών δυνάμεων στη Δομινικανή Δημοκρατία για την ανατροπή του δημοκρατικά εκλεγμένου Προέδρου Χουάν Εμίλιο Μπος.
1969. Παραιτήθηκε ο Σαρλ ντε Γκολ από την προεδρία της Γαλλίας.
1978. Στο Αφγανιστάν εκδηλώθηκε το αιματηρό πραξικόπημα των φιλοσοβιετικών αξιωματικών Νουρ Μωχάμαντ Ταράκι και Μπαμπράκ Καρμάλ που είχε ως αποτέλεσμα την εξόντωση του προέδρου κόκκινου πρίγκιπα Μοχάμεντ Νταούντ Χαν Νταούντ και της οικογένειάς του μαζί με περίπου 7.000 χιλιάδες μέλη του στρατού και πολίτες.Από τότε ο πόλεμος δεν σταμάτησε.
1991. Στη Σοβιετική Ένωση πραγματοποιήθηκε η πρώτη νόμιμη συνεδρίαση της Τεκτονικής Στοάς «Βόρειος Αστέρας».
1998.Ενθρονίστηκε ο Μακαριστός Χριστόδουλος ως Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος
1999. Η κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας, κατέθεσε προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης της Χάγης κατά των χωρών του ΝΑΤΟ.Ο Βουκ Ντράσκοβιτς, απολύθηκε από τη θέση του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Γιουγκοσλαβίας . Η Βουλγαρία και το ΝΑΤΟ υπέγραψαν συμφωνία για τη διέλευση μέσω του εναέριου χώρου της χώρας αεροσκαφών του ΝΑΤΟ για να βομβαρδίζουν τη Γιουγκοσλαβία.
2002.Σκοτώθηκε μετά από τη συντριβή του ελικοπτέρου του ο κυβερνήτης του Κρασνογιάρσκ, στρατηγός ε.α Αλέξανδρος Λέμπεντ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΣΑΙ ΑΝΤΩΝΗ ΡΕΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ

ΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ


ΑΥΡΙΑΝΟΙ ΛΑΘΡΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΓΕΝΕΑΣ

ΜΕΤΕΙΧΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ Α-ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΑΝΟΙΞΑΝ ...ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

(ΜΕ ΛΟΣΤΟΥΣ)

ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ


ΠΕΤΥΧΑΝ!

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΑΡΤ ΑΠ ...ΦΥΛΑΚΩΝ


ΛΕΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 360.000 ΕΥΡΩ
Συνελήφθησαν αλλοδαποί που έκλεβαν καταστήματα στα βόρεια και νότια προάστια

Συνελήφθησαν, στο κέντρο της Αθήνας, μετά από συντονισμένες ενέργειες της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειανατολικής Αττικής και του τμήματος Αμαρουσίου, τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25, 27, 28 και 36 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία διέπραττε διακεκριμένες κλοπές σε βάρος εταιριών και καταστημάτων, σε περιοχές των νοτίων και βορείων προαστίων της Αττικής.

οι συλληφθέντες, το τελευταίο εξάμηνο, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους και διέπρατταν οργανωμένα κλοπές, σε βάρος εταιριών και καταστημάτων.

Οι δράστες εντόπιζαν γραφεία εταιριών ή μεγάλα καταστήματα και τα παρακολουθούσαν. Στη συνέχεια, εισέρχονταν σε αυτά εξουδετερώνοντας τα συστήματα συναγερμού, ενώ αφαιρούσαν τα καταγραφικά μηχανήματα κλειστού κυκλώματος. Παραβίαζαν τα χρηματοκιβώτια και έκλεβαν χρήματα, επιταγές, τιμαλφή, υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Το ποσό των 10.720 ευρώ και 500 δολαρίων.

- Κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τιμαλφή.

- Μία συσκευή απενεργοποίησης σημάτων κινητής τηλεφωνίας.

- Διαρρηκτικά εργαλεία.

- Πέντε φιάλες οξυγόνου και προπανίου.

- Δύο οχήματα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί τριάντα περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών, ενώ το οικονομικό όφελός τους υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 210.000 ευρώ σε μετρητά και 150.000 ευρώ σε αξία κλαπέντων αντικειμένων.

Οι συλληφθέντες, που είχαν εκτίσει ποινές φυλάκισης για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64178128

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΟΜΙΝΟ ΝΕΠΑΛ -ΚΩΛΟΝΑΚΙ

Ο κ. Παπαζάχος πάντως, διαβεβαιώνει ότι είναι πολύ δύσκολο, έως απίθανο, το ενδεχόμενο να επηρεαστεί η Ελλάδα από τον ισχυρό – φονικό σεισμό στο Νεπάλ, από το λεγόμενο «φαινόμενο ντόμινο»

Εκτός ότι η Ελλάδα απέχει πάρα πολύ από το Νεπάλ, είναι σχεδόν απίθανο να «συντονιστεί» ο ευρύτερος σεισμογόνος χώρος της Ινδίας με τα ρήγματα του Κωλονακιου-Ψυχικου-Πολιτειας-Βουλιαγμενης και να προκληθεί σεισμική διέγερση και στο ημιαυτονομο αυτο κρατιδιο της χώρας μας», υπογραμμίζει ο κ. Παπαζάχος.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΣΑΝ ...ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

(Με τη συνδρομη της πυροσβεστικης)

ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ στην ελλαδα


ΠΕΤΥΧΑΝ!

