27/4/15

Έχετε δίκιο. Γιατί να πάνε σε τόπους πολιτισμού όπως η Ρώμη με τα μουσεία της….

Είστε προφανώς του «value for money» και καλά να πάθετε. Το ζήτημα δεν είναι ο προορισμός , αλλά η δαπάνη των μαθητών των δωρεάν δημοσίων σχολείων.
Το ζήτημα είναι ηθικό.
Για να καταλάβετε ίσως. Εάν πούμε, «πληρώσαμε ένα σακί λεφτά αλλά άξιζε», για ένα εστιατόριο, και είναι χειμώνας του 1941, για το μεν «value for money» έχουμε δίκιο, αλλά ουσιαστικά λέμε κάτι βαθειά ανήθικο.
Η δημοκρατική κοινωνία είναι πρωτίστως κοινωνία αλληλεγγύης και όχι εγωισμού και ωχαδερφισμού.
Επομένως αγαπητέ, γράφετε άρες, μάρες, κουκουνάρες. Είστε εκτός τόπου και χρόνου.

ΥΓ. Και η άτυχη μαθήτρια δεν έπεσε από ....μουσείο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σπύρο, Ελληνικά ξέρεις;

Δημοκρατία σημαίνει πλειοψηφία, δεν σημαίνει ούτε αλληλεγγύη ούτε τίποτε τέτοιο και αυτό μπορούν να στο διαβεβαιώσουν και τα γεγονότα στην Αρχαία Ελλάδα όπου Δημοκρατία σήμαινε και δούλους και όχι ψήφο στην γυναίκα και τον Μαστιγία για τα ελαφρά εγκλήματα αλλά την ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΞΥΛΩΝ για τους βασανισμούς σε βαρύτερα εγκληματα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ = ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Άρες μάρες κουκουνάρες λέτε και γράφετε εσείς κύριε. Που έχετε κάνει γαργάρα εδώ και 4 μήνες τον αντιμνημονιακό σας Αλέξη (κάποτε είχατε γράψει οτι είναι και Εβραίος) και τον αντμνημονιακό σας Πανούλη Καμμένο (βραχυκυκλώσατε; Ελάτε, θα τα βρούν με τον αγαπημένο σας Πούτιν - αυτό δεν θέλατε;). ΄Όσο για το..."value for money", εσείς δεν ήσασταν αυτός που τρέχατε με τον κύριο χερι-χερι και τώρα μας βγαίνετε και μας κλαίγεστε οτι δεν είχατε άλλη επιλογή κτλ; Επομένως αφήστε τις διακιολογίες και την κλάψα.

ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΝΙΕΤΣΚ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ

H Ντονέτσκο-Κριβοροζσκαγια Σοβιετική Δημοκρατία   ήταν μια πολιτική οντότητα , στο έδαφος των λεκανών Ντονέτσ  και Krivoy Rog  .  Ανακηρυχ...