21/4/15

Σαν σήμερα , 21η Απριλίου

1874. Ο βούλγαρος Βασίλ Ντρούμεφ , ο μετέπειτα μητροπολίτης Τυρνόβου χειροτονήθηκε από τη ρωσική εκκλησία επίσκοπος, ως Κλήμης.
1882. Στο Εθνικό Θέατρο του Βελιγραδίου έγινε η πρεμιέρα της πρώτης σερβικής οπερέτας «Η μάγισσα», (Βράτσαρα), του Νταβόριν Γένκο.
1898. Άρχισε ο Ισπανο-Αμερικανικός Πόλεμος, στον οποίο η Ισπανία έχασε τον έλεγχο της Κούβας, του Πουέρτο Ρίκο και των Φιλιππίνων.
1924. Εγκαινιάστηκε το πρώτο σερβικό εργοστάσιο αεροπλάνων.
1944. Η Επιτροπή για την Απελευθέρωση της Γαλλίας (Ντε Γκώλ) ανακοίνωσε ότι στην απελευθερωμένη Γαλλία οι γυναίκες θα έχουν δικαίωμα ψήφου.
1945.Οι τελευταίοι γερμανοί αποσύρθηκαν από την Μπολόνια στην Ιταλία και ο Κόκκινος Στρατός έφθασε στο Βερολίνο.
1946 . Η Λαύρα του Αγίου Σεργίου παραχωρήθηκε και πάλι στη ρωσική εκκλησία 1960. Η πρωτεύουσα της Βραζιλίας μετακινήθηκε από το Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Μπραζίλα.
1967. Στρατιωτικό κίνημα στην Αθήνα.
1975.Πόλεμος του Βιετνάμ. Κάτω από έντονη πολιτική πίεση, παραιτήθηκε πρόεδρος Θίεου. Στο μακρύ και ασυνάρτητο τηλεοπτικό διάγγελμα του κλαίγοντας κατηγόρησε τους στρατηγούς του, που τον έπεισαν να διατάξει την εκκένωση των υψιπέδων, και κατηγόρησε τις ΗΠΑ, ότι δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους, ότι δεν κράτησαν το λόγο τους και κατηγόρησε την αμερικανική ηγεσία ότι είναι αναξιόπιστη και ανεύθυνη.
1989. 100 000 φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου και ζητούν μεταρρυθμίσεις.
1996.Πρώτη φορά αριστερά στην Ιταλία. Η κεντροαριστερά κέρδισε τις εκλογές 2004.Απελευθερώθηκε από τη φυλακή Ασκελόν του νότιου Ισραήλ, ο πυρηνικός επιστήμονας Μορντεχάι Βανούνου αφού πέρασε τα 18 χρόνια στη φυλακή, εκ των οποίων 11 στην απομόνωση . Ο Βανούνου είχε καταδικαστεί για προδοσία και κατασκοπεία. το 1986 επειδή έδωσε συνέντευξη στην βρετανική εφημερίδα «Sunday Times» και αποκάλυψε το πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χατζάρα,
Αυτό που δεν είναι ευρύτερα γνωστό, γιατί τα ΜΜΕ το έθαψαν, είναι η αποκάλυψη - βόμβα, που έκανε το 2004 σε συνέντευξή του ο Βανούνου: Είπε ότι το Ισραήλ κρυβόταν πίσω από τη δολοφονία του προέδρου Κέννεντυ, γιατί αυτός εναντιώθηκε σθεναρά στην απόκτηση πυρηνικών όπλων από το Ισραήλ!

http://www.dailystormer.com/mordechai-vanunu-israel-killed-kennedy/

Το διαδίκτυο είναι γεμάτο με εκατοντάδες θεωρίες συνομωσίας για την δολοφονία Κέννεντυ, προφανώς για να θολώσουν τα νερά, ελάχιστες παραπομπές όμως υπάρχουν γι' αυτή την εκδοχή, που είναι πολύ πιθανή, καθώς και ο τότε αντιπρόεδρος Τζόνσον που πήρε την θέση του Κέννεντυ ήταν κρυφο-Εβραίος του Τέξας... Ο δε δολοφόνος του υποτιθέμενου "δολοφόνου", ο Τζακ Ρούμπι, αποσιωπάται ότι λεγόταν Ρουμπινστάιν και ήταν Εβραίος που γνώριζε τον Τζόνσον...

Το «Δώρο» των Ρότσιλντ στο Ισπανικό Λαό επειδή αντιστάθηκαν στον Τύραννο Ναπολέοντα και τους Αβράκωτους Γάλλους

Το «Ισπανικό παράδειγμα» που τσόνταραν στην  Επαναστατική Προκήρυξη «Μάχου Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος» οι «Συνταγματικοί» φίλοι του αλκοολικο...