Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας . Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΟ. Ανένδοτος για να φύγουν οι Ψεύτες,οι κλέφτες,και οιΠροδότες.«Ου δη πάτριον εστί ηγείσθαι τους επήλυδας των αυτοχθόνων….»...
12/4/17
Αναμνήσεις από τους Νατοϊκούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία
Δευτέρα του Πάσχα.12 Απριλίου 1999. Η Νατοική ανθρωποσφαγή στη Γκρντέλιστα
Η 12η Απριλίου δεν συνοδεύεται από καλές αναμνήσεις στη Σερβία. Το 1941 παραδόθηκε το Βελιγράδι σε 7 γερμανούς στρατιώτες υπό τον 26χρονο λοχαγό των Waffen SS Captain Φριτς Κλινγκενμπεργκ, και πριν από 18 χρόνια , κατά τη διάρκεια των νατοϊκών βομβαρδισμών της Σερβίας , στις 12 Απριλίου, οι πιλότοι του ΝΑΤΟ χτύπησαν στο φαράγγι της Γκρντέλιτσα , (περίπου 300 χιλιόμετρα νότια του Βελιγραδίου), την επιβατική αμαξοστοιχία 393 που έκανε το δρομολόγιο Βελιγράδι – Θεσσαλονίκη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 55 άτομα. Τότε, ήταν Δευτέρα, η δεύτερη ημέρα του Πάσχα. Στις 11 και 40 πρωί , (τοπική ώρα), ένα αμερικανικό F-15E Strike Eagle έπληξε με δύο πυραύλους AGM-130 την επιβατική αμαξοστοιχία, ενώ περνούσε τη σιδηροδρομική γέφυρα πάνω από τον Νότιο Μοράβα . Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν μικρά παιδιά και μια έγκυος. Ο πύραυλος χτύπησε το τρένο, αλλά δεν κατέστρεψε τη γέφυρα, που το ΝΑΤΟ έλεγε, μετά, ότι ήταν ο στόχος.
Στις 2 Ιουνίου 2000, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την Πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), με βάση έρευνα «ειδικής επιτροπής», που ερεύνησε τις καταγγελίες εναντίον του ΝΑΤΟ για τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία το απάλλαξε από κάθε ευθύνη αποδίδοντας τον βομβαρδισμό της κινεζικής πρεσβείας, της σερβικής τηλεόρασης,και του καραβανιού των Αλβανών στην Τζακοβίτσα σε «ανθρώπινα λάθη» ενώ απέβλεπαν σε στρατιωτικούς στόχους «μεγάλης σημασίας».
Μόνο για τη σφαγή των αμάχων της Γκρντέλιτσα η απαλλακτική απόφαση της επιτροπής δεν ήταν ομόφωνη.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Στο Κουρσκ, ο ρωσικός στρατός απελευθέρωσε τον οικισμό Νικολάεφ-Νταρίϊνο
Ο οικισμός Νικολάεφ-Νταρίινο βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανική περιοχή Σάμυ.Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν την επίθεσή, εκκαθαρίζον...
-
Η ΑΙΝΟΣ επειδή ειναι μικρή και έχει μικρότερο κόστος πουλάει πολύ πιό φθηνα από τον Ανταγωνιστή της Μπαρμπαστάθη που εχειαγοραστεί από πολ...
1 σχόλιο:
Στο Βελιγραδι την τριετια 1941-1944,αρχισαν οικοδομικες εργασιες,οι Σερβοι προσπαθουσαν με οποιον τροπο μπορουσαν,παρ'ολες τις δυσκολιες της Κατοχης,να ξαναχτισουν την πρωτευουσα τους.Ομως στις 16 Απριλιου 1944,ανημερα του Ορθοδοξου Πασχα,το Βελιγραδι βομβαρδισθηκε ξανα,αυτη τη φορα απο τους...Συμμαχους,με τους νεκρους να ξεπερνουν τους 1.100.
Στις 23/8/1944 οι Συμμαχοι βομβαρδισαν την Νις,ισοπεδωνοντας το κεντρο της πολης.
Εφημεριδα "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ" Παρασκευη 25 Αυγουστου 1944
ΣΕΡΒΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΟΜΗΝ εις ΝΥΣΣΑΝ
Βελιγραδιον 24,(απο ανταποκριση)
_Σχετικως με την τελευταια τρομοκρατικην επιδρομην ήτις εγενετο εναντιον της πολεως Νύσσης της νοτιου Σερβιας,η αρμοδια υπηρεσια της Αρχιεπισκοπης της πολεως εξεδωσεν ανακοινωσιν εν τη οποια αναφερεται:
"Οι μεγαλοι μας φιλοι και συμμαχοι απεφασισαν να εκριζωσουν και να εκμηδενησουν τον σερβικον λαον.Οτι ουτοι δεν επιτυγχανουν με την βοηθειαν των ορδων του Μπροζ,προσπαθουν να το επιτυγχουν δια των τρομοκρατικων επιδρομων εναντιον των πολεων και των χωρίων.Αυτη ειναι η ευγνωνομοσυνη των διοτι η Σερβια εθυσιασθη χαριν των συμφεροντων των.Διεμαρτυρηθημεν ενωπιον του Θεου και του κοσμου ολοκληρου δια τας απανθρωπες μεθοδους τας οποιας ουτοι εφαρμοζουν εναντιον του μικρου σερβικου λαου,του οποιου μοναδικον σφαλμα υπηρξεν οτι ειναι και θελει να παραμεινη σερβικος,οτι αγαπα το πατριον εδαφος και θα ηθελε να ζηση εν ειρηνη,εργασια,ταξη και αδελφοτητα.Εαν το εκμηδενιστικον εργον των Αγγλοαμερικανων και των κομμουνιστων αποτελει τον πολιτισμον του εικοστου αιωνος,τουτο ειναι αισχος δια την ανθρωποτητα.Ημεις οι Σερβοι επικαλουμεθα την θειαν δικαιοσυνην και εμπιστευομεθα εις τον Θεον ο οποιος θα αποδωση εις εκαστον κατα τας πραξεις του".
Δημοσίευση σχολίου