28/4/15

Δικαίωση: Το Μάιο η αποκατάσταση του Ντράζα Μιχαΐλοβιτς

Ο Ντράζα στο στρατοδικείο
O Ντράζα σε λειτουργία στο Βουνό
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Σερβίας ολοκλήρωσε σήμερα την ακροαματική διαδικασία για την αίτηση ακύρωσης της απόφασης του στρατοδικείου των Κομμουνιστών που καταδίκασε στις 15 Ιουλίου 1946 τον ηγέτη των εθνικιστών ανταρτών της Σερβίας, (που πολέμησαν τους γερμανούς και τους κομμουνιστές), εις θάνατο.
Η Αίτηση για την αποκατάσταση του Ντράζα Μιχαΐλοβιτς κατατέθηκε το 2006 από τον εγγονό και ζητούσε την αναίρεση της αποφάσεως του κομμουνιστικού καθεστώτος και την πλήρη αποκατάσταση του Μιχαΐλοβιτς.
Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση παρουσιάστηκαν έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων στενογραφικών σημειώσεων της δίκης, και τριών τελείως διαφορετικών αποφάσεων, που δεν ανακοινώθηκαν, απόρρητα βρετανικά και αμερικανικά έγγραφα καθώς και η έκθεση της Επιτροπής για την ταφή του Ντράζα Μιχαΐλοβιτς σε μυστική τοποθεσία.
Ο δικηγόρος της οικογένειας Ζόραν Ζιβάνιβιτς είπε ότι η απόφαση θα εκδοθεί στις 14 Μαίου και ότι αναμένεται ότι το δικαστήριο «θα εκδώσει την πράξη της αποκατάστασης».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μου ειχε κανει μεγαλη εντυπωση το αρθρο που ειχα διαβασει καποτε σε ενα περιοδικο για τον Μιχαηλοβιτς.
Με ειχε συγκινησει ο τροπος με τον οποιο οι ''μεγαλοι'' Οι Βρετανοι εν προκειμενω, χρησιμοποιουν ανθρωπους η λαους και κατοπιν τους πετουν στα σκυλια δυσφημοντας τους κιολας.

Ο Τραμπακουλας Ευρωπαιος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ο Τραμπακουλας Ευρωπαιος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ο Τραμπακουλας Ευρωπαιος είπε...

Αλλη μια τραγικη περιπτωση της Αγγλικης τακτικης. Ετσι για να μην νομιζουμε οτι μονο εμεις τα τραβαμε ...
Εχει πολλους οι λιστα των θυματων της πουτανας της Αλβιωνας.
Βλεπωντας τον Μιχαηλοβιτς ισως καταλαβουμε πανω κατω τι παιχτηκε και στον τοπο μας.
Ενα πολυ ωραιο αρθρο ειχε γραφτει παλια σε τευχος του πολεμος & ιστορια. Ηταν συγκινητικη η διαπιστωση των ελεεινων τακτικων των σιχαμενων Αγγλων πως εκμεταλευτηκαν και μετα ξεπουλησαν τοσους και τοσους λαους.

ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΝΙΕΤΣΚ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ

H Ντονέτσκο-Κριβοροζσκαγια Σοβιετική Δημοκρατία   ήταν μια πολιτική οντότητα , στο έδαφος των λεκανών Ντονέτσ  και Krivoy Rog  .  Ανακηρυχ...