26/4/15

Αναμνήσεις από τον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία .1999.

34η Ημέρα. Στο Βελιγράδι τη νύχτα ανάμεσα στις 26 και 27 Απριλίου χτύπησαν και πάλι το κτήριο της Ένωσης Γιουγκοσλάβων Κομμουνιστών που λεγόταν πια «Ušće business center». (Η φωτογραφία βγήκε από το Χάιατ από τον φωτογράφο της Ελευθεροτυπίας Σ.Τσακίρη)
Στην Κουρσούμλια σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό 17 άμαχοι. Καταστράφηκε η βιομηχανία «Металац» και 2000 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους. Βέβαια το μεγάλο γεγονός που τότε δεν το μάθαμε ήταν η επιδρομή των Γιουγκοσλάβων στο αεροδρόμιο των Τιράνων και η καταστροφή των Απάτσι που τότε δεν την μάθαμε.
35. Ημέρα. Το ΝΑΤΟ βομβάρδισε τη Σουρντούλιτσα στη νότια Σερβία. Σκοτώθηκαν 20 αμάχοι, μεταξύ των οποίων 12 παιδιά. Καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές περισσότερα από 500 σπίτια, και οι τραυματίες ξεπέρασαν τους 100.
Ότι απέμεινε από τη Σουντούλιτσα
Το ΝΑΤΟ χτύπησε ακόμα τη γέφυρα «25ης Μαΐου» που πέρναγε πάνω από τον Δούναβη και συνέδεε την Μπάτσκα Πάλανκα με το Ιλοκ, δυό γέφυρες στο αυτοκινητόδρομο «Ιμπαρσκα Μαγκιστράλα», το Κράλιεβο τη Ράσκα την Κουσούμλια και την Τσούπρια, όπου καταστράφηκε ο τοπικός υποσταθμός ηλεκτρικού ρεύματος, το αθλητικό Κέντρο και 400 σπίτια. Στο Βελιγράδι τη νύχτα μεταξύ 27 και 28 Απριλίου έπεσαν επτά πύραυλοι στους (άδειους) στρατώνες του γιουγκοσλαβικού στρατού στο Τόπσιντερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: