27/4/15

Μπαρουχάκης delendus est

O εκπρόσωπος του σακάτη είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να υποβάλει στα τεχνικά κλιμάκια και όχι στις κυβερνήσεις μία ολοκληρωμένη λίστα μεταρρυθμίσεων ενώ η εκπρόσωπος Τύπου της Καγκελαρίας δήλωσε πως «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να υποβάλει οριστικές και αδιαμφισβήτητες προτάσεις μεταρρυθμίσεων», χωρίς να διευκρινίσει σε ποιόν.
Ο Κομισάριος Μοσκοβισί, ως θεσμός είπε ότι η αφόρητη πίεση προς τον Μr Texas και τον Μπαρουχ(άκης) είναι δώρο στους λαϊκιστές, και στους εχθρούς του ευρώ, διότι , «έχουμε απορρίψει τα εθνικά νομίσματα» και η συμμετοχή μιας χώρας είναι μη αντιστρέψιμη» και αν μια ημέρα μια χώρα θα αποφασίσει να βγει από το ευρώ, δεν υπάρχει προβλεπόμενος νομικός μηχανισμός».
Και ακόμα: «Μόλις μια χώρα φύγει, τότε το ευρώ τότε δεν θα είναι πλέον ένα ενιαίο νόμισμα και η ερώτηση που θα τεθεί θα είναι ποιος θα είναι ο επόμενος». Ο Κομισάριος, έθεσε την ουσία του προβλήματος. Αυτού δηλαδή που είπε ο Μπαρουχ(άκης) σε γαλλικό «φιλοσοφικό περιοδικό» .Ότι η Ελλάδα μπορεί να εγκαταλείψει το ευρώ εάν αναγκαστεί να αποδεχτεί πρόσθετη λιτότητα. Για αυτό τον έβρισαν ως , «ανεύθυνο, τζογαδόρο και ερασιτέχνη».
Οπότε η συγκρότηση «πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης», με συντονιστή τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, και το πέρασμα της ευθύνης των τεχνικών κλιμακίων στον Πρόεδρο του ΣΟΕ Γ. Χουλιαράκη τον άνθρωπο του Γ. Δραγασάκη είναι σαφής οπισθοδρόμηση.
Άλμα και όχι βήμα πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...