20/4/15

Μην ακούτε ούτε τους Παπαγάλους ούτε τους Οικονομολόγους.

Ούτε «Grexit» θέλουν ούτε «πιστωτικό» γεγονός

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής της Royal Bank of Scotland, Alberto Gallo, στην τηλεόραση του Bloomberg , «αν η Ελλάδα χάσει την προθεσμία αποπληρωμής μιας δόσης, έχει περίοδο χάριτος ενός μήνα για να ξεκαθαρίσει το θέμα και να βρει τα κεφάλαια».
Οπότε αν η Ελλάδα δεν πληρώσει μια δόση δεν υπάρχει «πιστωτικό γεγονός» και ο έκτακτος μηχανισμός ρευστότητας (ELA) θα συνεχίσει να παρέχει ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες.
Το σενάριο έλλειψης ρευστότητας στην Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες υπάρχει και είναι διαπραγματευτικό.
Η γερμανική πλευρά , το «πιστωτικό γεγονός», καθώς με τα παρόντα δεδομένα αρνείται να παράσχει χρηματοδότηση στην ελληνική πλευρά. Οι πιστωτές στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης πιστεύουν ότι η χώρα για να καλύψει τις υποχρεώσεις για μισθούς και συντάξεις, μπορέσει να μην αποπληρώσει μια δόση, και τότε θα βρεθούν σε πλεονεκτική θέση, για να επιβάλουν τους όρους με τους οποίους θα παρέμβουν για να καλύψουν το μεγάλο πρόβλημα που θα έχουν δημιουργήσει .
Με αυτό τον τρόπο , η γερμανική πλευρά θα ανακτήσει τον έλεγχο της πρωτοβουλίας των κινήσεων.
Επομένως η λύση είναι η Δραχμή και η φορολόγηση του αφορολόγητου χρέους και όχι των ταξιτζήδων και των φαρμακοποιών και η κατάσχεση μισθών και συντάξεων.
Μέχρι και ο Γιάν Μπαρουχακης αγανάκτησε. Οι μεταρρυθμίσεις, αντί να στρέφονται στην κορυφή της πυραμίδας, εκεί που είναι τα μεγάλα θέματα με τα ολιγοπώλια, την έλλειψη ανταγωνισμού, τους φοροφυγάδες και τους αφορολόγητους, στρέφονται προς ήσσονος σημασίας ζητήματα. «Μιλάμε συνέχεια για τους ταξιτζήδες και τους φαρμακοποιούς», είπε ο Μπαρούχ.

YΓ1. Να δούμε πότε θα μιλήσουν για την φορολόγηση των αφορολόγητων ΝΠΔΔ.

ΥΓ2. Η νέα ημερομηνία που θα ακούτε είναι η 19 Ιουλίου, διότι στις 20 Ιουλίου η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να εξοφλήσει ομόλογα 3,2 δισ. ευρώ, που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Έχουμε δηλαδή καιρό μέχρι τις 20 Αυγούστου να τα βρούμε….

1 σχόλιο:

Αμφιάραος είπε...

Μπράβο ρε Σπύρο έτσι ακριβώς είναι αλλά που τέτοια τύχη, με τους προδότες που έχουμε μπλέξει......

ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΝΙΕΤΣΚ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ

H Ντονέτσκο-Κριβοροζσκαγια Σοβιετική Δημοκρατία   ήταν μια πολιτική οντότητα , στο έδαφος των λεκανών Ντονέτσ  και Krivoy Rog  .  Ανακηρυχ...