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΑΡΤ ΑΠ ...ΦΥΛΑΚΩΝ

ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ




ΟΙ ΠΑΡΑΤΥΠΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΣΟΒΟ

ΣΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ


Έβαλαν φωτιά σε διαμέρισμα - κρυψώνα ναρκωτικών

Κοκαΐνη άνω του ενός κιλού εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στον Κολωνό, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες μετά από εμπρησμό.

Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς διαπιστώθηκε ότι το διαμέρισμα, στο οποίο διέμενε 43χρονος από το Κόσοβο, ήταν κρυψώνα ναρκωτικών.

Αστυνομικοί που ερεύνησαν τον χώρο βρήκαν 1 κιλό και 100 γραμμάρια κοκαΐνη, 700 ναρκωτικά χάπια, ένα πιστόλι με δύο γεμιστήρες, φυσίγγια, μία ζυγαριά ακριβείας και έναν μεταλλικό τρίφτη επεξεργασίας ακατέργαστης κάνναβης.

Την πυρκαγιά, στο διαμέρισμα 4ου ορόφου στην οδό Παλαμιδίου 79, έσβησαν, πριν προλάβει να πάρει διαστάσεις, έξι πυροσβέστες που έσπευσαν με δύο οχήματα.

Ο Κοσοβάρος συνελήφθη και εξετάζεται στην Ασφάλεια Αττικής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΙΣΗ ;


ΜΑ ΠΟΙΑ ΚΡΙΣΗ ΑΓΑΠΗΤΟΙ;

OI ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΙ ΕΠΑΡΧΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΜΥΑΛΙΣΜΕΝΕΣ ΕΛΛΕΕΙΝΗΔΕΣ ΠΕΡΝΑΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΡΕΕΙ



NEΠAΛ ,ΧΩΡΑ ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΙΑ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΑΡΤΟΥΖΕΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ,ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 60

σε μακρινα μερη μακρυα απο αδιακριτα βλεμματα γνωστων στη δυση...



Η 29χρονη Σ ζει στο Νεπάλ από τον Οκτώβριο του 2014

Οι αποδράσεις σε μακρινά μέρη με διαφορετικό πολιτισμό και κουλτούρα, είναι πλέον τρόπος ζωής για τη νεαρή Ελληνίδα.

Μετά τις σπουδές της στην Ψυχολογία, βρέθηκε στην Ολλανδία για το μεταπτυχιακό της με ειδίκευση στην παιδοψυχολογία.

Μόλις έκλεισε ο κύκλος σπουδών, ταξίδεψε μέχρι την Τανζανία στην Ανατολική Αφρική, όπου τελικά έζησε μισό χρόνο.

Εγκλωβισμένη και μια Ελλεηνίδα

Καλά στην υγεία της, αλλά εγκλωβισμένη σε ένα χωριό του Νεπάλ, είναι η Κ. Ρ. από τη Σητεία της Κρήτης.

Η 25χρ κοπέλα μαζί με τον πορτογαλο εραστη της και τη μεγαλύτερη αδελφή της έφτασαν στο Νεπάλ πριν από περίπου δεκαπέντε ημέρες για διακοπές οπου είχαν πάει με μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων πριν από το Πάσχα στο Νεπάλ.

Αν και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας είχαν αποχωρήσει, εκείνη και ο εραστης της παρέτειναν την παραμονή τους. . Η αδελφή της αναχώρησε νωρίτερα λόγω εργασίας και εκείνη παρέμεινε στο Νεπάλ μαζί με τον φίλο της, θέλοντας να διδάξει αγγλικά στα παιδάκια ενός χωριού.

Ανώνυμος είπε...

O αλεξης εριξε λευκη πετσετα

υπεκυψε στις διαταγες του σακατη εβραιοπουστη


2 γενειες νεων ελληνων χαμενες ακομη πανε



τωρα θα παει να δωσει την κωλοτουμπα στο λαγο


στιφαδο

φυγη κομανετσι προς τα εμπρος

και μπρος γκρεμος

δεν εχουν τα αρχιδια να πανε στη δραχμη

ουτε ο λαγος να βγει απο το καζανι και τη διαταγη.


Ανώνυμος είπε...

@ Τρί Απρ 28, 09:13:00 π.μ.: Και τι σε νοιάζει εσένα που πάει ο ενας και ο άλλος; Τα δικά σου λεφτά ξοδεύουν; Δεν μπορεί να τα ακουμπάει ο κάθε ενας τα χρηματά του στα μπουζουκτζίδικα, τα στριπτιζάδικα και τις καφετέριες της Συγγρού και της Μυκόνου...

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...