28/4/15

Το μακρύ βαχαμπίτικο χέρι της Σαουδικής Αραβίας χτύπησε στη Σερβική Δημοκρατία

Χθες το βράδυ ένας μουσουλμάνος τρομοκράτης από την Τούζλα πραγματοποίησε ένοπλης επίθεσης στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Ζβόρνικ, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και τραυματίστηκαν δύο. Κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών ο δράστης που εισέβαλε φωνάζοντας "Allahu Akbar",(ο Αλλάχ ειανι μεγάλος),  ο 24χρονος Νερντίν Ίμπριτς ,σκοτώθηκε.
Η Κρατική Υπηρεσία Έρευνας και Προστασίας (SIPA) της Β/Ε και η αστυνομία της Ρεπούμπλικα Σρπσκα συνέλαβαν ως συνδεόμενο με την επίθεση ένα άτομο που φέρεται ότι ανήκει στο ισλαμικό κράτος και το οποίο πέρσι ειχε συλληφθεί στη Συρία.
Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας, Μίλοραντ Ντόντικ, δήλωσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της Σερβικής Δημοκρατίας έδωσαν προθεσμία τριών ημερών στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες για να αξιολογήσουν την κατάσταση όπως διαμορφώθηκε μετά την τρομοκρατική επίθεση και να αποδείξουν ότι μπορούν να προστατεύσουν τη Σερβική Δημοκρατία από την τρομοκρατία.
«Η σερβική Δημοκρατία δέχθηκε τους πυροβολισμούς», είπε, και πρόσθεσε: «Έχουμε το δικαίωμα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, και θα το κάνουμε». Η σερβική Δημοκρατία για να υπερασπιστεί τον εαυτό της μπορεί να αποχωρήσει από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες ασφαλείας.
Ο ομοσπονδιακός υπουργός Ασφαλείας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης , Ντράγκαν Μέκτιτς, που προέρχεται από τους αντιπάλους του ,κ. Ντόντικ, το SDS ,την περασμένη Παρασκευή,είχε δηλώσει ότι η Υπηρεσία Πληροφοριών και Ασφάλειας, OSA, είχε ενδείξεις για επικείμενη τρομοκρατική απειλή.
Ο κ. Ντόντικ απαίτησε σήμερα από τον Μέκτιτς η OSA αποκαλύψει ακριβώς τι είδους πληροφορίες είχε και από ποιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: